<TDI>

Member
 • Content Count

  4380
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  151

<TDI> last won the day on September 15

<TDI> had the most liked content!

Community Reputation

359 Excellent

5 Followers

About <TDI>

 • Rank
  R36

Profile info

 • Name
  Christian
 • Phone number
  +385916446888
 • Vehicle
  VW Golf 4 TDI (96kW) Ed.
 • Location
  Virovitica
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

17017 profile views
 1. Super, toliko da imam uvida koliko su te dijelovi koštali i što si uzimao, naravno svi tražimo da što povoljnije platimo ali da nije nauštrb kvalitete, barem je tako kod mene. Ništa, sretno sa ovim problemom i nadam se da ćeš ga što prije riješiti, javi kakvo je stanje kada pronađete kvar.
 2. Da, baš te ide ali bit će sve O.K., malo strpljenja naći će se kvar već. Zanimala bi me lista dijelova što si sve zamijenio, koji proizvođač, njihova cijena i gdje je uzeto pa ako imaš račune da ih ovdje staviš ili napraviš listu sa cijenom i ovim testiranjem glave i koliko je sve to na kraju koštalo. Dobro radi usporedbe cijena jer si dijelove sada friško uzeo pa da imamo, nije hitno kada nađeš vremena.
 3. Ne kukaj Joka, dobro si prošao nakon svega, glava čitava, nije pukla, a na putu ti se motor pregrijavao, tako da je onda super ispalo. Ovakve stvari se događaju, bolje sada nego kasnije, prati i javi majstoru pa će on dalje rješavati. Kada se sjetim onog tvog starog Passata i taj je imao problema, ajoj. Passat AFN 81KW - pukli klipovi afn Najsmješnije mi je bila ona fora sa tvojom fotkom od klipova i guzom koja se kasnije pojavila, nasmija me do suza haha. @mur3633, da, baš, bolje ne dirati dok sve fino radi, a i za ovu godinu mi je dosta radova na motoru, odmaram do danjeg. Mislim da je kod tebe loše odrađeno bušenje i stavljanje uložaka u glavu, ako je fulao nagib kuta i za nekoliko 0,10mm ili uložak nije bio točno izmjeren koliko je ulaz za diznu na glavi pa je dizna udarala o uložak, tko će ga sada znat, ujedno moguć i uzrok svim onim problemima koje si imao sa paljenjem, tako da možda i nije bio problem u diznama. Inače se ovo ne bi smjelo dogoditi ako je sve dobro napravljeno jer kako to da na aluminiju sa gumicama toliko izdrži i k tome s ovim lošim OEM držačem. No, dobro da si javio kakvo je stanje na kraju bilo, mislio sam da je ovo najbolje rješenje poslije kupovine nove glave ili nabavke rabljene u dobrom stanju, što isto baš nije lako, no sada barem znamo ako se netko odluči za ovaj poduhvat što može očekivati.
 4. Ovo kao u Alan Ford romanu, pa platio si da ta glava i dalje bude u funkciji na kraju ništa od cijele priče. Ispada da je onaj austrijski set sa "L" držačima i sa debljom gumicom koji sam gore spomenuo onda bolja alternativa nego metanje metalnih uložaka, o poslu i koliko to sve košta (stavljanje metalnih uložaka) ne treba ni komentirati. Od kud tolika pohabanost ležišta za tu km koju si napravio?! Pomalo me boli glava od PD motora, inače nemam problema sa mojim i stvarno super radi ali sve se vrti oko glave motora i PD dizni, a ti dijelovi (novo) koštaju kao da su od suhog zlata. Nova dizna 1000€/kom., a glava cca. 2000€, i kada počne kopanje po glavi i PD diznama i ako nemaš sreće da sve to od prve uspije nema kraja problemima.
 5. Ovo gore što sam spomenuo za set je bilo za VW Touran PD sa 270tkm i već su gumice dobile, a s njom i ležište pa što sad reć ili napravit, strah me i pomislit ali kod mene je 278tkm i taman za gumice mijenjat ili ostavit... A što je bilo sa onom glavom koju si dao raditi uloške za PD dizne?
 6. Baš, 9. stranica napisanog u razdoblju od 12/2019 pa do ove godine. * Golf 4 PD TDI teško pali Ajd, sada si ga sredio i trebao bi te dobrano služiti. Ma ne vjerujem, lik je O.K., malo smo se Joka i ja privatno dopisivali pa mislim da nije, nego nadam se da je dizne vratio na ista mjesta i da ih je podesio sa alatom kako VW kaže, mada da sam na njegovom mjestu kad je već sve to radio dao bih PD dizne bez obzira što su tip-top na dijagnostiku i da mi se da ispis za svaku kako baca i ako je sve O.K., onda ih mirno vratit. Znam da je bilo puno posla i ako se ne varam dao je glavu na hidro test pa ravnanje ali bez obzira, ipak je to PD iz 2002., preko 20. let pa prema tome ima sigurno i puno km, uz uvjet da km nije skidana. Nego, kad smo se dotakli PD dizni, a istrošenost ležišta na glavi je ovdje neizostavni detalj, pogotovo ako motor ima do/ili preko 300tkm postoji set držača koji rade Austrijanci od aluminija pa se onaj OEM skida, stavlja ovaj set koji ide u obliku slova "L" pa ima veću pokrivenost, manje vibracije i fino se vijci stegnu sa imbus ključem + Loctite. Uz cijeli set ide i prva deblja gumica za dizne koja onda pokriva pohabanost ležišta glave, cijeli set cca. 500€, neki dan gledao ona dva Nijemca "Die Autodoktoren" koji popravljaju vozila koje nitko popraviti ne može. Znači, manje posla, nema skidanja glave kao što si ti dao da se rade ulošci za ležišta, po meni pravi posao ovo što si ti radio ali ovo je kao ono, prva pomoć bez skidanja pa ako valja, a valja...
 7. Možda to legne sve na svoje, vidjet ćeš ali prati stanje. Da li si radio možda provjeru dizni kada je sve već bilo dolje, informativno me zanima?
 8. Pumpa u spremniku, povratni ventil na filteru goriva ili tandem pumpa ako je OEM LUK-ova možda... Što ne pitaš stručnjaka koji ti je to sve slagao?
 9. To mi je i susjed rekao da na G7> rade odzračivanje u ovlaštenom putem vakuuma, izvuče sav antifriz iz sistema pa ga onda napuni sa novim, ovakvim ili sličnim alatom i putem kompresora, samo je ovo na starom TDI-u rađeno jer se isto može. Mene je zanimalo s čime se to radi kada sam mijenjao termostat pa sam naišao na ovaj video... Was passiert wenn das Thermostat defekt ist
 10. <TDI>

