VWTDI

Member
 • Content Count

  697
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

VWTDI last won the day on October 28 2019

VWTDI had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About VWTDI

 • Rank
  GTI
 • Birthday 04/03/1987

Profile info

 • Name
  Srdjan
 • Vehicle
  VW GOLF IV TDI,Mercedes-Benz W204 2.2 CDI 170PS
 • Location
  BiH-Germany (Stuttgart)
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

2482 profile views
 1. Baš sam gledao sad u temi, jeste 2000. AJM oznaka motora Da li ti motori imaju relej 109? Čitam da je moguće da motori sa AJM oznakom imaju relej 109 kao on kontroliše ECU i da u releju znaju otići terminali 87 i 30 imaju prevelik otpor kada se pokuša upaliti motor. https://uk-mkivs.net/topic/527962-mkiv-golf-pd115-ajm-wont-start-help/
 2. Kod tebe je 2000 g.p G4 jel tako?
 3. Definitivno je do dovoda nafte,vergla da navuče goriva pa onda sastavi. Šta bi sa onim što sam ti govorio da probaš ono sa snimke,štaviš providna crijeva,jesi li probao?? Jesi li probao da parkiraš auto na nekoj uzbrdici,pa onda da probaš upaliti?
 4. Ne vjerujem da je do alternatora
 5. Možda te zeza EGR ventil,ostane klapna zatvorena??
 6. Na mom bivšem G4 je dolazio ovaj noviji,ne vjerujem da ima neke razlike u performansama.
 7. Naspem LM aditiv na pun rezervoar,i primjetio sam manju potrošnju za oko pola litra na autoputu,i nešto uglađeniji rad motora ili je to placebo efekat nisam siguran.
 8. Uredu je ako ne puštaju naftu,da li si provjeravao da li je motor u fazi paljenja? nekako mi djeluje kao da je to u pitanju.
 9. Od početka sam govorio da ne diraš glavu motora,da li opet isto dugo vergla pa onda sastavi? Ništa neceš dobiti stavljanjem polovne glave može biti u gorem stanju nego tvoja,pa je moraš raditi i opet troškove imaš. U kakvom su ti stanju crijeva od filtera goriva do motora? ispucala?
 10. Ne, auto kad je ugašen polugica stoji skroz gore i guraš je prema dole. Kad se auto upali polugica se skroz sabije do dole i kad daješ gas penje se prema gore.
 11. Izgleda da je prljava geometrija ili akturator na odredjenom djelu zašteka,nema šta drugo da bude jer i ja sam imo taj problem i bude baš neugodno kad auto neće da povuče ako je kazaljka ispod 2000 o/min. Moj bivši G4 ALH je vukao odlično u bilo kojem stepenu prenosa iz niskih 1500 o/min,taj problem je najviše izražen kako je kolega rekao u gradskoj voznji kad treba da se na kratko ubrza pa poklopiš gas a ono ništa. Savjet jedan kad ti je hladan motor (ugašen) ,probaj rukom da pomakneš onu polugicu turba,odmah ćes vidjeti da li je tu problem ili ne
 12. To je vjerovatno i problem,zamjeni pa javi.
 13. Uzmi najobičnija gumena,zamjeniš samo ono najveće crijevo što ide od N75 ventila do turbine i onda probaj auto, jer moguće je da ti pušta neko vakum crijevo,još ako su ona prošarana OEM crijeva još uvijek na autu to je sazrijelo da se zamjeni. Sjecam se kad sam ja mjenjao sva vakum crijeva na svom bivšem G4 ,toliko su se skorila bila i postala krta,tek kad svučeš sa njih ono platno tek vidiš koliko su loša.
 14. Jesi provjeravao vakum crijeva?