VWTDI

Member
 • Content Count

  689
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

VWTDI last won the day on October 28 2019

VWTDI had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About VWTDI

 • Rank
  GTI
 • Birthday 04/03/1987

Profile info

 • Name
  Srdjan
 • Vehicle
  VW GOLF IV TDI,Mercedes-Benz W204 2.2 CDI 170PS
 • Location
  BiH-Germany (Stuttgart)
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

2,420 profile views
 1. Uredu je ako ne puštaju naftu,da li si provjeravao da li je motor u fazi paljenja? nekako mi djeluje kao da je to u pitanju.
 2. Od početka sam govorio da ne diraš glavu motora,da li opet isto dugo vergla pa onda sastavi? Ništa neceš dobiti stavljanjem polovne glave može biti u gorem stanju nego tvoja,pa je moraš raditi i opet troškove imaš. U kakvom su ti stanju crijeva od filtera goriva do motora? ispucala?
 3. Ne, auto kad je ugašen polugica stoji skroz gore i guraš je prema dole. Kad se auto upali polugica se skroz sabije do dole i kad daješ gas penje se prema gore.
 4. Izgleda da je prljava geometrija ili akturator na odredjenom djelu zašteka,nema šta drugo da bude jer i ja sam imo taj problem i bude baš neugodno kad auto neće da povuče ako je kazaljka ispod 2000 o/min. Moj bivši G4 ALH je vukao odlično u bilo kojem stepenu prenosa iz niskih 1500 o/min,taj problem je najviše izražen kako je kolega rekao u gradskoj voznji kad treba da se na kratko ubrza pa poklopiš gas a ono ništa. Savjet jedan kad ti je hladan motor (ugašen) ,probaj rukom da pomakneš onu polugicu turba,odmah ćes vidjeti da li je tu problem ili ne
 5. To je vjerovatno i problem,zamjeni pa javi.
 6. Uzmi najobičnija gumena,zamjeniš samo ono najveće crijevo što ide od N75 ventila do turbine i onda probaj auto, jer moguće je da ti pušta neko vakum crijevo,još ako su ona prošarana OEM crijeva još uvijek na autu to je sazrijelo da se zamjeni. Sjecam se kad sam ja mjenjao sva vakum crijeva na svom bivšem G4 ,toliko su se skorila bila i postala krta,tek kad svučeš sa njih ono platno tek vidiš koliko su loša.
 7. Jesi provjeravao vakum crijeva?
 8. Kolega da li si uspjeo da rijesiš problem sa snagom iz niskih okretaja?
 9. Naručio online 7L sa filterom i poslali mi brzom poštom.Na njihovoj stranici MIRKA-MATIC d.o.o Hehe nikad nije kasno,evo njegov najnoviji video sa YouTuba pogledaj kako Ravenol ulje ne stvara garež na ispuhu. Da sam malo bio pametan sipao bih Ravenol u Golfa .Siguran sam da je bolji nego Castrol i LM.
 10. Pozdrav kolege,dugo me nije bilo. A što se tiče ulja,ja sam prošlu zamjenu ulio Ravenol VMP 5W30 u Mecku W204 CDI MB229.5 specifikacija ulja i mogu reći da sam primjetio tiši rad motora za 20%, jeste skuplji od Castrola ali mogu reći da vrijedi,pogledaj snimku ispod,mislim da je momak sve obajsnio.I sledeću izmjenu ulja ću sigurno opet kupiti Ravenol.
 11. Ne možeš tako napamet štelovati akturtor,ja sam to mjenjao na svom G4 pomoću ručne vakum pumpe,imaš u mom projectu,mada su fotke nestale ali sam i ja uz pomoć ove snimke ispod to napravio.To i sam možeš obaviti naravno ako imaš pumpu.
 12. Može se zaprljati veoma lako,ako si ga šaltao ispod 2000 o/min i ako si ga vozio cijelu godinu samo gradske vožnje, veoma lako se zaprlja geometrija. Ništa nećeš postici štelovanje akturatora,jer kad mu se geometrija zaprlja nemaš efekta nikakvog.Jer vidim da kolega kaže kad poklopiš gas na 2000 o/min ne regauje,to ti je čist dokaz da imaš prljavu geometriju.Vjerovatno su ostala krilca u otvorenom položaju,pa nemaš snage iz niskih okretaja dok u višim imaš snage
 13. Prljava geometrija turbine 100% ili je akturator zapekao, ali to i nije tako često,dok geometrija turba radit će i akturator turba. Kad si ga pošteno na otvoren put izvezao i zavrtio malo da prodiše I DPF skidaj,vrati obični katalizator . Kod mene se turbo čuo vec na 1100 o/min kad daš gasa na leru,a na leru da ne pričam.
 14. VWTDI

  Zadnje kocnice u banani

  Bakrena mast puno bolja opcija , ja sam na svom bivšem G4 mjenjao diskove sa pločicama, i klizače sam prelazio sa bakrenom masti i nikakvih problema nije bilo. Bakrena mast koristi se kao antikorozivna zaštita i za podmazivanje spojeva izloženim visokim temperaturama. -primjena kod ispušnih grana, na ovjesima, svjećicama, turbinama... -izvrsno podnosi visoke pritiske i visoku temperaturu -otporno na vodu - time nudi izvrsnu zaštitu od korozije -primjena od -30 °C do +1.100 °C
 15. Ja bih izbacio DPF filter i stavio OEM katalizator,jer vrlo je moguće da ga to pomalo i guši. Kako vršiš regeneraciju??