<TDI>

Member
 • Content Count

  3,849
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

<TDI> last won the day on June 27

<TDI> had the most liked content!

Community Reputation

120 Excellent

2 Followers

About <TDI>

 • Rank
  R36

Profile info

 • Name
  Christian
 • Phone number
  +385916446888
 • Vehicle
  VW Golf 4 TDI (96kW) Ed.
 • Location
  Virovitica
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

10,685 profile views
 1. Mehanički, sličan ovom prvom što si stavio, samo sam ga napravio od stare trokutaste turpije i zaoštrio. On mi služi za takve stvari ali opet treba pripaziti kod struganja da se ne napravi više štete nego koristi, predlažem tokarenje po meni najbolje rješenje. A sad, ako ga ovako i dalje voziš trošiti će i pločice neravnomjerno sa ovom naslagom, tvoja odluka...
 2. To se onda zapeklo i zato je teško mehanički skinuti naslagu, zato sam ti predložio da se šaberom proba i vidi da li ide, ali nije on za svakoga tko ne zna s njim raditi. Sa ovom lepezom bolje nemoj kemijat možeš napraviti više štete nego koristi, moguće da neće ništa skinuti pa će još bolje zagladiti, a možeš i sve okolo zeznut ili napraviti udubljenje, a to je onda još gore. Skini disk i odnesi ga nekome da ga samo poravna, ujedno kada se skine vide se i kakve su pločice, pa odluči, novi set ili ove stavi nazad.
 3. Imam ATE keramičke na prednjim i stražnjim u kombinaciji sa ATE Power diskovima i već 6. godina ništa, nikad nisam čuo da one škripe, uglavnom su klasične uvijek bile problem, jedino ne znam za TRW kakve su, a do sada nisam ni znao da rade keramičke. Nešto ne valja ili disk ili pločice, ako se baš želiš time zezati onda promijeni set pločica mada bi ovo na diskovima prije toga trebalo probat skinut šaberom i vidjet da li ide, problem je i ona unutarnja strana, tko zna kako je tamo, možda isto. Da imam takav problem skinuo bih disk i odnio na tokarenje, da samo poravna površinu i uzeo set novih pločica. Kada prelaziš prstom preko diskova da li je izbočena ili udubljena ova naslaga?
 4. Sad imaš dodatan razlog za DPF off ako se konačno odlučiš za skidanje i remap, što mislim da ti neće baš teško pasti. Nešto dodatno konja neće škoditi, a koliko se sjećam to si i planirao da se podigne do 130KS.
 5. Kada sam mjerio mislim da je bilo 3mm za gljivu i sve ostalo 4mm na mom. Imam i OEM (N0202821) crijevo od 5mm, uzeo u ovlaštenom koje je pojačano sa platnom u sredini ali je vanjski plašt predebeo, a samo crijevo je prekruto pa njega ne planiram tu stavljati, bit će za negdje drugdje ako zatreba.
 6. Tu ti ide 4mm, ne znam zašto si uzeo 3mm kao ono ide samo na gljivu, sva druga crijeva su 4mm, dobro da pipac na ventilu nisi slomio kod stavljanja. Ujedno tu ne treba nikakvo ojačano ili pancirno već gipko i mekano crijevo kao što je dolazilo u originalu.
 7. Ja sam si u Zagrebu prije nekoliko godina uzeo silikonska od 3mm i 4mm, da se nađe za rezervu kad zatreba.
 8. Bitno da se možeš poslužiti kada zatreba, jer kada treba onda stvarno treba. Maloprije provjerio da li ima kakav update za VCDS i vidim da je stigla nova verzija VCDS 20.4.1 pa ju odmah i instalirao, a proba čim bude bilo potrebe za njim.
 9. Da li si uspio štogod riješiti po pitanju kabela ili ništa od njega?
 10. Sa tim kineskim se nikada ne zna, mnogi se žale da im se zaključa pa onda i nije neka kupovina, a nekima je dobra i radi. Prelistaj unazad nekoliko stranica i vidjet ćeš alternativu za VCDS kabel ako ti cijenom odgovara.
 11. <TDI>

  Updateovi za ETKA 7

  Za VCDS dijagnostiku koristim Lenovo X61T tablet, Intel Centrino VPro na 1.6GHz, 128GB Samsung SSD i 4GB Rama, Windows 10 Pro x64 bez ikakvih suvišnih programa, samo Windowsi su gore i sve održavano. U današnje vrijeme to je stara krama i kad ga spojim na VCDS odradi on to sve fino ali vidim da je preslab, fali mu sape, po tome ne znam kako će se tebi pokazati za dijagnostiku sa tvojom konfiguracijom, tu mislim na VCDS, ne VAG tacho.
 12. <TDI>

  Ulje mjenjača - koje

  Po meni je to zanimljiva teza na osnovu ambalaže i iz toga izvlačiti zaključak da se radi o istom ulju koje VW koristi, moguće, ali nitko ne može potvrditi da je stvarno ulje u njemu od Fuchsa ili od nekog drugog proizvođača. Kako god, meni se Febi pokazao kao dobro ulje, imam ga već dvije godine i sve pet, jako dobra alternativa OEM-u koji je preskup.
 13. <TDI>

  Updateovi za ETKA 7

  Da, nešto lagano da se instalira, tvoj predloženi 10 lite ili ne znam, da pokuša sa XP SP3 x86, ionako će mu služiti samo kao dijagnostika za VAG Tacho i slično. Sve je to preslabo od proc. do HDD-a, tko još danas radi na 1GB rama ali ako ima volje neka čačka. Imam i ja starije laptope ali sam svima stavio 4GB Rama i Samsung SSD 128GB, razlika je ogromna naspram mehaničkog, puno brže radi i to je donekle podnošljivo ako se računalo održava. U planu mi je nešto rabljeno ali dobro, jako dugo sam bio zagrijan za Lenovo X270 i7, ali sada malo škicam Xiaomi MI Air 12.5 ili 13.3. Vidio sam ga u trgovini i prodavač mi ga je malo prezentirao, baš njegov osobni i moram priznati da mi se sviđa. Imam već nekoliko stvari od Xiaomia Smartphone, MI Max 3, bluetooth slušalicu i stalak sa bluetooth opcijom, kvalitetna izrada po pristojnoj cijeni.
 14. <TDI>

  Ulje mjenjača - koje

  To sam i mislio, više nagađanje nego konkretna informacija, da je tako već bi Ivo podijelio info sa nama na forumu. Preferiram Febi i zadovoljan sam s njim, a ako majstor za mjenjače isto tvrdi da je, onda nemam potrebe izmišljati toplu vodu. Ovo što si napisao da jedino Fuchs ima navedene specifikacije ima ga i Febi, tako da to nije nikakva posebnost.
 15. <TDI>

  Ulje mjenjača - koje

  Iako veliku prednost dajem Febi ulju naspram ostalih, volio bih znati otkud ti informacija kad ni oni koji su u sistemu VW-a ne znaju koje je ulje u OEM ambalaži?