kostolomac_cro

Member
 • Content Count

  943
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

kostolomac_cro last won the day on September 23

kostolomac_cro had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About kostolomac_cro

 • Rank
  GTI
 • Birthday 02/02/1987

Profile info

 • Name
  Valentino
 • Vehicle
  Golf V 2.0 TDI
 • Location
  Cakovec
 • Spol
  Male

Recent Profile Visitors

2,861 profile views
 1. kostolomac_cro

  PD dizne

  ''Hvala bogu'' do sad ni na jednom auto nisam imao probleme s diznama, sa zadnjim sam napravio 330-340k km bez da se išta ''prčkalo'' oko motora. ( osim EGR-a ) Znam par njih kojima je radio, čak je i jedan ovlašteni kod njega počeo slat jer su uvidjeli da čovjek kvalitetno radi. Ja sam mu do sad jednu Siemens pumpu od G6 slao na reparaciju i evo već par godina sve ok, za razliku od Purića koji mi je htio uzet brdo para za reparaciju....
 2. kostolomac_cro

  PD dizne

  Ante Matas okolica Sinja ( Auto Servis Matas ), provjereni i kvalitetni majstor. Dizne se lako pošalju kod njega poštom, tako ih i dobiješ natrag.... Broj šaljem u inbox ako te zanima.
 3. kostolomac_cro

  Golf 7- selen blokovi?

  Lemforder definitivno.
 4. kostolomac_cro

  Pritisak u gumama

  AKo je proizvođač u dosluhu sa proizvođačem guma, nije ni čudno da su nerealne vrijednosti navedene, jer normalno da je njima cij da korisnik ''podere'' čim prije gume....i ajmo opet iznova.... Obrišem si onu stvar s inžinjerima koji izračunavaju vrijednosti, jer nisu ni blizu relanosti, isto govorim iz iskustva, na sreću je meni bila navedena relativno točna vrijednost na G5, sada na drugom vozilo nažalost nije, jer bi već ''poderao'' gume da se vozim po njihovom....
 5. kostolomac_cro

  Pritisak u gumama

  Na bočnici gume ti stoji koji max pritisak( psi/kpa ili bara ) guma podnosi, rijetko koja je ispod 3 bara, kod svih premium proizvođača tipa Conti, Michelin, Dunlop, Pirelli itd. možeš biti siguran da su točni podaci. Osobno i meni previše 2.8 zvuči, do 2.5 bi ih stavio i to je to, pogotovo jer ti je auto stalno pod opterečenjem.
 6. kostolomac_cro

  Pritisak u gumama

  Ispod 2.4 tu dimenziju guma na svojoj G5 2.0 TDI ( a bila je kod mene 14 god. ) nikad nisam pumpao. Meni je stajalo na naljepnici 2.4 za 205x55x16 i tog sam se držao. Nažalost istrošile ti zbog preniskog tlaka( ako je sve ok sa špurom ) Ne ovisi tlak samo dimenzija, već i na koje vozilo se montira( težina samog vozila, o motoru itd. ). Tako da ista dimenzija guma ne mora imati isti tlak na različitim vozilima. Evo ti link za tvoj G5 1.9 Ja osobno ih nebi ispod 2.3 stavljao.
 7. kostolomac_cro

  Koje ulje?

  Grandoil ti je iz mog iskustva siguran, ja sam za G5 uzmao kod njih Aral, i napravio preko 300k km sa njihovim uljem. Nemam nikakve zamjerke, šalju ''poštom''....
 8. kostolomac_cro

  chip tuning

  Sad dal na žalost ili sreću ne ( kako kome ), nemaju znanja, aparature, a bome ni ovlaštenja od VW da na taj način ''prčkaju'' po softveru. Tamo su nažalost dečki( možda ne svi, pa da ne uvrijedim nekog ) jako slabo educirani već po pitanju nekih jednostavnih kodiranja, a kamoli da zatražiš nešto više..... Ako se ne varam kod THP je custom mapa za ''bilo'' koju marku vozila, dok kod npr. revo je ograničen isključivo na VAG ili se varam? Muha koliko znam radi sve marke, a ujedno jedan od rijetkih uz THP koji ima valjke.
 9. Po meni trebao si dat ovlaštenom da zamjene set zupčastog, nakon toga ako nije riješen problem, skidajte dolje ili ogroman popust na dijelove. Jer naklapanjem se može promjenit pola auta, a na kraju problem ostaje isti. Tko je krivo detektirao neka snosi i troškove. Ako je nešto što mrzim, zamjena dijelova po naklapanju, to jedinu korist imaju servisi-mehaničari , naravno kad nije na njihov trošak. Skidali bi oni meni to dolje većom brzinom nego su montirali. Treba se jasno i glasno postavit inače jedino što dobiješ prazan novčanik i izgubljeno vrijeme. Treba ti kvalitetan majstor, od naklapanja nema koristi.
 10. Nisam ni računao na ostale. Kad bih ja osobno našao na svojem toliko ''grešaka'' vozio bih ga isti dan kod njih, dok se ne riješi. Lijepo mi ispostavite dokument da ste zaprimili auto natrag i ''doviđenja''. Naravno i sva komunikacija napismeno od tog trenutka.
 11. Jasno da je sve ''unutra'', zato i zastupnik ''puše na hladno'' dok nema ( ako je uopće poslao zahtjev u VW ) potvrdu od VW-a. Dario je dobro napisao, na tu površinsku ''hrđu'' teško da će ostvarit garanciju, moguće da je motorni postor bio opran onak ''fušerski'' uzet perač i deri ..... ( što se kod motornog prostora nikad ne radi, jer postoje druge opcije pranja motora gdje takoreć voda se ne koristi )
 12. Garanciju mora odobrit VW-D, pogotovo veće zahtjeve, gdje se pismeno njemcima šalje detaljan opis problema. Može i HR posrednik to odobrit , ali nije ''lud'' da riskira kasnije u dogovorima sa VW centralom ako mu odbiju pa će sve ići na njegov trošak. HR uvoznik je samo posrednik, većini se neda zezat s time osim ako nije česta greška pa ima više reklamacija za istu stvar, jer ima hrpa papirologije, dopisa, ovog-onog, Sudjelovao sam u jednom slučaju gdje se za Polo GTI u garantom roku tražila komplet nova DSG getriba.
 13. Ako ti je odbijeno jamstvo možeš se ''slikat'' ili potrošit ''malo'' novčića i krenut u pravnu bitku, što opet ne osigurava da ćeš izvuć ''pobijedu'' na kraju. Zato je bitno imat jako dobre odnose sa ovlaštenim servisom pogotovo ako si njihov dugogodišnji korisnik, onda su u stanju pod i izvan garantnog roka priznat svakojake ''gluposti''.
 14. kostolomac_cro

  Passat b7 1.6tdi ne pali

  U Međimurju to slažeš?
 15. kostolomac_cro

  Ovlašteni servis - izmjena ulja

  Neostar je poznat po tome da radi sa najeftinijim dijelovima koji postoje na tržištu. Tako da to uzimaj u obzir. Nemam osobno iskustva s njima, pa nemogu konkretno reći negativnih stvarih osim da rade s najjeftinijim dijelovima. nekome to odgovara, a nekome ne.