<TDI>

Member
 • Content Count

  4324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  141

<TDI> last won the day on February 2

<TDI> had the most liked content!

Community Reputation

340 Excellent

5 Followers

About <TDI>

 • Rank
  R36

Profile info

 • Name
  Christian
 • Phone number
  +385916446888
 • Vehicle
  VW Golf 4 TDI (96kW) Ed.
 • Location
  Virovitica
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

16065 profile views
 1. <TDI>

  Unutrasnjost auta

  Ima u mojoj temi, tamo sam mijenjao onu crvenu LE diodu koja zna otići od pepeljare pa pogledaj.
 2. <TDI>

  Unutrasnjost auta

  Prvo treba naći uzrok gdje ima slobodnog hoda, dali poklopac ili cijela pepeljara u kućištu, kada to budeš znao onda se lako da srediti, uglavnom moguće je sa recimo nekom gumenom podlogom to riješiti i obostranom ljepljivom trakom. Nešto sam slično radio na onom deflektoru vode kod filtera za kabinu ali opet tvoj slučaj je možda drugačiji pa ju zato pokušaj prvo izvaditi van pa vidi.
 3. @mur3633, moj je 74mm iste oznake H903 i prezadovoljan sa njim za lovu koju sam dao 3,57€, odradio sam sve izmjene do sada i nemam primjedbe osim što sam malo sa brusnim papirom skinuo aluminij iznutra, tamo gdje su one točkice jer je ostao grubi odljev pa da mi ne struže poklopac od ulja, a fotku imaš na prethodnoj stranici. Širina od 76mm je prevelika i kod mene ima nešto slobodnog hoda ali je u granicama. @polic na kvadrat, da iskren budem nisam ju još isprobao ali odokativno je O.K., cijena pogotovo 2,42€ jer ova koju sam uzeo iz Lidla prije nekoliko godina te više nisam nikada vidio da imaju u ponudi. Kasnije sam uzeo još jednu ali ne silikonsku za nekih 3,27€ li je isto samovulanizirajuća traka isto dobra za izolaciju ali malo tanju. Ovdje sam uzeo silikonski i on je još dostupan, ovaj drugi nije... * 3m/1.5m Super Strong Fiber Tape Waterproof Silicone Stop Leaks * 10M black Self-Amalgamating Repair Tape Rubber Waterproof Sealing Insulation &nbsp
 4. <TDI>

