Jankkec

Član
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jankkec

  • Rank
    SDI
  • Birthday 04/02/1986

Profilne informacije

  • Ime
    Janko
  • Vozilo
    Passat 1.9TDI 4Motion
  1. Trebam prednji senzor za ABS sa konektorom za senzor od pakni ak neko ima.
  2. Jankkec

    K: Rukavac Passat 1.9tdi 130ks

    Nabavio, sad trazim senzor ABS-a
  3. Hitno trebam lijevi rukavac za Passata 2001. 1.9 tdi 130ks Auto mi je na klocnama jer mi je lik uvalio rukavac za 110ks i sad mi to ne pase. Evo sad sam detaljno proucio. najednoj strani velko pise 741, a na drugoj 8D0 407 257 AM to bi trebo biti valjda part number
  4. Moguce da je bio udaren prije mene. Veli majstor da je najvjerojatnije rukavac ali nemoze biti siguran dok sve ne raskopa i usporedi jer je spigano vrlo malo i tesko je ovak na autu skizit. Ima ko kakav rukavac ljevi da probam zamjenit ??? netrebam lager i sve ostalo nego sam rukavac.
  5. Vele da je vjerojatno bio udaren taj predni ljevi pa se nekaj spiglalo. E sad dali je rukavac ili kaj sve moze biti od tih minjon poluga napred neam pojma. Sad sam dalje iso surfat i skuzio da je taj saraf za starije modele. Sad nailazim na neke bushing-e koji su ekscentricni i nabijaju se u donje poluge.
  6. Vec se duze vreme borim sa spurom i nikako da to resim. Sad napokon imam ravne gume, sređeni svi luftovi i sad me jbe nagib. Spur je napravljen i sve stoji ravno ali nagib prednjih kotaca koji se neda stelat je u crvenom ljevi -1.3 stupnja desni -0.3 stupnja. To me definitivno jbe jer zdere gume i auto vuce u desno. Malo sam surfo i naso neke ekscentar sarafe sa kojima se kao da stelati taj nagib pa da pitam ima li neko iskustva sa tim ??? Kak to radi i kolko mogu dobit sa tim ???
  7. Intercooler naso jos trazim crijevo.
  8. 1. Bravu za desna vrata sa motoricem centralnog da je ispravno naravno 2. Staklo desnog retrovizora sa grijacem ili cijeli desni retrovizor ali da je narančaste boje
  9. 2. Crijevo koje ide od turbine pa do one željezne cijevi na kojoj je kuka, isto na brze spojnice.
  10. Ovisi koji model iz 2001g ja imam 2001 i imam can bus. Meni je recimo problem kaj mogu doc do svega osim do kompa od motora, ili je krepo komp ili se negdje nesto odspoilo.
  11. Meni je to ispalo ali je i pukla neka niplica koja drzi tu oprugu. Zakljucio sam da sluzi da bi olaksalo natezanje one poluge kad dizes i spustas sic. Sad se vozim bez te opruge i nefali mi
  12. Jankkec

    Gume

    Moze malo rasprave u drugom smijeru ..... Na proljece moram nove ljetne uzimat 225/45R17 pa gledam malo te testove i sve mi je to nekak nedoreceno. U prvih 5 se mijenjaju marke sa tradicijom i imenom pa onda sljede neke malo manje poznate. Ali nigdje u testovima se ne ispituje kako se te gume ponasaju nakon godinu dana pa nakon dvije, a ja kad kupim nove gume ocekujem da sam 4 godine miran. Pa bi volio da krenemo u raspravu ko ima gume vec 2-3 godine i dali su zadrzale svojstva ili frula. Iz iskustva znam da je sava zimska dobra samo prvu zimu, vec druge zime je frula iako je skinuta na vrijeme i skladistena u podrumu. Kleber je u startu prosjecno losijeg drzanja ali zadržava svojstva i 3. sezone. To su neka moja iskustva sa prijasnjih vozila, pa sad kada sam odlucio izdvoit 100€ po gumi bi se volio dobro informirat.
  13. Ne javlja da su otvorena vrata, a i svjetlo dobro radi. Moral bum to sve raskopat kad dojde neki ljepsi dan.
  14. Jankkec

    centralno zaključavanje

    I ja bas nedavno postavio slicnu temu, nisam jos raskopao vrata ali planiram cim se kise malo smire.
  15. Nisam siguran da bi diagnostika tu nesto mogla pokazat .... vise mi se cini da se nutra nekaj istrosilo pa neprebacuje mehaniku. Ništa ne škljoca krivo sve škljoca kak bi trebalo ali ne otvara i zatvara kak bi trebalo. Raskopal bum to sljedeci tjedan pacmovidjet. A tu pitam usput mozda je neko imo probleme slicne prirode.