<TDI>

Member
 • Content Count

  4001
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

<TDI> last won the day on January 15

<TDI> had the most liked content!

Community Reputation

172 Excellent

3 Followers

About <TDI>

 • Rank
  R36

Profile info

 • Name
  Christian
 • Phone number
  +385916446888
 • Vehicle
  VW Golf 4 TDI (96kW) Ed.
 • Location
  Virovitica
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

11699 profile views
 1. <TDI>

  VW Golf 4 grijači

  Ja sam uzeo onu samovulkanizirajuću gumenu traku, super izgleda jer se ne vidi tolika razlika ali kao što kažeš smeta.
 2. <TDI>

  VW Golf 4 grijači

  Znaš mene i estetiku, smeta mi kao trn u oku kad ih vidim ovakve haha. Omotao sam ih sa gumenom trakom jer bi se inače raspale ali kad tad ću ih morati zamijeniti.
 3. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Ni meni ali kad nema izbora, ovaj drveno kožni mi je simpa, kad bih ga našao u dobrom stanju uzeo bih ga.
 4. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  E da, to bi već bilo nešto.
 5. <TDI>

  VW Golf 4 grijači

  Meni su te gumene navlake koje idu na grijače popucale, i da bi ih zamijenio trebam sve kablove kupiti nove, odspojiti stare jer idu direktno u onu PVC kutiju i ove staviti.Cifra u ovlaštenom preko 100 eura za set od tri komada, smijeh, polovno možda ako bih naišao u dobrom stanju.
 6. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Šteta što G4 nema neku alternativu MF volana, jedini meni interesantan je ovaj drveno kožni, da naiđem na njega uzeo bih ga iz fore da ga imam. Vidio sam da su neki stavljali sa novijih modela ali meni to nekako ne paše, premoderno za G4.
 7. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Čisto solidno ispalo, boja je isto O.K., Satin matt piše u specifikaciji. Ova sitna oštećenja to je normalno, boja to ne može prekriti pa sada kada je u jednoj nijansi vidi se svaka crtica, ali općenito dobar poslić.
 8. <TDI>

  VW Golf 4 grijači

  Ako sam nešto izostavio neka Ivo nadopuni ili ispravi, on je sigurno bolje upoznat s time. Nije ni kod mene ikada mijenjano, još su OEM gore ali ne vjerujem da ti ne rade, mislim da bi pokazali grešku na satu kao i kod grijača motora ili preko VCDS-a bi se vidjela.
 9. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Svoja kožna sjedala, koja mi i dalje stoje isto sam samo sa vlažnom mikrofibrom prebrisao i izvukao svu masnoću i prljavštinu, baš se vidi razlika prije-poslije. Trebalo mi je negdje desetak kanti dok voda nije postala čista. Kažem, ja osobno ne bih ništa koristio ali svatko misli da ako ne maže da će mu valjda koža propasti.
 10. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Lijep dodatak za uhvatiti. Što se održavanja kože ti će svatko ima svoju metodu pa će ti i drugačiji savjet dati. Meni je majstor koji je bojao kožu volana rekao da ne mažem sa nikakvim sredstvima, samo vlažna mikrofibra i obrisati, to prakticiram i meni se taj način dobro pokazao. Ako baš želiš sa kremicama mazati onda je Gliptone Leather Conditioner GT11 i Gliptone Leather Cleaner GT12 po meni zakon.
 11. <TDI>

  VW Golf 4 grijači

  To su dodatni grijači za vodu da motor prije dostigne radnu temperaturu. Mislim da se uključuju nakon 10s rada motora od 5°C, kontrola ide preko MSG i releja, rade dok se ne zagrije rashladna tekućina. Ovo su neki parametri koje se moraju ispuniti da bi se grijači upalili jer MSG kontrolira opterećenje akumulatora i koliko generator može isporučiti, uglavnom ima više faktora... - temperatura usisnog zraka <5 °C - temperatura rashladne tekućine <70 °C (?) - opterećenje generatora (?) Kada voda dostigne 40°C grijači se potpuno isključuju i ti grijači nisu isti kao oni za motor. Može se napraviti i test sa sijalicom da se spoji pa i na taj način isprobaju da li rade, preko multimetra ili sa VCDS-om ispitati uključenje releja, više manje na to se odnosi. Ovo bi trebao biti kataloški: N 103 021 02
 12. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Dobar je Motip, mislim da je tu negdje sa DC-om, nema velike, a možda i nikakve razlike u kvaliteti. Pitat ću u Tokiću što sve nude za kožu pa ću vidjeti da si uzmem jedan, trebat će mi za sitne popravke na kožnim sjedalima.
 13. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Da, masnoća i znoj ruku su najveći neprijatelj koži, plus prstenje koje lijepo po njoj klizi. Jedino staviti navlaku ili navući rukavice, malo je seljo tuning ali da se na taj način sačuvati kožu, za neke druge metode ne znam. I ne mažem nikakvim kremicama, da mi ne postane sjajno, samo vlažna mikrofibra i meni se dobro pokazalo.
 14. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Takav se sada da fino održavati, ja svoju plastiku samo sa vlažnom mikrofibrom lagano pokupim prašinu i to je to.
 15. <TDI>

  Restauracija volana lakiranjem

  Kad se zguli boja sa kože ide ponovno bojanje, nikakvo presvlačenje ne dolazi u obzir. Da ti sada poslikam volan pitao bi me bi da li ga koristiš, ni sjaj još nije dobio i boja se dobro drži. To je osjetljiva plastika, male je površine i ne smiješ ga na ništa grubo staviti jer se izgrebe sa unutarnje strane, a poliranje mora se odraditi po granulacijama, dosta za*eban i nezahvalan posao.