VWTDI

Member
 • Content Count

  645
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

VWTDI last won the day on October 28 2019

VWTDI had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About VWTDI

 • Rank
  GTI
 • Birthday 04/03/1987

Profile info

 • Name
  Srdjan
 • Vehicle
  VW GOLF IV TDI,Mercedes-Benz W204 2.2 CDI 170PS
 • Location
  BiH-Germany (Stuttgart)
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

2,221 profile views
 1. Ima sigurno samo se ne vidi na slici.
 2. Valjda imaju i PD motori,baci pogled pa vidi da li ima i PD.
 3. Kontrolni ventil pritiska punjenja Pierburg 7.05817.00.0 OEM 046905291A
 4. Vidim da se dosta vas žale da vam auto nema snage iz nižih okretaja. To je i kod mene bilo na mom bivšem G4 i nešto malo čitao i odlučim zamjeniti ovaj famozni ventil,onako sumnjičav da to neće riješiti problem,kupim ga i stavim,ma za nepovjerovati drugo auto, u trećem stepenu na 1900 o/min gume su skripale
 5. Nepovratni ventil si dzaba čistio,treba vidjeti da li zrak ide sa obe strane ventila,staviš u usta i duvaš i vidiš da li ide zrak sa obe strane ili ne. Da sam na tvom mjestu isprobao bih ovo uzeo providan komad crijeva i stavio umjesto OEM,i onda pokušaj upaliti,jer sigurno je da ti negdje vuče zrak,glavu motora ja ne bih dirao,jer možda ne bi dobio ništa sa tim.
 6. Jesi provjerio nepovratni ventil na filteru goriva?
 7. Pozdrav forumaši,imam pitanje sa čime vi skidate snijeg sa automobila,vidim dosta njih struže onim metlicama koje su loše po lak vozila,a ima i onih heroja lopatom skidaju snijeg sa vozila.
 8. Osigurač 28 provjeri,onde u onoj kutiji gdje se nalaze i ostali osigurači. Jesi mjenjao nepovratni ventil na filteru goriva,parkiraj auto na nekoj strani ali motor dolje da bude okrenut,pa vidi onda kako će da upali.
 9. Provjeri da nije do osigurača pumpe goriva.
 10. Hahah izgleda da ti se majstor navadio da uzme 400€ za zamjenu glave motora.Kao što kolega kaže uradio Co2 test. A mogu da se kladim da nije do iste. Naši majstori ako ne mogu da nadju problem,odmah otišla glava,turbina itd. a problem kao i uvjek bude neka sitnica. Napravi snimak pa da pogledamo.
 11. VWTDI

  VW Golf 4 grijači

  Sigurno je grijač,jer vidim da si samo jedan mjenjao,trebao si odmah sve četiri zamjeniti i miran,ali ipak najbolje provjeri.
 12. VWTDI

  Grejaci ili drugo?

  Kada zaverglaš napon aku. ne smije da padne ispod 10.5V, u stanju mirovanja napon aku. treba da bude bar 12.6 ili 12.7V,koliko ti alternator puni na leru sa ugašenim svjetlima i ostalim potrošačima? https://www.youtube.com/watch?v=COJr7OB23Hw
 13. Klin se kupi posebno to ti je kataloški tog klina (T10027) oko 8 evrića dodje,ima i taj manji klin vec na mjenjaču,vidit ćes gdje se nalazi oznaka mjenjača,kod automata od elektropokretača.
 14. VWTDI

  Golf MK8

  Slažem se da je G7 i G7 Facelift puno ljepši izvana pogotovo facelift izvedba,mogu i ja reći da mi je to najljepši Golf poslije četvorke. Novi G8 ima dosta novina u svakom pogledu,"nakrcali" su ga sa dosta tehnologije,i ja sam primjetio da nema liftera prednje haube što me baš začudilo,kao da sam negdje vidio ovaj dizajn otvora ventilacija