Maverick25

Član
  • Content Count

    143
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Maverick25

  1. Pozdrav, eto nije dugo prošlo, opet neke sitnice. Dakle, od neki dan mi ne radi grijač sjedala na vozačevom sjedalu, i to samo onaj dio ispod dupeta. Onaj dio u naslonu radi. Električaru opisao to, kaže da je crko grijač i da treba zamijenit. E sad, ako je to istina - kako da saznam koji kataloški broj ide za to i koliko to uopće može koštati?
  2. Bok, imam par pitanja... 1) Ima li negdje na netu manual za Discover Mediu barem na engleskom? Ja ništa ne nađem 2) Zna li netko koja je rezolucija tog ekrana? 3) I najbitnije, da li je netko updateao karte sam? Našao sam nešto na netu što kaže da je straightforward ( http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-NavteqEurope-Site/en_GB/-/GBP/View-Promo?Page=VW_Discover_Media_PDF&NewLocaleID=en_GB&NewDomainName=Navteq-NavteqEurope-Site&cwt=application/ApplicationFrame_campaign_light ) i kaže da podržava samo VW kartice...jel se to može onda staviti na postojeću ili kako, ako netko zna? Hvala.
  3. Pozdrav, 4 originalne Volkswagen aluminijske felge, model Dover s ljetnim Hankook gumama. Gume: Hankook Ventus Prime DOT 1513 (205/55/R16) Felge: 5x112 ET46 Bile montirane na Golfu 7, pašu na modele iz VAG grupacije (Škoda, Seat, Audi, VW). Gume su u solidnom stanju (za 1-2 sezone). 900kn komad (guma+felga) http://www.njuskalo.hr/alu-felge/original-vw-dover-alu-felge-16-rupe-5x112-4-kom-oglas-23423365
  4. S obzirom na dolazak drugog djeteta, nekoliko vožnji s njima je uzrokovalo bolno shvaćanje da mi je auto premalen. Teška srca moram reći da ga prodajem. Odlično očuvan i u odličnom stanju. Registriran do 23.6.2018. Uredna servisna, zadnji servis u Neostaru 18.1.2017 na 111k km. Hrpa opreme: Oprema: - prednji, bočni zračni jastuci, zračne zavjese, zračni jastuci za koljena - bi-xenon svjetla - automatski mjenjač 7 brzina - F1 šalteri na volanu - multifunkcijski volan - navigacija - dvozonska klima - ACC (adaptivni tempomat) - prepoznavanje vozila u magli pomoću radara - CityBrake (automatsko kočenje u slučaju naglog približavanja) - grijanje vozačevog i suvozačevog sjedala - masaža vozačevog sjedala - sjedala koža+tkanina - stražnja kamera - ParkPilot (prednji, stražnji i bočni parking senzori) - ParkAssist (samoparkiranje) - stražnja LED svjetla - unutrašnja LED rasvjeta - alufelge 17 inča s gumama 205/50 R17 - senzor za svjetla - senzor za kišu - električno sklapanje retrovizora + grijani retrovizori - zatamnjena stražnja stakla - TPMS Link na njuškalo: http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-vii-1.6-tdi-comfortline-dsg-oglas-22692226 Cijena 15700 eura.
  5. Bok, tražio sam slične stvari, ali dosta je specifično pa ne mogu naći, ali možda sam samo postao čangrizav pa pušem i na hladno. Dakle, 2 stvari. 1) Kad upalim auto nakon stajanja čitave noći, auto onako malo treska dok je hladan. Znači nije da vibrira, nego kao da osjetim nekakav trzaj otprilike svaku sekundu. Kad se auto ugrije, toga nema. Pitao sam u okolini, jedan mi kaže da je to jer puno trošila ima a sve hladno pa je nemiran, a neki kažu da možda trebam stavit aditiv u gorivo (Liqui Moly?) pa da malo pročistim dizne. Ne kužim se toliko, ali da je do dizni, ne bi li onda treskao i dok je topao? Uglavnom, može mišljenje šta bi to moglo biti? 2) Primjetio sam da mi u određenim trenucima nešto škripuće odostraga, kad jako polako prolazim preko neravnina i uglavnom kad skrećem. Npr. moj kolni izlaz ide preko tračnica i odmah motam desno i tu je dosta grbavo i to čujem. Nakon par tjedana osluškivanja, skužio sam da mi se to čuje samo dok imam blago pritisnutu kočnicu, tj. nisam primjetio da čujem dok je nemam pritisnutu. Zvuk je onakav, kao da se mokra guma tare o mokru gumu, i škripav je, nije cvilenje kao kad pakne cvile kod kočenja. Ima li tu netko nekakav savjet? Radi se o Golfu 7, 1.6 TDI.
