Brumen

Član
  • Content Count

    125
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Brumen

  1. Imam i ja isti problem kada je vani -5C i nize. Ugl ne zelim mjenjati brave ili kvake, nego supustim prozore na daljinac i iznutra Otvorim na ručicu. Ne diraj vanjsku kvaku! Problem je jer se zaledi.
  2. Brumen

    Kvar park senzora

    Iss ako akomulator nakon 2,5god star, sve ide u kikiriki! Moj prvi akomulator start stop je trajao 7god.
  3. Pa ja imam model s DSP procesorom zvuka i sam taj model ima kvalitetniji zvuk i podešavanja tipa Fine-Tuning frekvencija i sl. Razlika je cca 20€ vise od onog koji to nema. Sad su dosli modeli s IPS ekranima koji su u rangu OEM kvalitete ekrana.
  4. Erisin. Ima vise modela, većina je sad android 12.Ja ga imam u Passat B7, ima CarPlay i androidauto. Dab je nadoplata. Vidi model: https://www.erisin.com/products/erisin-es8528v-8-core-android-12-dab-autoradio-gps-wireless-carplay-stereo-swc-dtv-dsp-for-vw-passat-polo-golf-5-6-jetta-tiguan-eos-t5-seat-skoda
  5. Brumen

    Dsg mjenjac

    Malo se vrati ali treba držati. S time da se onda motor i geteiba napinju bezveze. Ja u principu autohold ne korisitim dok nije bas brijeg s velikim usponom. Npr. Kad je motor hladan onda da je neznam kakav uspon ide sam naprijed. Ali kad je dobro zagrije onda blago klizne prema nazad.
  6. Brumen

    Dsg dq250

    Dobro ti je Pedja napisao. Uvijek u N i tek onda ručna. Nikako drugačije narocito ako je uzbrdica.
  7. Ja sam ugradio u Passata B7 i napravio kodiranje u mk-led. Poslao mi racun od kodiranja, print od osam pdf-a o homologaciji. Na atestu sam bio u stanici za teh pregled u Remetincu. čovjek je sve instalacije poslikao i poslao u cvh. Za par dana dosla potvrda i upisano je u prometnu.
  8. Pozdrav, Imam jedan zanimljiv problem. Auto je Passat B7 2011, 2.0 TDI 103kw, DSG DQ250 6 brzina. Nedavno sam primjetio da isključivo iznad 40+ km/h kada jače ubrzam, osjetim lagane vibracije cijelog prednjeg dijela auta, kao da ide lagano lievo-desno. Mislo sam da je do mjenjača ali uvjeren sam da nije. Normalno šalta, zamašnjak je ok, ne čuje se, redovno se sve servisira. Auto se vozi najviše u gradu, 220000km ima. Do sada je na ovjesu promjenjeno selen blokovi, balans štange na 110000km i kape amortizera na 200000km. Kada se otpusti gas, auto klizi i ništa se ne čuje dok sam usporava (koči se motorom) ili ako kočim kočnicama. Usporava ravnomjerno i ne baca na neku stranu. Pretpostavljam da je možda problem u nekom dijelu ovjesa. Poluosovina, ležaj kotača, možda je felga dobila, kaj vi mislite? Sva pomoć, sugestija dobro dođe
  9. Dodatak: Stavili ponovo nazad staru poloosovinu i nema tog “klak” zvuka. Tako da je problem u novoj poluosovini. E sad je pitanje dali uzeti opet SKF ili nešto drugo? Te ako se opet s drugom pojavi zvuk kaj onda? Kaze mehanicar da Moze novu napuniti sa masnoćom da se nebi onda smjela cuti. Kaj vi mislite?
  10. Dakle evo rezime… promjenili lijevu kraću poloosovinu. Uzeo sam SKF. Također je bilo vrijeme pa sam promjenio i selene te također i donji nosac motora od dva dijela. Sve smo prijašnje probleme riješili, glatko ubrzava i nista ne vibrira. No međutim. Kada ubacujem iz N u D ili iz N u R i naglo stisnem gas cuje se zvuk kao “klak” koji se prije nije cuo. Kaze mehanicar da se to čuje unutarnji dio poluosovine jer se mozda mast nije razradila i rasporedila. Rekao mi je da vozim tako par dana i da bi trebalo nestati. Jel to opasno? Ako se ne popravi i nestane zvuk onda je mozda do nove poluosovine. Kaj vi mislite?
  11. Brumen

    Diskovi/Pakne

    Slažem se s Ivanom. Nebitno je i fkt sam napravio grešku. Super je vizualno ali buka je fkt tu. Ubuduće glatki i ate ceramic. Ja imam tako naprijed vec 7god i tek sad idu na zamjenu slj. God.
  12. Brumen

