<TDI>

Member
 • Content Count

  3,726
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

<TDI> last won the day on March 16

<TDI> had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

1 Follower

About <TDI>

 • Rank
  R36

Profile info

 • Name
  Christian
 • Phone number
  +385916446888
 • Vehicle
  VW Golf 4 TDI (96kW) Ed.
 • Location
  Virovitica
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

9,771 profile views
 1. Ivo dobro kaže, ako se ulije 1L kroz kućište, a dolje je nepovratni ventil koji ne propušta ulje u karter i nakon toga se stavi filter, kakve razlike ima namakao se on u boci ili u kućištu, a posao fino odrađen bez kompliciranja.
 2. Čak recimo da se uzme tanja boca, da što više paše širini filtera i da se što manje ulja mora ulijevati u bocu i tako montirano vratiti u kućište. Naravno, ono što ne znam prepustim majstoru, nitko ne zna sve ali zato ima gomila stvari koje mogu sam odraditi pa to odradim.
 3. Dobra dosjetka sa ovom bocom, jedino bih filter zajedno sa poklopcem montirao i onda tako uronio u novo ulje, jer ovako mislim da će ulja biti na sve strane kod vađenja, pa onda još stavljanje na PVC štap i vraćanja u kućište. Treba što više smanjiti korake od boce do kućišta, ali kao ideja nije loše, mislim ništa ne škodi, dapače mislim da je korisno, samo treba više vremena a toga se ima. To ti nijedan servis ne bi radio, tako glancao ležište uljnog filtera i čistio ali privatno si taj luksuz čišćenja može svatko priuštiti.
 4. Našao sam koji ključ ovlašteni servisi koriste VAG3417 ali mi je preskup sa dostavom, a onaj Hazet 2169-76 u Tokiću košta 225 kn što mi je isto previše, tako da ću uzet jedan sa alija, mislim da sad znam koji mi treba, isto je od aluminija, sličan ovom OEM ima nastavak za gedoru kao kod originala a košta nekih 30-tak kuna, smiješno.
 5. Da, vidio sam takve ali radije bih kapu jer je praktičnija, a ni cijene nisu pretjerane, mislim na ove kineske, problem je samo što ne znam koju da uzmem sa alija i da paše.
 6. ...ili ovako nešto od aluminija samo da znam da paše ziher... Aluminum Cap Oil Filter Wrench Cartridge Car Socket Remover Tool
 7. Gledam malo po AliExpressu i ima hrpa tih kapa samo ne mogu naći za G4... Nešto ovako... Durable Black Steel 76mm 14 Flutes Car Oil Filter Cap Type Wrench Remover
 8. Ma, mislio sam novo ulje vratiti, ne na staro, samo da se ta količina vrati nazad koju sam izvukao sa špricom iz dna. Ovo sa uranjanjem filtera u novo ulje je komplicirano ali nije loše da je lakše izvedivo, to sam radio na duji, uvijek sam ulijevao ulje u sam filter i tako ga zavrtao ali ovdje je to neizvedivo.
 9. Odlično, bio je to pravi posao ali što se mora, mora se. Uživaj sada u vožnji i ako si skupio nešto slika od svega stavi u temu.
 10. Mislio sam na ulje koje se izvuklo špricom sa dna da se i vrati nazad, da uljna pumpa ne vrti u prazno prilikom prvog paljenja, ako to ima nekog smisla. Ovo da se filter utopi u ulje mi je onako, nezgodno, to novo ulje u neku posudu preliti pa ga upustit u ulje, izvadit ga, po meni nepotrebno kompliciranje i samo se napravi nered.
 11. @ VWTDI, ta kapa mi izgleda da je neka jeftinija verzija ali da bi poslužila, ionako je samo da mogu zavrnuti i provjeriti sa moment ključem. Problem je samo gdje ju naći, možda ima nešto na AliExpressu, vidim da i na Siluxu ima, za sada čekam odgovor od Tokića da vidim što oni imaju u ponudi jer mi je to najlakša opcija. SILUX_Ključ za uljni Filtar. zev kljuc 76 mm, Broj zljebova 14 Kakav to remen spominjete, običan za hlače ili onaj na PVC dršci pa ima i taj remen na njemu? @ mur3636, da li pereš PVC poklopac sa nečim, recimo odmašćivačem za kočnice ili ga samo obrišeš sa krpom iznutra i kada izvučeš sa špricom ostatak ulja koji se na dnu nalazio da li uliješ tu količinu nazad sa novim uljem ili ne? Ovaj vijak za karter je za jednokratnu upotrebu, nije za dvije ili tri izmjene, iako je to po meni veća glupost od strane VW-a da se uvijek iznova kupuje novi vijak samo zbog hebene podloške, koja je još usput aluminijska a ne bakrena, što je po meni bolje.
 12. Nije loš ni remen, samo da nije onaj lanac, njega ne mogu vidjet da ide na PVC poklopac, ne znam što ovlašteni servisi koriste, nisam uspio vidjeti. Radije bih neki koji ima nastavak da mogu staviti gedoru i sa moment ključem stegnuti, nešto ovakvo... KLJUČ ZA FILTER ULJA 2169-76
 13. Pošto imam kanal i sve blagodati da odradim izmjenu ulja kod kuće mislio sam da odradim sam, kako sam i do sada radio na svakom autu, pogotovo sada zbog ove nastale situacije. Ulje i filtere sam već pripremio pa planiram početkom slijedećeg mjeseca odraditi, ujedno imam vremena da ga ostavim i za drugi dan da se ulje iscijedi koliko može i ostatak izvući kroz filter, odnosno iscuclat ga sa nekom povećom špricom od 300-500ml koja mi je u planu nabaviti. Kako god rezultat neće utjecati na kvalitetu izmjene, potrudit ću se maksimalno da sve odradim kako spada. Imam nekoliko pitanja dolje da ponovim gradivo, imam moment ključ ali su oznake u kp pa sam ih pretvorio. 1) Stezanje vijka na karteru..................................................3 kgf = 3 kp 2) Stezanje vijka uljnog filtera..............................................25 N = 2,55 kp 3) Ima li netko shemu zamjene uljnog filtera iz ETKA-e ili nešto slično? 4) Gdje nabaviti ključ za uljni fiter, koji je najbolji a da ide na gedoru?
 14. Navedeni su po snazi motora, drugih podataka nema