derba

Member
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About derba

 • Rank
  SDI
 • Birthday 06/10/1969

Profile info

 • Name
  alen
 • Vehicle
  passat 2.0 tdi 104kw
 • Location
  Baranja

Recent Profile Visitors

2,323 profile views
 1. derba

  VW Passat CC

  Iz mog iskustva sa usisnom na takvom autu obavezno da zamijeniti . Probali smo sve moguce kombinacije po savjetim pa i svoje ideje i na kraju kupljena nova komplet ne ebayu i sad potpuni mir. Agonija je trajala punu godinu vjeruj da se ne isplati kemijat .
 2. Probaj otic u ovlašteni pa ceš vidjet, prošao sam to sve.
 3. https://www.facebook.com/Kodovizaautoradio/
 4. To je upozorenje da je turbina pri kraju. Meni tako bilo na Altei pa sam zanemario i vozio dalje dok mi se nije raspala turbina i napravila krš. Morao sam komplet drugu turbinu uzeti i novi interkuler ocistiti sve i moliti Boga da nije ostao još negdje neki komadic pa da se odljepi i razbije novu turbinu. Kad sam uzeo passata odmah sam dao skinuti turbinu i odnio na servis ...ispitivanje i cišcenje 600kn + 100 kn sve nove brtve i pismena potrvda servisa da je turbina ok. Nema ni na jednom spoju od interkulera preko turbine nigdje masnoce.
 5. derba

  Passat ugradnja androida 2DIN

  Da ne otvaram drugu temu jedno pitanje? Dali rade tipkice na volanu sa tim kineskim inačicama radija? Imam sve za ugradnju volana sa tipkama pa me zanima.
 6. derba

  Passat ugradnja androida 2DIN

  Mislio sam da je netko dosad smislio rješenje. Jedino je pozitivno što je android pa kad idem na dulji put mogu ukljuciti radio kao aplikaciju pa uz mobilne podatke radi bez mucanja.
 7. Pitanje za one koji znaju kako da se riješi pitanje prijema stanica na after market radiju . Konkretno imam ugrađen android(kao rns 510) vjerojatno kineski sve funkcionira savršeno osim prijema stanica. Radi sve ok kad sam recimo u samom gradu gdje je jak signal ,ali cim izađem iz grada signal se gubi i pocinje krcati. Na originalnom radiju sve radi super Otvoreni radi od Baranje do Vira bez problema. Ako je to netko uspio riješiti bio bih zahvalan za inf.
 8. derba

  Trese papucica kvacila

  Vjerojatno ti je otišao jedan od dva cilindra kvacila.
 9. Riješeno -kupljeno može lock
 10. Kupujem kabl airbaga (dual stage) dupli okidac sa mf utikacem. 1KO 971 584 ...Golf , Passat 095/902-0191
 11. Mislim da je to ovakav ...pazi ima razlika između motorica klapni i motorica toplo-hladno. Link od" tommek10" mislim da je od klapni. Razlika je ocigledna jer klapne omaju ovaj nazubljeni dio a toplo-hladno kao polugu. https://www.ebay.com/itm/Temperature-Adjust-Valve-Servo-Motor-For-VW-Jetta-MK5-MK6-Golf-A3-Q3-SKODA-SEAT/263192389560
 12. Da dolje na stupu di je radio s desne strane ti je ta klapna koja pušta toplo hladno, ja sam je za prvu ruku otkacio polugu i rucno prebacio na grijanje(moraš ju tako i fiksirat..ja sam plasticnom vezicom) i narucio sa ebaya 10$. To sam radio na Altei trebalo bi biti isto.
 13. derba

  Grejaci ili drugo?

  Kod passata je jako bitna udarna snaga akumulatora. Ja sam uzeo na preporuku 75Ah- 680A, tih 680A su kao bitni.
 14. derba

  Golf 4 1.9 TDI

  Ako ti se to pocelo dešavat nakon ugradnje drugog radija, onda je sigurno do njega bez obzira ko ti ga je ugradio....moj primjer : ugradio u Alteu 05. rns 310 i novi aku mi ispraznio u roku 15h
 15. derba

  Golf 5 škripanje

  Mogao bi biti španer alternatora tj kvacilo alternatora, meni tako bilo na starom passatu.