amercivic

Član
  • Content Count

    356
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by amercivic

  1. Audi a4, kad sam kupio auto pedala kocnice je bila tvrda, ali kocenje je bilo onako, i prilikom naglog kocenja nije proklizavao ali nisam osjetio da je ABS aktivan, ( ne osjeti se udaranje u pedalu). Nekad prije bivsi vlasnik je mijenjao gl kocioni. Mislio sam da je do ulja jer je bilo crno gotov... ispustio sam svo ulje iz sistema, nalio novo, odzracio, ali kocnica je mekana i prilikom kocenja tone. Odzraceno 100% sve kako treba, ali nije to to.. Ne pusta ulje nigdje.. Preko VCDS pritisak na kocnicu daje oko 40 bara, bara sto je uredno.. Zanima me da li je moguce prilikom zamjene gl. kocionog da nije ABS pumpa odzracena preko dijagnostike.? Da li mogu preko OUTPUT TESTA odraditi odzracivanje abs pumpe?
  2. amercivic

    Problem s kratkim svjetlima

    Ne moze se pojednicano stelovat.
  3. amercivic

    Auto kuka pitanje

    Ne znam za taj slucaj, ali evo da ti makar nesto pomognem ja sam svoju skinuo sa karavana i stavio na limuzinu i pase sve. U pitanju je passat 3bg
  4. amercivic

    Kodiranje instrument table golf 4

    Vidim niko nista ne radi hhhhh....Jedan škodilak, pa ja ne znam kome je ovo zeleno osvjetljenje dobro..
  5. Probaj s vanjske strane po limu ali da ne napravis nikakvu stetu, udari malo jace bokserom ili šakom i to probaj vise puta i slobodno jako. Par puta bas na golfu sam imao istih situacija i to zadnja vrata uvijek, naravno brava stradala..
  6. amercivic

    Passat 1.9 tdi 96kw 01’ trokira

    Ovo sto je Ivo rekao sve potpisujem. VCDS i vidi kolika su odstupanja na kojem cilindru. Mozda su ti gumice na diznama izgorile sto najv da jest, jer i to ima svoj vremenski vijek. Dizne se najcesce daju reparirat. Poslije reparacije ili zamjene novim sa novim gumicama, nove sarafe i dotegnut na mjeru. Poslije toga nastelovat to kako spada. Ima procedura za to, nadji nekoga ko se razumije u to..
  7. amercivic

    Passat 1.9 tdi 96kw 01’ trokira

    Dijagnostika, dizne provjerit, turbina.
  8. amercivic

    Ventilator hladnjaka

    Vcds--auto hvac----outputest
  9. Kod mene bilo obrnuto, ujutru i kad je hladan pali ko mina, a preko dana i kad je vruc jedva sastavi. Privremeno rjesenje je bilo istekat senzor temperature dok anlaser ne reparisem. Jesi na vcds spajao sta kaze ?
  10. amercivic

    Ventilator hladnjaka

    Kod mene bio passat 3bg tdi klima sve funkcionisala ali se ventilator nije palio, tj. palio se ali ponekad. Kad sam otisao da napunim klimu majstor mi je bas pokazao da je pritisak oko 15-16 bara i klima je sasvim normalno radila, ali kada udarim po ventilatoru i on se pocne vrtit pritisak padne na normalni.
  11. amercivic

    Ventilator hladnjaka

    Klima moze radit i bez ventilatora, samo sto ces imat veci pritisak u sistemu, oko 15-16 bara, dok kada se ventilator vrti pritisak je manji, sto moze izazvati pregrijavanje motora, pucanje hladnjaka itd.. Imao sam isti slucaj, uzmi neki pajser udari po ventilatoru po metalnom dijelu i trebao bi se pokrenuti. Čest kvar, najjetinije ti je skinuti i reparirat za sitne novce kao sto sam i sebi uradio ili trazi novi.
  12. amercivic

    Kodiranje instrument table golf 4

    Da, nema tipki na volanu, ovo sa desne strane su od grijaca sjedista i sajbe. Mislim da ce sve ici u bijelo samo sto nemam vremena, a i u posljednje vrijeme mi je iskreno mrsko.
  13. amercivic