  Golf 6

  Iz linkane fotke se ne vidi kod greške 15P00? ali iz ispisa lako možeš zagoglati i pronaći dosta informacija vezane za tu grešku... * Mass air flow in regeneration operation too high
 11. E da, onda će ti taj set pomoći kao privremeno rješenje do lakiranja, a nekima je taj set trajno i opet dobro posluži. Druga opcija sa miješanjem baze po lak kodu i kupovinom 2k laka je još skuplje jer se mora kupovati u količini u kojoj se prodaje, a tebi treba samo za popuniti ta oštećenja pa mislim da se onda onaj gotovi set bolje isplati. Ništa, sretno sa radovima i odradi to što prije jer kao što i sam vidiš hrđa ne pita.
 12. Dosta su oštećenja velika, kao da je nešto poveće palo na krov... Postoji set za popravak laka, osobno ga nisam isprobao pa ti ne mogu reći kakav je u praksi i po pričanju nekih kažu da nije baš nešto ali za tebe bi možda bio najbolja opcija jer mi se čini da će to ići DIY metodom ako se ne varam. Ova donja dva videa koja sam stavio ti možda nešto mogu približiti kako se to radi. Imam isti problem ali pošto imam primera, baze i laka ja ću to riješiti slično kao na ovom prvom videu, samo kada nađem vremena. Pitaj u ovlaštenom po lak kodu auta da li ga imaju pa odluči, a tu je i ebay.com pa potraži. Ako imaš nekoga tko se bavi lakiranjem može ti to bolje sanirati nego sa tim setom, s time da se moraš pomiriti da će ta oštećenja i dalje biti okom vidljiva, no bitno da je zaštićeno i da ne moraš lakirati cijeli krov. OEM Lackstift Set - (Basislack + Klarlack) Paint Chip Touch-up -- /DRIVE CLEAN dasAuto - Easy Repair - Steinschlag mit Lackpipette reparieren
 13. Odlično, bitno da je problem riješen i da nije do ECU-a pa je ovo onda dobro ispalo. Što se prekida ti će da li je kabel bio oštećen (izolacija), nije bio dobar kontakt ili nešto treće?
 14. <TDI>

  G13 antifriz

  Ako ti je važno da je antifriz čist i u jednoj boji onda napravi ispiranje sustava, inače za njim nema potrebe ako nije bila neka šteta na motoru. Prešao sam na G12evo, sve je uzeto u ovlaštenom tandem pumpa/limeno brtvo, termostat/brtvo, prirubnica. Prethodno je bio OEM G13 antifriz jer se taj maltene 10. godina koristio, prije njega se koristio G12 po preporuci proizvođača, to i na posudi piše i sada smo opet na G12... Pošto sam radio izmjenu termostata dobio sam ga skoro cijelog van, negdje 5L sam ulovio i nešto sitno se prolilo, s time da sam sa špricom sve izvukao što se moglo iz posude, bloka motora pa čaki iz vodene pumpe gdje se impeler nalazi uz to sam ga ostavio nekoliko dana da se cijedi na pipcu koji se nalazi dolje na hladnjaku i tu se još 1L iscurila, bolje ne može. Nešto malo sam još dobio stiskanjem crijeva dolje na hladnjaku i to je to. Stari OEM G13 roza koji sam izvukao bio je čist i bistar kao da je jučer stavljen, ispiranje nisam radio iz gore navedenog razloga.
 15. Sve pet Filipe, hvala na dobronamjernim komentarima. Inače ima nas koji jednu stvar tretiraju i sa tri različita spreja, čistačem, odmašćivačem pa onda na kraju kontakt sprej. Mislim da za ovo što radiš je dovoljan samo jedan pa ako možeš nabaviti ovaj Kontakt sprej 300 ml od Wurtha nećeš pogriješiti. Baš ga sada gledam pa možda i njega uzmem jer je čak primjereniji ovim kontaktima na vozilima. Dobro si primijetio, ti kontakti se teško izvlače pa ga je nakon završenog posla dobro prešpricati da se olakša vađenje pa i vraćanje istog lakše ide. Za to može dobro poslužiti Motip Silicon Spray 500 ml, također dobar omjer količine/cijene tako da sam ga nedavno isprobao i zadovoljan, a najviše mi trebao za gumu pa sam tražio jednog da mi pokriva taj dio, a ovaj je i za plastiku dobar pa je 2 u 1. Ako naiđeš negdje na masnoću kao npr. ovi kontakti okolo motora tu može dobro poslužiti čistač za kočnice (brake cleaner) i nakon što se s njime tretira i očisti onda prešpricaš sa kontakt sprejem i to je to. Eto, malo se raspričali oko sprejeva ali nažalost neki osnovni asortiman je nužno imati jer olakšavaju posao uveliko, odavno se u to uvjerih.