sljivan

Član
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sljivan

  • Rank
    SDI
  • Birthday 08/16/1982

Profilne informacije

  • Ime
    Ivan
  • Vozilo
    VW Touran
  1. sljivan

    Zaštita pragova

    Pozdrav forumu. Imam VW sharana i primijetio sam da se kod ulaska/izlaska na zadnjoj klupi dosta grebu pragovi. Mislio sam kupiti ovako nešto. Ima li tko iskustva s tim zaštitama ili tom firmom? https://rgmautomotive.co.uk/product/rgm-abs-sillguards-sharan-2010/ Nigdje ne zapinje ili gnječi gumu kada se vrata zatvore?
  2. sljivan

    Auto treska na 80 km/h

    Špeksi, hvala najljepša na doprinosu.... Iako se načelno slažem s vama, počeo sam sumnjati u vlastitu masu da prpozna vibraciju, pa je kolega potvrdio moje sumnje, najgore je što se vibracije pojačavaju i smanjuju (što nisam uspio još povezati s uzrokom) pa ih je teško identificirati nekome tko se ne vozi svakodnevno. baciti ću se na googlanje pa na pregled. dvomaseni bih očekivao da mi vibrira uvijek kod jačeg ubrzavanja, ali kako nije, to sam eliminirao. ležaj glavčina bih očekivao da se čuje struganje, pa sam i to otklonio. e sad... diskovi zadnji jesu malo proštraftani, ali mi ništa ne trese kod kočenja pa sam kontao da i to ne bi trebalo biti. još jednom hvala na savjetima. sad su dani dulji pa ću iskoristiti danje svijetlo za pogledati te nosače koje ste spomenuli.
  3. sljivan

    Felge

    Hvala ti. Tvoje su 17" ili 18"? imaš ih na passatu? kakve je vožnja na njima?
  4. sljivan

    Oblaganje volana

    je li original koža skidana pa nova stavljena ili je nova išla preko stare? kakav je volan na dodir? je li sada mekši nego original? imaš osjećaj da nije jednako zategnuta koža kao prije?
  5. sljivan

    grudnjak za haubu

    ima li tko iskustva s ovakvim deflektorom za haubu? Mislio sam staviti na sharana, ali ne znam koliko je efikasno. hauba je kod sharana prilično uzdignuta, pa ne znam koliko uopće ima smisla. nije mi ružno kao ona kožna zaštita, ali ne bih stavljao ako je besmisleno.
  6. sljivan

    Felge

    da ne otvaram novu temu, pitao bi ovdje.... zna li itko kako se zovu ove felge i/ili gdje bi ih se dalo naći? vidio sam ih na više slika sharana, pa pretpostavljam da bi mogle biti neke OEM? ujedno ako netko ima iskustva s takvim flegama... koliko su osjetljive na oštećenja. imaju li problem ako se lak malo ošteti da vlaga uđe pod lak pa se onda dobiju one ružne bijele fleke?
  7. sljivan

    Auto treska na 80 km/h

    u planu je i to...
  8. sljivan

    Wrapping ili ceramic premaz

    koliko sam ja čitao, pa čak i stranicu black pearla, nigdje nisam naišao na tvrdnje da keramićki pemaz štiti od kamenčića i sličnih oštećenja. jedino što tvrde su kemijska oštećenja (kukci, guano, smola, bitumen i sl.). još kojekakve zaštite tipa UV, prodiranje prašinei kamce i sl. ali mehanička oštećenja nitko ne spominje.
  9. sljivan

    Auto treska na 80 km/h

    jučer bio u ovlaštenom. prebalansirali su gume na road force balansirki. jednu gum je trebalo zakrenuti u odnosu na felgu. provjerili amortizere i poluosovine. sve jena svom mjestu. napravili probnu vožnju i kažu d ane osjete ništa. ja, pak osjetim. pa se pitam jesu živci popustili ili koji se vrag događa.
  10. sljivan

    Auto treska na 80 km/h

    ma je. razumijem.... samo istražujem. pokušavam proniknuti što sve može biti. hvala za pomoć
  11. sljivan

    Auto treska na 80 km/h

    jesi uspio to riješiti ili je tako ostalo? isto Dsg ili ručni?
  12. sljivan

    Auto treska na 80 km/h

    P.S. Jel moguće da je nešto do ovjesa???
  13. Pozdrav forumu. Nedavno sam uzeo VW Sharana 2019. godište 2.0 TDI DSG, prednji pogon. Vozio sam ga 2 tjedna kada sam počeo osjećati neku vibraciju na cca 80-90km/h. Ne trese upravljač, ali vibraciju osjetim kroz sjedalo (i papučicu gasa, iako mi je teško reći vibrira li ona, ili vibrira moja noga od sjedala pa se prenosi vibracija na papučicu). U vožnji bih mijenjao stupnjeve prijenosa 4-5-6, ali stvari se ne mijenjaju. Prvo sam mislio da se radi o cesti, ali sam naravno probao i na drugim cestama. Vozim se najviše zagrebačkom obilaznicom. Grada rijetko vidim. Onda sam mislio da se radi o gumama pa sam ih prebalansirao i zamijenio prednje-zadnje (3 gume su bile na nuli, jedna zadnja je imala 15g disbalansa). Mogu reći da se stanje malo popravilo, ali nije isčezlo. Koliko sam čitao može biti do diskova, poluosovina, glavčina... ali navodno ako je do prednje osovine, osjetilo bi se i na upravljaču. 🤷‍♂️ Supruga naravno ne osjeti ništa. Ja počinjen preispitivati jesu li mi živci popustili pa mi se pričinjavaju stvari kojih nema. Imam zakazan termin u ovlaštenom servisu, ali obzirom da je vibracija slaba, imam osjećaj da će mi ga vratiti uz odgovor da nisu ništa naši (slično je bilo na touranu). Ima li tko kakvu drugu pametnu za predložiti ili ima kakvo slično iskustvo?
  14. a lega dis dosad? i ja imam osjecaj da su me oderali, ali slaba mi je bila pregovaracka pozicija
  15. decki su ok. popravili su mi dugme. kazu da su stavili novo, iako se meni cini da je ono staro popravljeno jer sada teze prima paljenje/gasenje, ali kako to rijetko koristim neću se više zezati s time. bilo je gotovo za jedan dan. skupo dabome: 400kn