    Polo 6n2 1.9 Sdi nekad tesko pali

    Jel samo kad je vruc tesko pali ili i hladan? Probaj iskljucit senzor temperature motora pa vidi kako se ponasa.
  14. amercivic

    Kodiranje instrument table golf 4

    Evo jedan "izrod"
  15. amercivic

    1.9 TDI PD vibracije u leru

    Da li treska lagano motor u leru tj. kao da radi na 3 klipa? Da li dimi slucajno plavkast dim? Da li kad ga stisnes gubi snagu ili trese? Promijeni li se stanje kad malo dadnes gasa? Prema slici sto si sstavio ne bi reko da je do dizni. Fazu motora provjeri u vcds, i to kad je motor zagrijan ne hladan!! Zamajac kad je mijenjan, nosace jesi provjerio? Pusti IQ prvo kreni od osnovnih stvari itd...
  16. amercivic

    Passat 1.9 tdi 01 - klima ne hladi

    Provjeri kvacilo na kompresoru klime tj. na remenici. Mozda ti ne ukljucuje pa i samim time ne radi. Da li osjetis promjenu rada motora kada ukljucis klimu?
  17. amercivic

    Golf 6 parking senzori

    To ti govori da trebas ubaciti senzore, ako ne oem onda imas dobrih aftermarket.
  18. amercivic

    B6 trza

    Kao prvo mani se ovih feng shui dijagnostika, spoji na neku ozbiljniju dijagnostiku gdje mozes provjeriti parametre dizni, pritisak turba, itd.. Da li ti dimi na leru plavkast dim? da li osjetis kad da radi na 3 klipa? Da li u svim brzinama osjetis da trese ili samo u odredjenoj? Ako trese pri ubrzavanju moze bit i do unutrasnjih kinetickih, a i do nosaca. Dijagnostika ce sve reci, provjeri odstupanja dizni da li je u granicama normale.
  19. Da ne radite napamet, spoji vcds i u instrument cluster--Output test--- selektujes GONG, HAZARDS, SEATBELT WARNING i test uradis. Naravno ako ima zvuka znaci buzzer je ok, ako nema trazis problem dalje. Ja sam skoro to radio i kupio sam zamjenski buzzer, sve radi samo je malo slabiji, ne cuje se kao org sto je bio. A narucen iz njemacke, nije nista kinesko, i to skupo je placen.
  20. amercivic

    Kodiranje instrument table golf 4

    Evo od radova na passatu, tacho i climatronic su u pitanju, pa procijenite prije i poslije.. Tesko je to slikat sa mobom, uzivo je extra. Htio sam kupiti drugu foliju i okrenuti da dobijem efekat kao na audijima, ali nisam, cak mi se ovo vise svidja sa bijelim osvjetljenjem ovih dispelya. Climatronic ima nekakve cudne diode u sebi koje se svijetle okomito u odnosu na plocu, mislio sam da su normalno zalemljenje ali nisu. Stavio sam svoje, malo je teze odradit je su diode nekih 2 mm odignute od ploce, ali malo vise kalaja i mirna ruka i moze.
  21. amercivic

    Kodiranje instrument table golf 4

    LED se moze spojiti na 6v i na 12v ali uz odgovarajuci otpornik, bez njega ce izgoriti jer diode rade na dosta manjem naponu. Izmjeri struju koju vuce pri nekom naponu (recimo 6V) i racunaj otpornik prema Omovom zakonu R=U/I.
  22. amercivic

    Kodiranje instrument table golf 4

    Evo i na duji stavio led traku, sa zelenom fabrickom folijom
  23. amercivic

    VW MK7 LED PRAGOVI

    Koja je inace logika rada ovog, ako je kao ambi light onda zelis da ti svijetli konstantno kada su upaljena svjetla dnevna ili kratka ili sta vec. Ako radi kad se vrata otvore tj kao ono svjetlo na vratima onda spojis kao sto ti je kolega iznad reko.