jurajbar

Član
  • Content Count

    98
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jurajbar

  • Rank
    SDI
  • Birthday 09/30/1989

Profilne informacije

  • Ime
    Juraj
  • Vozilo
    2008 Passat Variant
  1. jurajbar

    Passat b6 elektricna rucna

    Trebalo bi se samo cuti zatezanje motorica. I to ne jako. Meni je danas na zadnjem lijevom amortizeru ispred Ikee riknula opruga. Sad je kod lokalnog majstora, dvije opruge i zamjena laganih soma novaca...
  2. jurajbar

    Passat b6 elektricna rucna

    Meni je zakon. Ja sam se naviknuo na nju. A ne bi mi riknuo motoric da nije bio nagrizen od kojekakvih kemikalija koje se posipaju zimi u Austriji i Njemackoj gdje su jebene zime i snijegovi...
  3. jurajbar

    Passat b6 elektricna rucna

    Ajde tebi barem nije motoric otisao kao meni. Ja sam nedavno zadnje nove diskove i pakne stavio. Sada sam na jednom motoricu dok ne nadjem neki polovni jeftini.
  4. jurajbar

    Passat b6 elektricna rucna

    Gledam po netu malo stranice sa rezervnim i polovnim dijelovima. Nasao sam neki Tupek auto tamo kod Sesveta, malo dalje. Jel ima netko neki auto otpad za preporucit da je negdje vec bio? Svakako idem sutra mehanicaru pa da vidimo sta dalje i kako, mozda on bude znao gdje nabaviti ili neku alternativu, pa vas svakako obavijestim ovdje ako ikoga zanima.
  5. jurajbar

    Passat b6 elektricna rucna

    Probat cu nac neku polovnu, rekao mi je mehanicar da ce se raspitat, a do tada se vozim sa rucnom na jednom kotacu.
  6. jurajbar

    Passat b6 elektricna rucna

    Evo kaze mi mehanicar da su zubi primili za popizdit i nedaju se odvojit. Pokusat ce mi ga osposobit barem za sada da vozim bez tog jednog, a servis i zamjena cijelog tog seta dode laganih 4 soma kuna. Kako je auto uvezen iz Austrije, kaze da se dosta soli i te tekucine cime Svabe i Austrijanci sipaju tokom zime se zavuce svuda i razjebe unutra sve kaj se moze.
  7. jurajbar

    Passat b6 elektricna rucna

    Na taj savjet sam na vise foruma i you tubeu naletio. Spominju oko pola minute da se saceka. Mislis da bi bez obzira na sve trebala otkociti? Ako ne otkoci onda je do motorica? A da je prekidac onda ne bi nikako dao zakocitii ili otkociti, ovako mi samo jedan kotac zapinje.
  8. Nisam naletio da je netko pisao... Uglavnom, maloprije sam dosao doma sa posla i sparkao se i ubacim u brzinu i upalim rucnu i ugasim auto i cujem iza neko zujanje i pocne mi javljat gresku za rucnu. Probao sam krenut i naravno da ne ide i skuzim da nece otkocit zadnji desni kotac. Probao sam i gasit i palit auto, stiskao nekoliko puta prekidac, ali nista, cuje se kako radi unutra i onda stane. Zvao sam mehanicara, trebao bi u srijedu doci pogledat, ali me zanima da li je netko imao slican problem i kako je rijesen.
  9. Gledao sam da li ima slicna tema ovdje no nisam je nasao, iako znam da je bila prije. Uglavnom radi se o gore navedenom autu i skroz nasumicnom nepaljenju auta. Rijetko se zna dogodit da nece upalit iz prve nego iz druge-trece. Prvi put kada se ne upali zavrti do negdje 1000 okretaja i neuspije ga zadrzat i ugasi se, onda iz druge ga vrti na nekih 200 okretaja i tu se malo muci ali ga zavergla u upali i radi najnormalnije. E sada, primjetih da na hladnom i vlaznom vremenu ce prije zajebat nego na suho i toplije, ali opet, nema pravila. Do sada sam zamjenio pumpu goriva, akumulator, cetkice na alnaseru. Kada sam mijenjao pumpu onda su bile provjerene dizne i grijaci i prociscene sve cijevi i dovodi. Zadnje sam cetkice mijenjao i pokazao mi je mehanicar da su zice napukle bile i da nije moglo dovoljno struje proci i mislio sam da sam sa time napokon rijesio problem paljenja, no medjutim nisam. Ima li netko od vas neku ideju sto bi jos moglo biti? Svakako ga mislim otjerat na dijagnostiku i eventualno kod drugog mehe na drugo misljenje, a do sada sam servisirao kod Matokovica u Vinogradskoj i sve je oriđiđi od zamjenjenih dijelova, nisu neke sljuke od kineza ili slicno.
  10. jurajbar

