amercivic

Member
 • Content Count

  356
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About amercivic

 • Rank
  GTI
 • Birthday 03/25/1992

Profile info

 • Name
  Sene
 • Location
  Hrvatska

Recent Profile Visitors

4090 profile views
 1. amercivic

  Problem s kratkim svjetlima

  Ne moze se pojednicano stelovat.
 2. amercivic

  Auto kuka pitanje

  Ne znam za taj slucaj, ali evo da ti makar nesto pomognem ja sam svoju skinuo sa karavana i stavio na limuzinu i pase sve. U pitanju je passat 3bg
 3. amercivic

  Kodiranje instrument table golf 4

  Vidim niko nista ne radi hhhhh....Jedan škodilak, pa ja ne znam kome je ovo zeleno osvjetljenje dobro..
 4. Probaj s vanjske strane po limu ali da ne napravis nikakvu stetu, udari malo jace bokserom ili šakom i to probaj vise puta i slobodno jako. Par puta bas na golfu sam imao istih situacija i to zadnja vrata uvijek, naravno brava stradala..
 5. amercivic

  Passat 1.9 tdi 96kw 01’ trokira

  Ovo sto je Ivo rekao sve potpisujem. VCDS i vidi kolika su odstupanja na kojem cilindru. Mozda su ti gumice na diznama izgorile sto najv da jest, jer i to ima svoj vremenski vijek. Dizne se najcesce daju reparirat. Poslije reparacije ili zamjene novim sa novim gumicama, nove sarafe i dotegnut na mjeru. Poslije toga nastelovat to kako spada. Ima procedura za to, nadji nekoga ko se razumije u to..
 6. amercivic

  Passat 1.9 tdi 96kw 01’ trokira

  Dijagnostika, dizne provjerit, turbina.
 7. amercivic

  Ventilator hladnjaka

  Vcds--auto hvac----outputest
 8. Kod mene bilo obrnuto, ujutru i kad je hladan pali ko mina, a preko dana i kad je vruc jedva sastavi. Privremeno rjesenje je bilo istekat senzor temperature dok anlaser ne reparisem. Jesi na vcds spajao sta kaze ?
 9. amercivic

  Ventilator hladnjaka

  Kod mene bio passat 3bg tdi klima sve funkcionisala ali se ventilator nije palio, tj. palio se ali ponekad. Kad sam otisao da napunim klimu majstor mi je bas pokazao da je pritisak oko 15-16 bara i klima je sasvim normalno radila, ali kada udarim po ventilatoru i on se pocne vrtit pritisak padne na normalni.
 10. amercivic

  Ventilator hladnjaka

  Klima moze radit i bez ventilatora, samo sto ces imat veci pritisak u sistemu, oko 15-16 bara, dok kada se ventilator vrti pritisak je manji, sto moze izazvati pregrijavanje motora, pucanje hladnjaka itd.. Imao sam isti slucaj, uzmi neki pajser udari po ventilatoru po metalnom dijelu i trebao bi se pokrenuti. Čest kvar, najjetinije ti je skinuti i reparirat za sitne novce kao sto sam i sebi uradio ili trazi novi.
 11. amercivic

  Kodiranje instrument table golf 4

  Da, nema tipki na volanu, ovo sa desne strane su od grijaca sjedista i sajbe. Mislim da ce sve ici u bijelo samo sto nemam vremena, a i u posljednje vrijeme mi je iskreno mrsko.
 12. amercivic

  Polo 6n2 1.9 Sdi nekad tesko pali

  Jel samo kad je vruc tesko pali ili i hladan? Probaj iskljucit senzor temperature motora pa vidi kako se ponasa.
 13. amercivic

  Kodiranje instrument table golf 4

  Evo jedan "izrod"