Brumen

Member
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Brumen last won the day on September 25 2019

Brumen had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About Brumen

 • Rank
  SDI
 • Birthday 11/16/1986

Profile info

 • Name
  Igor
 • Phone number
  091/ 122 - 9144
 • Vehicle
  VW Passat
 • Location
  Zagreb
 • Spol
  Male

Recent Profile Visitors

1352 profile views
 1. Brumen

  golf 6 TDI 2,0 KS 140

  Znaci da skiners dpf filter, stavis metalnu blendu na egr ventil i softverski ga ugasis u svim rezimima rada. Vec kad si to napravio podignes malo snagu motora iliti chipitas na cca 165-170 ks da ne dimi ni trunku. Mozes i na 184 ks ali onda malo baca crni dim. Na tehnickom prodes, ako ti je softver dobro podesen. Pazi tko ti to radi na napravi da se vidi razlika tlakova prije i poslije dpf filtera.
 2. Brumen

  Ambijentalna rasvjeta

  vjerojatno je krepala žarulja, pazi kad skidaš staklo da ne punke. OEM je cca 300-400kn. I žarulja je neka čudna, izleda kao ubodna 5w w5w a po ETKA ide 6W.
 3. Ok znaci to je isto. Hvala za info??
 4. Pozz ekipa, jel netko zna koliko je min i max kočiona sila na presnjoj i zadnjoj osovina i sila kočenja el. parkirne kočnice za Passat B7 ? Prednje su 312mm a zadnje 282mm diskovi. Meni je ispalo prednja desna 3050N, prednja lijeva 3140N. Zadnja desna 2020N i zadnja lijeva 2200N. El. Parkirna je 1690/ 1780N. Odstupanja su 3% na prednjoj i 8% na zadnjoj. Po ovome je omjer cca 66% prednje s 33% zadnje. Pitam jer Vam se čini da zadnje ipak imaju prejaku silu?
 5. Brumen

  Kupnja radia

  Imam ti ja ako hoćeš original RCD 510, nije kineska kopija već BOSCH/ BLAUPUNKT. Javi se na PM ako si zainteresiran. Ako bi ipak Kineza android, imas ih na njuskalo koliko hoćeš.
 6. Brumen

  Led farovi golf 7

  Nije bas točno da trebaju nivelaciju. Škoda rapid ima serijske xenon lampe bez nivelacije i perača. Provjerio vise puta i čak je cvh pisao centrima za teh. pregeld da se takva vozila puštaju na pregledu. E pa sad ti se idi hebat sa cvh i atestiranjem. Ako može Škoda zašto nebi i mi?!!
 7. Brumen

  chip tuning

  Može mi netko ovo za info pojasniti zašto je ovo loše za motor? Tj za koji dio motor ovo nije dobro
 8. Također ekipa koja je blindala egr i gasila dpf ima slične simptome da im se auto teze zagrijava. Jer između ostalih stvari egr i ubrzava zagrijavanje motora.
 9. Brumen

  Passat B8 - servis

  Ako ne vjeruješ servisu onda mjenjaj. Ipak je sad auto kod tebe. Samo računaj da te ovo košta minimalno 750kn smo ulje (6L ) i filter za Dsg. S time da je to cijena za Castrol ili liqui Moly ulje i OEM filter. Bez ruku..
 10. Brumen

  RCD 510

  Cca 1000-1400kn plus ugradnja
 11. Brumen

  Ugradnja RCD510 umjesto RCD210

  Nema, samo ti treba pin za otključavanje. Ako zaintersiran moguti ja svoj prodati. Javi se na PM!
 12. Brumen

  chip tuning

  Samo da kažem svoj slučaj jer imam Dsg dq250 02E, koji ima tvornički OEM maksimum 350Nm. Znam da može i vise ali se mora mapirati mjenjač. Ja sam htio da napravi Muha maksimum do tok limita a da ne diram mjenjač. I dobio je 170ks i 350Nm. Prije je bilo tvornički 140ks i 320Nm. Isto tako napravio egr i dpf off i mila majka. Samo nemogu provjeriti kako je prevario senzore i ugasio dpf i egr. U to nisam ulazio. Samo znam da ako se radi kako treba da treba lažirati senzore da imaju fiksne vrijednosti tlakova prije i poslije dpf-a. Ako su tlakovi isti onda ne valja iako radi ok jer se može tako skužiti da je dpf prazan.
 13. Brumen

  chip tuning

  Damir Muha je bestbuy, a ako želiš najbolje onda THP Performance. Nemozes pogriješiti kod njih dvoje
 14. Brumen

  Golf 6 obrtaji

  Ako je na 1000 okretaja onda radi regeneraciju DFP filtera. Inače je 800 normalno čak i kad radi klima.
 15. OK mali update. Prošlo je dosta vremena od zadnjeg posta pa evo update-a. Stavio sam druge TRW zadnje pločice (navodno prva ugradnja). Situacija je bila sad i još gora, mješavina crno/smeđe boje na felgama. Rađena je samo ugradnja pločica. Ukratko UŽAS! Nakon toga kupio nove ATE POWER zadnje diskove i vratio ATE CERAMIC pločice, jer sam smatrao da ako je MADE IN GERMANY disk da je ipak bolje od kine. ATE obični se rade u PRC. Majstor je očistio nosače i glavčinu. Nakon par dana mislio sam napokon da je sve uredu. Ali eto nije baš tako. Naime zadnja liijeva strana je SUPER, sve je čisto i nema nikakve prljavišine osim s ceste. Zadnja desna strana je opet počela crniti ali znatno manje ali se vidi. Što da radim dalje s ovime? Očito nakon što se rađeno čišćenje je pomoglo ali samo na jednoj strani. Opet skidanje zadnje desne strane pa sa žičanom četkom strugati do iznemoglosti? Čišćenje klješta, klipa? Odmašćivanje? Dali možda nešto struže pomalo pa se rasipava odnekuda? Ne čujem nikakva cviljenja ili slično tome.