splicanin

Član
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About splicanin

  • Rank
    SDI
  • Birthday 07/01/1952

Profilne informacije

  • Ime
    Željko
  • Vozilo
    Pasat 2.0 DGS Variant
  1. Ok nemam pojma. Jednom mi je izgorila jedna žarulja od tablice i signaliziralo mi da je izgorena pa me bilo strah da mi nebude gorila neka lampica da nešto nije u redu. I reci mi molim te, jeli znatno jače i bolje se vidi?
  2. Reci mi jel sve odgovara, grlo i mjesto gdje se stavi, izvadiš jednu i ubaciš drugu? Reci mi dali kompjuter pokazuje nekakvu pogrešku sa ovom žaruljom?
  3. Imam dotično auto i muči me rikverc svijetlo, ništa se ne vidi u mraku i problem je okretanje u mraku. Dali je netko stavljao led žarulju, jaču i kakvi?
  4. splicanin

    xenon žarulja

    Pitao bi ovdje da ne otvaram novu temu, imam Passat 2.0 automatik karavan godina 2007. Na desnom faru mi je izgorila pozicija ali je rastoplo i grlo i kučište. Sad moram mijenjati kompletan far. Neznam dali je xsenon ili biksenon a vrlo je bitno, neznam koliko.Mehaničar nezna koji je a budući je skup novi, uzeo bi neki polovan ispravan.Što da radim, i kako znati koji mi je far?
  5. splicanin

    Passat podešavanje svjetala?

    Pročitao sam sve što ste napisali i znači mogu malo da spustim jer su mi duga mrvicu viša. Još mi recite koji je šaraf za spustiti, lijevi ili desni gledajući iz kabine ili ako može slika? Hvala vam svima.
  6. Passat karavan 2007 god 103 kw diesel farovi su ksenon Imao sam problem da mi je auto kad sam ga kupio, bio u servis na dizalicu radi kontrole prije kupnje. Kupio sam ga i sve je evo 3 godine ok. Prvu noć kad sam ga nakon kupnje vozio, vidim da mi svjetla tuku u nebo. Odem na tehnički da podesim svjetla i kaže čovjek nemam pojma kako se ovo podešava ali će probati. Nakon dugo okretanja šarafa za pojedini far, nekako je dobio svjetla da bude ok. U među vremenu sam doznao da moj auto ima automatsko podešavanje svijetla, kad neko sjedne otraga otraga ona se sama podese. Odem kod mmehaničara da mi pogleda i kaže, auto ti je sigurno bilo na dizalici i skrivili su se nosači senzora na prednjim kotačima i o no podesi izravna i montira i tada mi je opet svijetlo tuko u visinu i ponovim postupak na tehničkom. Budući mi je to tuklo po glavi što smo mi vrtili bez veze, nedavno odem kod VW servis i ispričam sve što se događalo. Čovjek mi kaže, ovako se podešavaju svijetla i ušteka kompjuter i kaže, prvo se svjetla dovedu u neutralni položaj i onda se podesi kratko a zatim dugo. Kaže, sad je sve ok.Ja mu kažem da smo mi izvrtili sve šarafe na farovima ( postoje za svaku stranu po dva šarafa), jel to ima kakve veze? Kaže nema jer je sve ok. Tako vozi stalno ali malo koristim duga svjetla. Mislim da mi duga svjetla tuku puno visoko Pitanje glasi. DALI SE POSEBNO MOŽE PODESITI DUGO SVJETLO DA BUDE MALO NIŽE I AKO MOŽE, SA KOJIM OD TA DVA ŠARAFA?
  7. splicanin

    Passat B6

    A na kakav servis se odnosi br 20 i pored broja je kao sat koji pokazuje 10 do dva, jer je prije 6500 km promjenjeno sve zivo na autu cak i komplet donji postroj, zglobovi, spone sve sto je od gime itd. puno toga a da ne govorim sva ulja, tekucine, filteri itd.. Znate da sam mjenjao sve sto niko nebi jos mijenjao...
  8. splicanin

    Passat B6

    Rješen problem, ostalo zakljucana vrata samo vozacka...mestar na otvorena vrata, rucno na bravi par puta zatvorio/otvorio i stvar radi... Sad imam pitanje, kad dam kontakt pali mi se nekakav servis ( predpostavljam), 6500 km i zatim 20 i nekakav sat..neznam sta to znaci jer nemam knjigu vozila. [/url]">http://http://www.igreklik.com/slike/'>
  9. splicanin

    Passat B6

    Niko nije nista skidao, jednostavno iz cista mira.. jel problem skinuti oplatu i srediti tu sajlu...koliko kostaju te sajle..
  10. splicanin

    Passat B6

    Auto je 2008 god. tdi, kad ga otkljucam na daljinski, ne mogu otvoriti vozaceva vrata, samo iz nutra. Ostala vrata rade ok. Sve ostale funkcije na daljinskome rade ok ( zakljucavanje, stakla gore-dole). Sta bi mogao biti problem.
  11. splicanin

    Pasat 2008 godiste cd problem!

    Ne ljutite se, nemam knjgu vozila..inače nebi pitao... To sam pretpostavio da se radi o tekucini za stakla... Mouse-RI, hvala za uputstvo...
  12. splicanin

    Pasat 2008 godiste cd problem!

    Da ne otvaram novi topik, sta znaci ovaj simbol koji gori..krato gori i onda se pogasi i opet u voznji se zna upaliti. Ako nije problem, moze mi neko objasniti i ostale simbole koji sad ne gore... Hvala..
  13. Ma shvatio sam, kad ne svijetli na tabli znaci da je ukljucen a svijetli kad ga ja iskljucim.
  14. Hvala svima na odgovorima, sad mi je jasnije.ESP ja ne diram i po ovome sto kazete, on je stalno ukljucen jedino sam isprobavao ove dane kad je temperatura mozda slucajno bila 3-4 C, tad sam vidio da kad ga stisnem, upali na tabli znak proklizavanja. Sad mi je jasno, to je znak da sam iskljucio ESP. Nemam upute od auta, dali se moze nabaviti za doticni auto ili su univezalne?
  15. Oce mi neko objasniti neke detalje kod automatskog mjenjaca. Passat je 2008 g,2.0 dizel 103 kw. 1, Auto Hold tipka znam zasto je al vidim da ima nekakve veze sa ESP 2. Dali Auto Hold nesto steti autu kod malo duzeg koristenja i na koji nacin on uopce radi, sta drzi auto zakocen na uzbrdici? 3. ESP vidim da ga se ne moze ukljuciti u svakoj situaciji. Primjecujem da se moze ukljuciti kad je temperatura dosta nisko ( oko 3-4 stupnja). Kad se ukljuci, vidim simbol klizavice, na inst. tabli ali lampica na samom dugmetu se ne pali nikad. 4. Usput da pitam, na vratima ima kao potenciometar ali preklopnik za retrovizore, grijanje, sklapanje i podesavanja. Dali se moze odrediti automatsko sklapanje i otvaranje retrovizora, kod paljenja auta i zakljucavanja. 5. Na koliko se pumpaju gume a dimenzija je 205/55/16. 6. kako cu znati dali auto ima putno racunalo i dali je moguce da nema iako ima puno opreme.Dali je moguce da ne radi a ima ga?Kad upalim motor, gori pola displeja na inst. tabli.