  6. Pozdrav, kako izgleda kada kvačilo počne proklizavati na DSG-u? Zapravo, otkad sam napravio update softwarea DSG-a, počeo sam nešto primjećivati, a danas sam uspješno izolirao kako to uvijek dobijem. Dakle, kad usporim, npr. ležeći policajac do jedno 7-9km/h, on mi prebaci skroz u drugu (dakle, najniža je druga) i ja normalno krenem dodavati gas a auto mi onako zavibrira cijeli...kao da su okretaji premali (kao pred crkavanje) i to traje dok još malkice ne ubrzam i onda ništa. U ostalim brzinama, to uopće ne primjećujem. Također, kad krećem s mjesta (dakle prva, pa druga), to podrhtavanje se nikako ili jedva osjeti.
  7. Još istražujem, ali čini mi se da ne trese. Taj sportski mod mi je malo too much za svakodnevnu vožnju, bilo bi super kad bi mogao kalibrirati. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
  8. Evo čitam po manualu i doslovno se čudim da mi je, meni koji sam pretjerana sitničava picajzla, ovo uspjelo promaknuti. Znači, samo tapnem dolje i u sport modu sam. Ludnica. Kreten sam. P.S. Kad ugasim auto, morat ću ponovo to tapnit, jel tako?
  9. Čekaj, jel vi mene jebete ili šta? :D Ja sam mislio da pitate za one modove vožnje, što ima tipka s desne strane mjenjača. Uopće nisam mislio na ovo. Ali sad kad kažete, da, imam to. Ja sam glupi konj koji je bio uvjeren da to znači automatski mod ili ručni. Ne znam kako je moj debilni mozak "S" povezao s ručnim modom.
  10. Pa osim onog kvara, nemam. Za ovo sam našao da je stvar u tome da je isprogramiran da rano prebaci u drugu, što je stvarno istina, pa su drugoj okretaji jako niski pa otud vibracija. Kad ručno prebacujem, toga uopće nema. Navodno oni koji imaju modove vožnje, kad prebace u sportski, isto toga nema. Svašta. Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
  11. Pozdrav, Imam ovu grešku na VCDS-u: 1 Fault Found: 10807 - Clutch 2 P177C 00 [072] - Tolerance Limit Reached Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 119 Mileage: 111659 km Date: 2017.01.18 Time: 12:02:45 Engine speed: 6207.75 /min Engine torque: 920 Nm Vehicle speed: 255 km/h Control Module temperature: 215 °C CURRENT pressure: 12.5 bar selected gear: GANG_6 Driving position: d Accelerator position: 102.0 % DTC memory status: 65280 Znači, ako dobro tumačim, događa se od 111659 km i dogodila se 119 puta. Sada imam 2000 km više. Jel netko zna što bi to značilo? Ne nađem nigdje na netu što bi to moglo značiti. Ono što je zanimljivo, to prvo događanje je 4km nakon što sam obavio servis zamjene ulja u motoru u Neostaru. Možda je čista slučajnost.
  12. Pozdrav, imam jednu sitnicu koja me prilično iritira. Dakle, kad krećem autom, čujem nekakav tup, kao da komad plastike udari u plastiku. Mislio sam da je nešto u prtljažniku ili pretincima, no nakon fizičkog micanja svega, i dalje se čuje. Onda sam otkrio dok sam stajao na parkingu, dodao gas (auto bio u P) i opet to čuo. Znači, držao auto u D, N ili P, micao se ne micao, okretaji rastu kod dodavanja gasa i malo prije 1100 okretaja, čuje se taj plastični tup. Da li netko ima ideju što bi to moglo biti? Jel možda nešto do mjenjača (DSG)?
  13. Maverick25