    Diskovi/Pakne

    Isto kao i kod mene. Od 100 km/h na vise bas bruje. Ako su na glatkom onda se nis ne cuje ali ne dime
  13. Hvala na savjetu! A tvoje mišljenje da je mozda ležaj kotača ili poluosovina? Kaze mehanicar koji ga je provozao da osjeti vibracije.
  14. Brumen

    Provjera oznake sijalice

    Pa recimo taj kataloški upisi u Google pa ce ti reci koji je utor ili dosjed. Ima webshopa koji sve na taj način pokažu. Tako ja radim.
  15. Brumen

    chip tuning

    Hmm ako je noviji kaj je s jamstvom ako ga mapiras? Koliko je star auto jer ima 4 god jamstvo. Inace Damir Muha je za preporuku.
  16. Brumen

    Passat B8,naknadna ugradnja tempomata

    Ovo je gotovo nemoguce da takva oprema nema tempomat?! Poslikaj nam malo polugice volana i sam volan ili broj šasije.
  17. Jesi bio u ovlaštenom servisu ili kod svog majstora? Ako nisi kriv za štetu dali si isao na nagodbu/pa s tim novcima isao kod svog mehaničara ili popravak u ovlaštenom servisu?
  18. Pozdrav ekipa, Tražim nekoga koga znate (Broj mobitela, ime, da je u ZG i okolica) tko ima znanje i alat da mi iskodira na Passatu B7 2011 sljedeće: Ugasiti CANBUS detekciju žarulja na prednjim svijetlima (kratka, duga, pozicije, žmigavci) Ugasiti CANBUS detekciju žarulja na DRL i maglenkama Ugasiti CANBUS tetekciju žaurlja na stražnjim svjetlika (Sve lampe, žmigavci, kočione i pozicijska svketla) Naravno može uz moju naknadu (lopa i cuga je uključena a za ostalo se dogovorimo ) LP Igor
  19. Pozz ekipa1 Imam dva seta zvučnika za auto (Passat B7). Zanima me koje bi stavili naprijed a koje nazad u autu? Radio u autu ima DSP procesor zvuka. Spajali bi se na radio a ne na pojačalo. Stavio sam par linkova za slike i spec, ima razlika u magnetima, izgledu skretnica, wooferu i godini proizvodnje. SET 1: JBL GTO 6506 CE https://autopassion.net/forums/298381-vds-enceinte-jbl-gto-6506ce/ Type:component speakers Power: 70 W (nominal), 210 watts (maximum) Sensitivity:90 dB Frequency range:55 - 21,000 Hz SET 2: JBL STAGE 2 604C https://www.jbl.com.my/car-speakers/STAGE2+604C.html https://allegro.pl/oferta/jbl-stage2-604c-glosniki-samochodowe-165mm-45-270w-8595979179 Type:component speakers Power: 45 W (nominal), 270 watts (maximum) Sensitivity:91 dB Frequency range:55 - 20,000 Hz Hvala unaprijed na savjetima :)
  20. Hvala ali preskupo. S obzirom da ove vec imam samo me zanima vaša preporuka.
  21. Brumen

    RCD 510 umjesto 310

    Ako ces OEM uzmi drugi. Zvuk je apsolutno bolji. Ove jeftine kineze ne uzimaj osim ako jer tipa eresin od 2000+kn sa DSP procesorom za zvuk. To je kvaliteta skoro kao original.
  22. Brumen

    Passat B6 pregrijavanje

    Probaj sa termostatima. Prvo dsg ako ga imas. Taj sam i ja mijenjao i rijesio problem. Ako nemas onda drugi.
  23. Brumen

    Passat B6 pregrijavanje

    Imao sam i ja slican problem i neka plastika mi je blokilara veliki ventilator na hladnjaku. Meni je u gradu bilo cak i 110C ulje, kad sam to rijesio vratilo se na 88C. Klima radi non stop.
  24. Brumen

    Touran, preporuka multimedije

    Ne cucla akomulator. Ja ga vec imam godinu dana u kojem mi je mjesec dana auto stajao. Kontrole rade sve. Cak i phone gumb na volanu a nemam oem bluetooth. Stavio sam dodatni milrofon i zvuk je dobar kad nekog zovem ili me slusaju kaj pricam. FM prikazuje samo frekvenciju, muziku prikazujem kao track i broji vrijeme koliko traje. Vise nego dovoljno. Rds prikaz radi.
  25. Brumen

    Touran, preporuka multimedije

    Ovaj sa DSP om je u rangu originala. Prijem FM stanica je na 90% nekad i bolji. Ovaj moj model je bas za Vw rađen. Pali se prvi pur cca 1min a svaki sljedei odmah nakon kontakta. Plastika i gumbi su losiji, OEM je tu zakon. Ekran je bolji na erisinu i to nemjerljivo. Ima i verzija sa IPS panelom. Multimedija je na strani kineza.