  Unutrasnjost auta

  Mislim da ne ali da bi 100% bio siguran napravi upit u ovlašteni po šasiji pa vidi. Hrpu naljepnica sam preko ovlaštenog naručivao i znam da ih je masa otpala prije nekoliko godina, tako da vjerujem da je i ova zauvijek otišla u ropotarnicu povijesti.
 5. Hvala Mladene na pojašnjenju, evo, baš sam stavio broj u Gmail kontakte i adresu i izbacio mi njegovu web stranicu, znači ima obrt baš za popravak takvih stvari. *Autotapetarija KRAJ-TAP, Zagreb Malo je zeznuo ovo kod konzole na suvozačevoj strani, mislim kada već dajem majstoru onda bih očekivao da i napravi ali što ćeš, ovo drugo je dobro napravljeno koliko vidim i to će trajati.
 6. @ mknezic, ovo zvuči predobro, čak i da sam skinem i pripremim nebo uz njegov savjet što i kako i da mu tako dovezem isplatilo bi mi se. Imam isto krovni prozor i to je jebada za skinuti, odnosno potrgati nebo samo tako jer je podloga na tim mjestima okolo tanka i ako se ne pazi eto problema. Imaš li koju fotku da vidimo kako je ispalo na kraju, inače hvala za kontakt broj nekim će sigurno pomoći.
 7. Problem je u spužvici, doslovno se pretvori u smolu nakon više godina, vidio to na starim oplatama od vrata i tu pomoći na žalost nema doli do stavljanja nove. Ja sam sa Neostikom lijepio staru spužvicu ali u pitanju je bila koža, oplate od vrata i to je išlo, kod tkanine nema pomoći.
 8. Da, godine samo lete, a izgleda kao da sam jučer kupio G4. Ovo ne izgleda tako strašno, to bi se dalo sanirati, pogotovo jer se tkanina može podvući ispod ovog pretinca ili već što je, tako da je ovo izvedivo bez većih problema, a ni površina nije velika.
 9. Malo rano za godište tvog modela, baš smola od VW-a da nam je to prišio.
 10. Sa Wurth sprejem mislim da se ne može pogriješiti, ono što je dobro kod spreja je da se može jednomjerno nanijeti sloj ljepila prskanjem ali mislim da ni sa Neostikom u piksi i namaz sa kistom isto ne bi škodio, malo je zeznutije ali treba samo imati osjećaj za ravnomjeran nanos, naravno ako se koristi tkanina sa spužvicom, bez nje se ne bih usudio jer bi ljepilo sigurno probilo na tkaninu, a to nitko ne želi. Malo skupo sama tkanina sa spužvicom ali ako se nema izbora onda ne vrijedi kukanje. @ VW_GTD23, vjerojatno ima ali sumnjam da će se netko javiti nakon toliko godina da ti potvrdi... Što je sa tvojim upitom, imaš isti problem ili pitaš više informativno?
 11. Mene će to uskoro isto čekati, jedna od loših strana kod VW, bolje da je kao kod duje gdje sam cijelo nebo u pola čuke sam zamijenio, jest da je čista plastika ali je Plug & Play s time da bi se dalo još dodatno izolirati pa bih imao isti učinak jer ovo kod G4, a i ostalih modela što imaju platno + spužvica je čista katastrofa. Dino (G2 LTD) je na svojoj G4 radio negdje u Zagrebu, zaboravih gdje ali lako ga je kontaktirati. Ja ću izgleda svoj sam odraditi, ako nađem jedano kompletno nebo još bolje, jer ovdje nemam nikoga, a niti bih nekome dao jer bi mi usput napravio više štete nego koristi, zato sam pa kako ispadne, ispadne. Gledao sam na YT nekoliko uradaka pa ću kada dođe vrijeme pripremiti se na taj užas od posla. Najprije bih trebao naći 5mm spužvicu i na nju ponovno zalijepiti staru tkaninu, ako bih našao istu tkaninu sa spužvicom to bi mi već bilo pola posla. Ovdje imaš temu zalijepljenu pa baci oko, možda ti nešto pomogne... tapeciranje krova * How To Fix a Headliner The Correct Way
 12. U praksi mi se na duji dogodilo da sam morao poravnati novu glavu jer su crijeva od hladnjaka pukla na putu i motor se nešto pregrijao, ne preveć ali dosta da je glava dobila pa je sve moralo dolje, znači išlo ravnanje glave i nova brtva, s time da mislim da je meho stavio novo isto brtvo i vozi, mislim da ni na PD motoru ne bi smjelo biti drugačije, osim ako Ivo iz prakse nešto više zna.
 13. Ovo ti je najbolje provjeriti sa ovlaštenim po broju šasije, tako i ja radim ali i to uzmi sa rezervom jer znam da ni oni nisu sveci i znaju ponekad pogriješiti. Ne znam da li postoji kataloški na brtvi i da li je vidljiv, ako da, onda sa informacijom od ovlaštenog imaš sve što je potrebno. Za ovo ti treba savjet od pouzdanog mehaničara praktičara, to ti ni savjetnik u ovlaštenom ne može pomoći tako da znaš na koga moraš pričekati.
 14. <TDI>

  Golf 2 voda u kabini

  Vozio sam običnog 1.6D dizela i to je traktor od motora, nema sape niti ga je neki gušt vozit ali je pouzdan i lako ga je održavati. Imao sam 16. godina G2 1.6 GTD (1985) 51kW original švabo sa 5 brzinskim mjenjačem i to je išlo solidno, naspram običnog nemjerljivo, naravno morao sam odmah nakon kupovine napraviti generalku (blok motora odrađen na prvu specijalu, nove karike, klipovi Mahle i novom kupljenom glavom motora) ali zato sam bio miran slijedećih godina sve do prodaje, a još bolje uzet novijeg 1.6TD ic (57 kW) ako se već ide na turbaka. Nešto kemijanja ima, treba ti odmah i 5 brzinski mjenjač od tog motora i tako ali nije nešto pretjerano komplicirano, to je skoro sve P&P ali treba ga naći i sve pripremiti za ugradnju, uz to vjerojatno i njega treba srediti prije jer su to već motori sa puno km, no sve o tebi ovisi imaš li volje za to. Dolje je moj, jedina slika od njega na kojoj smo zajedno...
 15. <TDI>

  Golf 4 grijanje

  Mogao bi se isprati pod pritiskom, ne znam koliko pomaže ali ima na YT dosta uradaka kako to odraditi, pitanje je da li ćeš to sam ili odvesti nekome ali svejedno preventivo dijagnostiku odradi prije toga.