    Golf 7 - čudan zvuk na 1100 okretaja

    Evo snimak, ali stvarno se jedva čuje...najbolje kod trećeg dodavanja gasa. https://youtu.be/7BnP8EkQRHw
  14. Maverick25

    Golf 7 - čudan zvuk na 1100 okretaja

    Možda glupo pitanje, ali kakve veze ima letva volana s davanjem gasa? A drugo pitanje, pretpostavljam da je zamjena letve skupa...
  15. Maverick25

    Golf 7 - čudan zvuk na 1100 okretaja

    Ne mogu detaljnije opisat, kad dodajem gas i kad kazaljka dođe blizu 1100, čuje se tup. Mislim da je to bilo otkad sam ga kupio prošlo ljeto, 3 godine starog.
  16. Pozdrav, E sada sam već na rubu da kažem da auto koji sam kupio je potpuni promašaj. Dakle, upravo sjeo u auto, ubacio u rikverc i auto neće krenuti i nakon par sekundi se pojavi na ekranu Error: gearbox. Kad ubacim u rikverc ili drive, dodam gasa i on neće krenuti, već ga samo onako treska ili ljulja, ali ne mrda s mjesta. Koliko će me to koštat i šta bi to moglo biti?
  17. Maverick25

    Golf 7 - DSG gearbox error

    Ne 12k, 7 600 kn. Dogodilo se u 9. mjesecu, opoziv u 12. Nije bio pod garancijom, prvo, iz uvoza je, a drugo i da nije, bilo je 4g ili 100 000 km, moj je imao 105 000. Čuo sam se sa Sopkovom, kaže da softverski jedino mogu snizit tlak (a tako i piše na ovom opozivu) i da on to ne preporučuje jer dugoročno nije dobro. Još će se čuti s kolegama iz Zubaka pa će mi idući tjedan javiti da li bi bilo dobro da to napravim ili ne.
  18. Maverick25

    Golf 7 - DSG gearbox error

    Pozdrav, evo mali update. Kolega na drugom forumu me uputio u sljedeće: Dakle, opoziv za DSG7. Ukucavši broj šasije u tamo neki link, i za moj auto stoji opoziv od 16.12.2016. Navodno može narasti tlak (iz iskustva mogu reći da je narastao) pa ovaj opoziv rješava uzrok (softverski). Ja bi sad vjerojatno to trebao otići rješiti tako da mi se ne bi opet dogodila havarija....
  19. Bok, evo već dva dana tražim na netu, i ne mogu nigdje naći. Ne piše ni u servisnoj ni u priručniku. Dakle, zanima me gdje mogu naći šta se točno treba raditi na kojem servisu? Pitam iz razloga jer idem u Neostar, s obzirom da za online plaćanje izmjene ulja dobijem gratis npr. izmjenu ulja u kočnicama za 380kn, a isto to mi hoće u ovlaštenom naplatiti 1800kn. Pa želim znati što se točno treba raditi na kojem servisu da znam sam to organizirati. Radi se o Golfu 7, 1.6 TDI 77kW.
  20. Nisam ga još sipao, lijen sam za naručiti preko neta, uvijek nešto ima veći prioritet
  21. Maverick25

    Golf 7 - grijač sjedala pokvaren?

    Probao sam tražit svašta, i sitzheizung i seat heater, ali samo mi iskaču one sklopke za klimu. Ako imaš neki link, pomoglo bi. Nadalje, jel to problem da sam zamjenim? Pretpostavljam da se to mijenja od ispod sjedala...
  22. Maverick25

    Golf 7 - grijač sjedala pokvaren?

    Nabijem se nesposobna. Nisam imao pojma da bi to moglo bit tako osjetljivo. Znaš li neku okvirnu cijenu koliko bi to koštalo?