    VW PASSAT ili JETTA 2011?

    Svatko ima svoj ukus i zelje.
  11. jurajbar

    VW PASSAT ili JETTA 2011?

    Bluemotion je koliko znam samo neki sustav pohrane energije od kocenja ili pokazivanje kad promjenit brzinu, ako sam dobro razumio na wikipediji. Vjerovatno nema nikakve razlike sto se tice toga. Stvar je samo sta ti vise treba, passat je veci, udobniji, komforniji, i po meni da biram, jettu ne bi ni gledao. Klasa ispod je. Imam karavana i nije mi nimalo zao sto sam ga uzeo, cura i ja imamo psa, za putovanja dusu dao koliko stvari stane, svima je udobno i ugodno.
  12. jurajbar

    VW PASSAT ili JETTA 2011?

    Nemaju ti svi passati ksenone. Svi imaju lece, ali u neke idu halogenke u nekima su ksenoni. Oni koji imaju obje lece u faru su ksenoni, oni koji imaju samo vanjskio dio fara sa lecom su halogenke. Ovo sa pogreskama ne znam, probaj ih u google ubacit pa vidi sta izbaci.
  13. jurajbar

    VW PASSAT ili JETTA 2011?

    U tima sa 300tis u 2 godine su valjda zivjeli i radili i sve. Jos ako je bio sluzbeno vozilo, znaci da je redovito bio servisiran. U vecini slucajeva.
  14. jurajbar

    VW PASSAT ili JETTA 2011?

    Ne mora biti. Kazem ti, moj je imao 270tis kad je kupljen. U vwu provjereni servisi, mehanicar ga pogledao rekao da je sve u redu. Unutrasnjost kao nova, nikad puseno u njemu, nema znakova pohabanosti ni istrosenosti. Tapicirung citav. Jedino su ona rebarca na ventilaciji malo razbijena jer pretpostavljam da je sa necim zakacio, ali to se zamjeni i ko novo. Odrzavanje ti je isto. Jetta je izmedju golfa i passata tj spoj jednog i drugog. Mislim da jos uvijek ima tvornicki zamasnjak, do neki dan je imao i tvornicki akumulator. A osim pumpe, ici cu popravit cetkice kod alnasera ili di vec i to je to. Ovo sto je nikki napisao stoji. Zavisi kako i di je vozen, sa 50tis km moze bit razjeban do jaja. Nisam linkove vidio. Osobno bih uzeo passata. 150tis km mi se ne cini strasno nimalo. To je oko 25-30tis godisnje. Taman fino razradjeno. Ali sjedi u oba pa ces znat najbolje.
  15. jurajbar

    VW PASSAT ili JETTA 2011?

    Moj je imao 270tis kad sam ga kupio prije god i pol. Sad je na 300tis. Osim izmjene tekucima, morao sam pumpu goriva zamjenit i to je tomod velikih popravaka. Da kucnem u drvo. Svakako provjeri broj km kod njih.