KIZO

Član
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About KIZO

  • Rank
    SDI
  • Birthday 10/01/1973

Profilne informacije

  • Ime
    ZORAN
  • Vozilo
    PASSAT VARIANT, B7
  1. Pa očito da da. Čim manji ET, tipa ET41, tim se taj zvuk manje čuje ili uopće ne. Moje zimske su, konkretno ET41 a ljetne alu su ET43. Je da je razlika mala ali očito igra neku ulogu.
  2. Imam passata b7 i isto mi se čuje ali samo na setu ljetnih guma. Na čeličnim felgama imam zimske gume i ništa. Oba seta guma su ganc nova. Malim njuškanjem sam saznao i skužio da je to normalna pojava. Na zimskim gumama se, barem kod mene, ne čuje nili jedva malo čuje no ET zimskih felgi je manji od ET-a ljetnih aluminijskih.
  3. Pozdrav, Motori 2.0 TDI, tih godina su imali problema sa pucanjima glave, oštećivanjem osovina modula uljne pumpe i diznama, naročito ovi s 12 ventila. Problemi sa pucanjem glava su se rješavali daljnjim "serijama" u proizvodnji tako da su serija A i B bile "za probu" na tržištu, i pucale su ko keksi, a onda je izašla serija C koja je bila i ostala definitivno pouzdana. Motori s kodnom oznakom BKD i BMM, koliko sam čuo i pročitao, su definitivno najpouzdaniji, iako ako si "bjesan" od semafora do semafora onda ti nijedna serija motora ne pomogne. Isto tako je i sa tzv. plivajućim zamajcima, neki ih voze i 250 tkm a nekima rikne na 120 tkm. Ukoliko se to desi nemoj samo stavljati zamjensku klasičnu korpu i lamelu jer za posljedicu imaju pucanje flanđe radilice i onda si u banani. Ja sam, trenutno, isto u tim nedoumicama pa ti se pridružujem u potrazi za dodatnim savjetima. lp-Z
  4. KIZO

    Golf 5 1.9 tdi GTI/R32 full look

    kostolomac, jel to 140 KS ili slabiji?
  5. Kažu i da kod ugradnje zamjenskog seta kvačila, (ukoliko je tvoj passat do tada imao plivajući zamašnjak), koji nije iste vrste (klasični umjesto plivajući zamašnjak), dolazi do oštećenja dijela radilice na koji ide isti zamašnjak. Navodno se zna desiti već nakon prvih nekoliko stotina kilometara nakon ugradnje ali nije pravilo.
  6. KIZO

    Golf 5 1.9 tdi GTI/R32 full look

    Pozdrav, Lijepo izgleda, nema šta. Gledao sam ga preko njuškala već nekoliko puta jer ću i sam kupovati nekakvu peticu (nakon što prodam svog Passata). Mene muče motori, odnosno pikiram na 2.0 TDI sa 140 KS a nikako da nađem nekakav suvisli savjet što je bolje ili ne. Pozz - Z
  7. Prodajem navedeni auto. COMFORTLINE oprema, 147 000 km. Vlasnik sam. Auto je regan do kraja 12/2016., napravljen veliki servis, upravo stavljene nove gume (kupljene u 02-om mjesecu). Prodajem iz NUŽNOSTI. Više info preko moba ili maila.
  8. KIZO

    Ugradnja rns 510

    Štima, no pitam se jel se da naći jeftinije? Btw, nema mi taj moj rns nikakav Bluetooth. Kaže, "Bluetooth audio not available"!? (provjerio maloprije) Sad mi fakat ništa nije jasno, Na nekim drugim forumima čitam da ako ima MAC adresu drugačiju od 00;00... onda ima BT!? Očito je da se tu VW "pobrinuo" za svako tržište posebno,iako mi nije jasno zašto za svoje tržište (Njemačka), za koje je moj auto konkretno "složen, nije omogućio tu značajku. ?
  9. KIZO

    Ugradnja rns 510

    Evo našao sam jednu od verzija BT-a za rns 315. http://fiscon-mobile.com/products/rns_310.php?brand=vw#car Sve super osim 300 EUR... Zna li netko za nešto slično ali jeftinije? Može i rabljeno.
  10. KIZO

    Ugradnja rns 510

    Hvala na info. Na mome Passatu su na stropu dvije mrežaste "rupe" , pretpostavljam da je to već priprema za nešto. Možebitno za mikrofon? Sad mi je opcija BT sa rns 510 jasna, dali je ista šema i sa rns 315? Kao što već spomenuh, i pročitao sam, i na taj model bi se trebao moći spojiti BT za pričanje, ili?
  11. KIZO

    Ugradnja rns 510

    Bok MarioIV, To sam skužio, e sad, jel bi se to dalo nadograditi preko firmwarea ili mi preostaje prijeći na 510-ku ili pak jeftinija varijanta kupiti i instalirati BT modul na postojeću 315-icu? Malo sam pregledavao razne forume na tu temu no, iskreno, nisam došao do nekog jasnog zaključka iliti odgovora. Da ne velim da me mrzi ići u ovlašteni VW-ov "dućan" i samo na dobar dan potrošiti 500 kuna, a o onome kaj meni treba da i ne pričam. Eto, trilema ali i dalje čekam neku dobru info obzirom da mi i nije neka hića za to. Između ostaloga, vidio sam da neki tvrde da se 510-ka samo ušteka i to je to!? A šta smo sa mikrofonom za BT i možebitne kompatibilnosti sa softwareom samog auta? neka logika mi govori da to baš i neide samo tako. Jel ima netko takvo iskustvo? Hvala unaprijed.
  12. KIZO

    Ugradnja rns 510

    Pozdrav, I meni pada na pamet prijeći sa rns 315 na rns 510. Kod mene je problem da u svom passatu, na dotičnom rns 315, nemogu povezati svoj mob!? Ono što u ovom trenutku ne kužim je da u svim mogućim speckama piše da se može a u stvari se, barem kod mene, nemože!? Neznam dali je to priča s "igrama" Vw-a na način da u neke modele, sukladno opremi, onesposobe bluetooth modul na istom rns-u ili je posrijedi nešto drugo? Inače sam se ubio na netu da nađem suvisli odgovor/mišljenje/uputu na tu temu. Dali mi netko od vas može dati kakav savjet?