Gladius

Član
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Gladius

  • Rank
    SDI
  • Birthday 12/27/1981

Profilne informacije

  • Ime
    Nino
  • Vozilo
    Polo 1.2 start 9N3
  • Web
    http://
  • Interests
    Lov, ribolov, automehanika, računala

Recent Profile Visitors

1550 profile views
  1. Gladius

    Polo 9n3 pregoreni ventili

    Što se tiče lanca, nije predviđen neki period zamjene, ali poznat je kvar da je lanac volio "prezubiti" Znači u pravilu kad se čuje zveckanje, bilo bi dobro obratiti pažnju na njega..
  2. Ok, zahvaljujem znači benzinci 1.6 su u pravilu ok..
  3. Pozz svima, gledam malo te golfove 6-ice, ima ih ko pljeve.. Zanima me iskustva kakvi su 1.6. benzinci motori, jer večinom imam gradske vožnje i kratke relacije, te koje su im mane, te kod dizela zanima me vidim da ima 2.0tdi dosta po oglasima.. To su oni problematični sa Siemens dizama što su rikavale? Te zanima me mišljenja o 1.6tdi motorima.. Po vama kaj je najbolje uzet ako bih uzimao; 1.6benz, 1.6td, 2.0tdi..?
  4. Pozdrav svima, Polo 9n3, 1.2motor 40kw trocilindar, 2007god, 65000tkm.. Naime kupljen u HR i supruga samo ga vozi, prvi vlasnici, prezadovoljni sa njime dok nije počeo pred tjedan dana trokirat, i zajebavat.. Utvrđeno da ima slabu kompresiju na trećem cilindru, te rastavljen, ispušni ventil vrisnuo na trećem cilindru.. Zamjena ventila, obrada glave, hidropodizači, brtve i posao, cca 500eur.. Zanima me dal je možda još tko imao kakvo takvo neugodno iskustvo, i dal ima kakve prevencije.. Naime po stranim forumima dosta česti kvar, radi preblizu postavljenog egra i katalizatora, pa dolazi do previše zagrijavanja i pregorijevanja ventila..
  5. Pozz, svima naime imam polo 1.2 40kw benzin 2007god 9n3, supruga ga koristi i žali mi se da u zadnje vrijeme povečano ždere gorivo, cca prosjek 10-11 litara cuga, spojio sam ga na delphi nema grešaka, ovlašteni mi je daleko, s obzirom da je to motor ko kosilica i nema previše điđa sumnjam i prvi pick bi mi bio da zajebava lamda, dal sam u pravu? Kak je mogu ispitat, navodno da se osciloskopom? Inače imam osciloskop na poslu sam trebam malo obnoviti znanje kak se koristi.. Šta bi osim lambde moglo zezat, na oko ne vidim da bi negdje curilo gorivo ili slično..
  6. Poštovanje, Prodajem TRW diskove prednje za polo 9n3 ( neznam na koja još vozila pašu..) bili na autu 1000km, znači novi, treba ih potokariti, naime auto mi je imao neispravne glavčine koje su mi drkale diskove, Znači diskovi imaju mesa kao da su iz trgovine, graris sa njima dajem disk pločice ( rabljene napravile 5 tisuća km), šaljem hp ekspresom ili tiskom, mogu se pogledat u koprivnici.. Cijena 350kn. pm ili mob, 098/655-593 Nino.
  7. Gladius

    Upit akumulator

    Znači na ta tri mjesta treba otkapčiti akumulator, najbolje sa dugim šarafcigerom sa ravnom glavom, zatim odspojiti cijev koja ide od zračnog filtera te, otšarafiti nosač koji drži aku.. Dosta je sve na knap i preporuka nek vam netko pomogne.. Evo ako kome zatreba, orginal je nutra bio exid 45ah, a sad sam stavio toplu 55ah.. Naravno za početak zaključat auto da ne zeza centralno, zatim odspojiti masu, pa plus..
  8. Gladius

    Upit akumulator

    A jebi ga sad, stane nutra, ali ima taj plastični cover, dal si je ko mijenjao na polu pa da pomogne, mjesta ima i za accu valjda od 75ah.. Sve mi je jasno osim što vidim da je dost komplicirano skinuti akumulator kad ima tu plastiku/cover..
  9. Pozdrav, molim ako može tko malo pomoći, naime kak se skida ona plastika/cover sa akumulatora, naimezamijenio bih akumulator a nebih volio da se pokida plastika, te tvornički je nutra 45ah aku, a sad bi stavio 55ah, mislim da tu ne bi smjelo biti problema, ako bude snažniji aku ili?
  10. Pozz, svima molim pomoć, naime ventilator kabine mi čudno zuji u radu, gdje se on nalazi iza pretinca rukavica ili negdje iza radija i dal je tko imao sličan problem, auto je 2007 godina, po zvuku mi se čini da je otišao sam lager ventilatora, znači normalno radi izuzev zvuka kao da grebe po papiru..
  11. Gladius

    Vw Caddy

    Caddy 1998, ventilator grijanja u kabini malo radi malo ne, znači recimo stavim na 3 on ne reagira, upalim drugi dan auto radi bez pardona, otkud krenuti?
  12. Tri šarafa u dnu obloge dva na ručki , samo ne na silu čupat ručku prozora ima sistem , nakon toga obloga prema gore! Meni je zgorel motorić, neko tajvansko govno ( tips za ručicu!)
  13. Pozz, molim mali help žena prijavila da vrata ne zaključavaju sva, išao ja sprobat i sva zaključaju izuzev vozačkih ona ne love, pretpostavka da je u pitanju motorić centralnog, inače centralno daljinsko naknadno ugrađivano, ( system meta), molim info kak se skida obloga vratiju da neš ne oštetim, hvala
  14. Gladius

    Polo 1.2 pitanje, dva

    Hvala vam lijepo na javljanju, i inače mijenjam na autima jednom godišnje, ali nisam bio u doticaju sa tim LF uljima pa zato pitam..
  15. Pozz, imam polo 9n3 2007 godina, naime prilikom davanja kontakta čuje se zvuk, pretpostavljam da je to zvuk pumpe goriva, isti taj zvuk se javlja i nakon gašenja vozila i traje par sekundi, dal je je to zvuk pumpe ili? Inače auto ide ok i nema nekih poruka ili lampica.. Sad sam radio servis auto ima 14000t kilometara i stavio sam castrol 5w-40 slx long life, dal bi mi ta izmjena mogla potrajati 2 godine s tim da godišnje se radi oko 6-7 tisuća km, hvala unaprijed..