Petar_Kc

Member
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Petar_Kc

 • Rank
  SDI
 • Birthday 01/10/1986

Profile info

 • Name
  Petar
 • Vehicle
  No VW anymore
 • Location
  Molve

Recent Profile Visitors

1306 profile views
 1. Petar_Kc

  golf 6 gtd egr problem

  Ako ide EGR off onda bi bilo poželjno riješiti i DPF jer kao što je romano010 rekao imat ćeš problema i sa DPF-om, a kad se to već radi onda se napravi i remap ? Kad me zezao EGR imao sam opciju ili uzeti novi - u ovlaštenom su mi rekli cca 5000kn ili napraviti EGR i DPF off. Odabrao sam ovu drugu opciju i nije mi bilo žao. Postavljen je još bio i patch za Readiness fix tako da prilikom kontrole nije moglo biti uočeno da je išta rađeno po tom pitanju.
 2. Danko, auto je prodan danas. Može lock
 3. VW Touran 2.0 tdi Comfortline 2012. god. 2012. god. 235200km, reg. do 1/2020. 1. vlasnik u Hr, kupljen 12/2015.g u De sa 137200km, Uredno održavan i servisiran, vožen uglavnom otvorenom cestom, potrošnja između 5.5 - 6L. 12000€ Cijena nije fixna. Za dodatne informacije može inbox ili na br: 095/6565-659 Više detalja na: https://www.njuskalo.hr/auti/vw-touran-2.0-tdi-oglas-29657648
 4. Petar_Kc

  Manual za Touran 2013, 2.0, DSG

  Da, nisam ni ja uspio naći za skinuti PDF barem na engleskom, pa sam prošao kroz ovaj koji sam stavio. Na toj stranici postoji i servisni manual, a ovaj koji sam stavio je korisnički.
 5. Petar_Kc

  Manual za Touran 2013, 2.0, DSG

  Možda ti pomogne ovo: http://www.vwtouran.net/volkswagen_touran_owners_manual-1.html
 6. Petar_Kc

  Prodaja vozila iz usluge i linkovi

  Ako nekog zanima na prodaju je Golf 7 1.4tsi automatik. Auto je doslovno ko novi, nema nijedne crtice na sebi, redovno održavan prema planu održavanja i vozi ga stariji gospodin koji ga prodaje radi kupnje novog većeg vozila. Cijena bi se vjerojatno dala i korigirati. Link na oglas je u nastavku: https://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-vii-1.4-tsi-automatik-oglas-27325958
 7. Djelatnik mi je rekao da se ako se radi o Euro 6 motoru i ako svjetle sve lampice crveno da je to direktan pad i uopće ne rade eko test. Možda znadete nešto više od mene što znače te lampice, ali meni je svjetlila crveno prva lampica s lijeva, ostale su bile zelene. Nisam vršio nikakav pritisak na djelatnika, čovjek je radio svoj posao, a ja sam uredno pratio što se događa. Još mi je na kraju malo nariktao snop svjetala. Čini mi se da nisu toliko rigorozni (za sad) prema Euro 4 i Euro 5 motorima, ali već od Euro 6 mislim da više gledaju. Možda su još u fazi prilagodbe - nemam pojma. Uglavnom dogodine sam miran. Koliko sam primjetio za svaki auto kojeg pregledavaju imaju i neku digitalnu karticu koju nakon svake radnje i akcije očitavaju na nekakvom čitaču (provjera kočnica, provjera auta od ispod itd.) Tehnički obično obavljam sa ovim i još jednim kojega imamo u Đurđevcu jer mi je to najbliže i najpraktičnije.
 8. Evo samo da javim da sam jučer odradio tehnički i prošao sam bez problema sa mapiranim autom i egr i dpf off. Spajaju se na odb port, očitavaju nešt, ali mi lik nije znao objasniti što točno gledaju. Postoje tri lampice zelene/crvene. Meni je jedna lampica svjetlila crveno, a dvije zeleno, ali se djelatnik nije previše obazirao na to, samo je rekao da je očitana neka greška na motoru. Nakon toga je djelatnik odradio eko test gdje je srednje zacrnjenje bilo 0.01 tako da je auto prošao bez problema.
 9. Petar_Kc

  P0407 EGR Sensor B Circuit Low

  Slično je bilo i kod mene, samo što sam ja planirao redovno odraditi veliki i mali servis, ali onda je još uletio problem i sa EGR-om za kojeg su mi rekli da košta cca 5000kn što mi je u tom trenu bilo too much. Fino odradio EGR+DPF off i remap za upola manje i evo za sad nikakvih problema.
 10. Petar_Kc

  P0407 EGR Sensor B Circuit Low

  Ovo su zbilja korisne informacije jer imam tehnički baš sad početkom 1. mjeseca, a na autu je EGR i DPF off, pa ćemo vidjeti kako će proći. Hvala za info.
 11. Petar_Kc

  P0407 EGR Sensor B Circuit Low

  Ako ide EGR off, onda to veže i DPF jer je jedno sa drugim povezano. Opcija je ili novi EGR ili maknuti EGR i DPF i softverski riješiti što se mora riješiti. Čekam tehnički sad u 1. mjesecu da vidim kako će proći jer sam kod sebe isto maknuo obadvoje i napravio remap. Ili će proći sve ok ili ću j.... ježa
 12. Napisao sam u drugoj temi, ali ću i ovdje. Imam regu početkom 1. mjeseca, pa ću vam reči da li se spajaju preko ODB-a ili ne i kako će na kraju proći.
 13. Petar_Kc

  dpfi i eko test

  Tamo gdje on radi se nalazi i radiona sa serviserima koji taj dio odrađuju. Jednostavno pošalješ upit, pitaš što te zanima i tražiš ponudu, pa će ti oni odgovoriti što, kako i koliko sve to košta. Mislim da je to najjednostavnija opcija za tebe, ali se prvo moraš dogovoriti sam sa sobom da li ćeš ići u taj zahvat ili ne.