Grga

Član
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Grga

  • Rank
    SDI
  • Birthday 04/20/1985

Profilne informacije

  • Ime
    Matija
  • Vozilo
    Golf 6
  1. Ja cu se samo nadovezati na ovo "cekam dok zazelim" i kako na finjaka taj dio u servisu ne dopustaju... Meni su htjeli update napraviti bas za vrijeme posjete servisu radi zamjene visokotlacne pumpe i ja sam odbio s obrazlozenjem da se prvo zelim uvjeriti da sve radi normalno. Mislim, ipak je pumpa krepala nakon 93t km! A njihov odgovor je da prema naputku proizvodaca auto ne smije izaci iz servisa ako nije ili napravljen update ili potpisan papir da se na svoju odgovornost odbija update. Da li je to normalan stav? Nije. A da li te onda prisili da potpises? Da, i jos ne prizna garanciju na pumpu. Tako da boli mene za njihov fix, ako krenu na tehnickom zajebavat ide auto na bubanj i nikad vise VW.
  2. I pitanje koliko ce ih priznati a koliko ce odgovora biti da je do lose kvalitete goriva...
  3. Grga

    DPF FILTER

    2) pitao ja prosli tjedan u servisu, 70g je max, iznad 70 bacas DPF.
  4. Ako je do goriva dijagnostika nece nista pokazati, tako i kod mene bilo. Jednostavno je gorivo lose, postopa djelomicno dizne i onda se auto muci.
  5. Nebitno je sto pise na cisterni jer dobar dio njih su privatnici koji samo voze za njih, a ako nema posla uzmu i od drugih. Znam jer mi tako i bratic, gdje ima posla za njih taj dan vozi.
  6. Ja cu ti iz osobnog iskustva s 1.6 motorom reci da gorivo utjece. Meni se manifestiralo nemirnijim i bucnijim radom (kao da dizne lupaju, kad se auto ugrije prestane). Tankirao sam na Petrolu tad, prebacio na OMW (Crodux sad) i svi simptomi nestali, s tim da sam prvo par tankova isao u Sloveniju da budem aiguran u gorivo.
  7. Krenulo jr to kod nas, ali prvo idu gospodarska vozila a zatim osobna po abecedi - ovaj info su mi dali na proslom servisu pred cca mjesec dana.
  8. Zapravo bi kolicina zraka koji protice trebala biti ista, samo bi senzor trebao bolje izmjeriti i tocnije dozirati gorivo, sto opet dovodi do toga da je smjesa boljeg omjera.
  9. http://net.hr/auto/vijesti/jednostavno-i-brzo-pogledajte-video-u-kojem-vw-objasnjava-kako-ce-popraviti-svoje-dizel-motore/
  10. Garancija je 2+2, ali treba sve citati... Prve dvije godine iskljucivo proizvodac garantira, druge dvije je kao HR jamstvo uvoznika, ali imaju opciju da ne ugrade novi dio nego tvornicki repariran dio. Po meni im to bas i nije trebalo, pogotovo kad sve vise konkurencije daje standardno 5 ili 7 godina jamstvo...
  11. SAD ima svoje norme koje su rigoroznije za dizelase nego EU, tako da ce tamo sigurno biti veci zahvati. Ali ovih 9% nije malo, pogotovo jer ljudi kupuju auto i na temelju snage. Pitam se kako bi VW reagirao da im netko odluci platiti 9% manje za auto, sigurno ne bi prihvatili... zasto bi onda mi morali mirno prihvatiti smanjenje snage?
  12. Euro5 a ne 6, i samo CR motori s EA189 oznakom. Na nekim motorima (trenutno se spominju 2.0) ce biti izmjena softvera, a na 1.2 i 1.6 ce najvjerojatnije biti potrebne i mehanicke izmjene. Ovo je sve informacija od jucer, bio na servis pa porazgovarao s ljudima. Isto tako je i sam CEO dao jucer izjavu, krece se od sijecnja s korekcijama, a ocekuju da bude cijelu godinu trajala ta akcija.
  13. To "zveckanje" je kako su meni dizne ruzile. Dijagnostika nije nista nasla, ali na preporuku servisera sam promijenio gorivo i nakon 2 tanka je prestalo. Nakon toga sam 10x tocio u Sloveniji (ne znam koliko ti je to opcija) a sad tocim na Croduxu i zasad nema problema.
  14. Moj je Golf 1.6 sa CR masinom pa se ne cuje zveckanje... jel bas zveckanje (kao da recimo zveckas lancom) ili ti se cuju dizne? Dizne se znaju jace cuti na hladnom i kod nizih okretaja ako su zastopane (ja sam imao takav problem).