mara-

Member
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About mara-

 • Rank
  SDI
 • Birthday 07/03/1987

Profile info

 • Name
  Igor
 • Vehicle
  Golf 3 1.9 TDI

Recent Profile Visitors

840 profile views
 1. Stavljen Meyle, puuuno bolja situacija, sad je sve na mjestu. Prednji koji je inicijalno zamjenjen je bio JP Group, smeće od marke, i nije čudo što je tresao. Neko je takođe stavio jedan nosač pogrešno od benzinca, ko će znati kada, vjerovatno i prije mog vlasništva.
 2. Hm, čudno. Puno je 10 sekundi. To mi liči da ima negdje problem sa vakuumom, da pušta negdje. Jesi li probao poslije minus kleme da dotakneš plus? Jer ako je auto vidio sistem kao zaključan, neće se ponovo čuti pumpa kad joj daš signal da zaključa.
 3. Hej, izvini, ne posjećujem često forum. Radi kod mene centralno i sa suvozačeve brave, sva se vrata zaključaju.
 4. Hm, to je onda i fizički nešto neispravno sa bravom. Ključ očigledno ne okreće mehanizam unutra. Jer ključ i pipak rade isto. Rekao si da ti radi preko pipka. Znači nešto oko samog cilindra nije u redu. Moj ti je savjet da i to središ, jer ako zakaže centralno (kad ga središ), ostaćeš bez pristupa autu. A link mi neće, ne znam o čemu se radi.
 5. Mislim da je samo vozačka, iskreno, nisam nikad probao na suvozačkoj. A spusti li se tebi pipak? Zaključaju li se bar vozačeva vrata?
 6. mara-

  Golf 3 - molim savjet

  Pomoći ću koliko god budem mogao, dosta sam upoznao oko trojke u zadnje vrijeme, ugađujem sebi svu moguću opremu koja je išla u trojku a koju nemam.
 7. mara-

  Golf 3 - molim savjet

  Najbolje uzmi komad žice i zavuci unutra, do crveno crne žice. Onda dotakneš tom žicom masu i pumpa bi trebala da otključa. Dotakni plus recimo na akumulatoru i trebalo bi da zaključa.
 8. mara-

  Golf 3 - molim savjet

  Hm, nisam siguran da je trojka bila toliko napredna. Signalna žica je crno-crvena, na konektoru koji se vidi iznutra, konektor koji vodi u vrata. Druga odozdo. To treba prekontrolisati. Ona šalje signal pumpi da zaključa ostala vrata.
 9. mara-

  Golf 3 - molim savjet

  Ne mora značiti da je striktno do pumpe. Može biti do signala iz brave. Treba provjeriti u gumi vrata da nema neki prekid žica. Jer kada se brava zaključa ključem, vozačeva, ona šalje signal pumpi da zatvori ostale brave.
 10. Da dodam, ništa se ne treba čuti na davanje kontakta, kakve to veze ima sa centralnom pumpom? Ona se samo aktivira prilikom zaključavanja/otključavanja auta.
 11. Ja koliko sam mogao vidjeti, nisu pravili za trojku oznake motora 1Z.
 12. Rizikovaću i uzeti sve Meyle, jedino mi je to dobavljivo i jedino se ta marka čini najbolje što ima za trojku. Meyle ima dva nosača hidro, treći je guma, onaj kod mjenjača.
 13. I ovaj trenutni je nov, pa ne valja, zato i tražim šta bolje.
 14. Nema nažalost, ja ga ne mogu nigdje pronaći. Razmišljam da original uzmem, sa classic partsa. Koliko sam skontao, 1H0199609J je ovaj što sam sad promjenio, pa bar njega da sad ponovo promjenim i nadati se da će stati vibracije. Pitanje je šta se krije tu, ko ga pravi i kako to saznati, možda se može jeftinije proći.
 15. Pozdrav, Zanima me koju marku nosača motora bi preporučili za Golf 3 1.9 TDI? Imam to auto već 20 godina kod sebe, i nikad nisu mijenjani, do nedavno onaj prednji jer se dosta tresao motor pri gašenju. E sad često vibrira tabla. Mislio sam da i ostale zamjenim, jer kontam da su za tolike godine svi propali, ali majstor mi kaže da može biti samo još gore ako sve zamjenim, kao budu puno tvrdi. Ne znam ni šta je stavljeno sada za taj prednji, kontam pošto je starije auto da su nešto jefitno stavili, tipa Topran. Čitao sam da treba staviti hidraulične te nosače, ali opet se postavlja pitanje koje? Gledao sam na autodoc, recimo Meyle. Tu piše da oni imaju dva hidraulična i treći je gumeno-metalni, tako piše. Da li je Meyle dobar izbor ili ima nešto bolje?