Gabrielito

Member
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gabrielito

 • Rank
  SDI
 • Birthday 04/12/1984

Profile info

 • Name
  Gabriel
 • Vehicle
  VW Golf III GTI
 • Interests
  Strojarstvo, elektrotehnika, auto-industrija
 1. Gabrielito

  Slike: Golf Mk3

  Zna li možda netko koja je šifra ove boje? Skroz mi se sviđa.
 2. Ja sam nosio jedan set Porscheovih, jedna je dobila na unutarnjem rubu dosta tako da se moralo variti aluminija gore, ravnati i balansirati i skroz sam zadovoljan zapravo kako je napravio, vrlo kvalitetno i ekspresno u roku par sati za skroz fer cijenu.
 3. Gabrielito

  golf 2 kr i plin

  Imao sam 3 godine flanđa-plin na PL-u i nikad nikakvih problema, čak štoviše, k-jet mi je bio toliko razheban da mi je jedino kombinacija sa plinom bila dobitna zapravo. Digifant nisam htio stavljati zbog svih popratnih troškova, a ovako sam se i jeftinije vozio i super zadovoljan sam bio.
 4. Kupujem dijelove za Golf 3 GTI ili VR6: - suvozačev kožni tapecirung vrata (3 vrata model) - prednja OEM ralica / spojler - kožne siceve prednje
 5. Kupujem birač brzina za 02J mjenjač iliti po engleski "shift tower"...uglavnom slika će reći sve
 6. Gabrielito

  Repariranje zadnjih celjusti

  U pravu si osovina je dobila dosta hrđe no uspio sam to sanirati...hvala Ivane Inače imam još jednu čeljust u ok stanju samo je ta piksa o kojoj pričaš izbijena skupa sa osovinicom jer je nagrizlo skroz...postoji li mogućnost nabave/kupovine iste ili se mora dati negdje raditi nova po uzorku?
 7. Gabrielito

  Repariranje zadnjih celjusti

  Pozdrav! Trenutno sam u fazi reparacije zadnjih čeljusti radi zablokiranog mehanizma ručne tako da sam sve uspio rastaviti i očistiti, naručio set za reparaciju no u setu sam dobio neke 'o-ringove' kojima ne znam gdje im je mjesto pa ako može mala pomoć Uglavnom radi se o zadnja 3 o-ringa sa slike kojima jednostavno ne znam gdje ih uglaviti... Prva dva su brtve za klip, treći je brtva na osovinici koja izlazi iz kučišta čeljusti (najčešći uzrok kvara), četvrta brtva je unutar klipa i jedan od ova preostala 3 komada bi trebao ići isto na osovinicu mehanizma ali unutar kučišta samo ne znam točno koji o-ring od 3 ponuđena i kud onda sa preostala 2 još?
 8. Kupujem zadnju kočionu čeljust za Golf 3 ili Vento, lijeva strana, stanje nebitno...bitno mi je da je kučište čeljusti ispravno.
 9. Gabrielito

  lakiranje bbs jubi

  E to je to Kažeš ima za kupiti filer koji je odmah i prajmer - znaš li možda točno koji je proizvođač toga da znam tražiti... Znači ako sam skopčao, filer o kojemu pričaš je zapravo šprickit?
 10. Gabrielito

  lakiranje bbs jubi

  Ekipa pozdrav! Trenutno sam u fazi obnove svojeg seta jubi felgi, rastavljene su, srca su pjeskarena i rubove sam nekidan ispolirao do visokog sjaja pa me sada zanima kako kvalitetno ofarbati srca felgi i po kojem točno postupku? Nemam nikakvog iskustva u farbanju metala osim par informacija koje sam skupio čitajući po forumu pa ako mi možete napisati određeni redoslijed što i kako pomogli bi mi puno Pošto su srca potpuno ispjeskarena pretpostavljam treba prvo gore ići nekakav primer za aluminij jel? Imate li kakvu preporuku kojeg proizvođača uzeti i u kojoj količini otprilike? Dalje nakon primera bi trebao ići nekakav šprickit. Njega znam da treba brusiti i poravnati ali ne znam do koje gradacije točno? Trebam li nakon toga staviti filer ili je dovoljno samo dobro pobrusiti šprickit i krenuti farbati? Koliko slojeva boje i laka bi trebalo špricati na to sve? Pripremu bih uglavnom odradio sam u dvorištu...imam nekakav 50L kompresor i low budget pištolj, za primer i šprickit vjerujem sasvim doboljno, no pošto se ipak samo o felgama radi mogu li s tom opremom i na svježem zraku odraditi i nanos boje i laka a da rezultat ipak bude kako spada?
 11. Ti bi staru hrgu ali da je u top stanju i za male novce...nemoguća misija ako sam dobro shvatio Teško da ćeš šta dobroga naći za realne novce, svi znamo kakav je to auto...ili je nabuđen i ulupano u njega desetak soma eura pa prodavač traži barem pola (zaboravi na oem stanje) ili je drlja koja se od prvog dana vozila u blokadi i održavalo se samo kroz ulje i eventualno filtere...čast izuzecima ali i ako postoje vlasnik definitivno zna šta ima i za koje novce bi ga dao. Radije si složi kompletan VR motor za sebe od temelja i ubaci umjesto ovog dizela - e to bi onda bio pravi VR