VWTDI

Member
 • Content Count

  629
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About VWTDI

 • Rank
  GTI
 • Birthday 04/03/1987

Profile info

 • Name
  Srdjan
 • Vehicle
  VW GOLF IV TDI,Mercedes-Benz W204 2.2 CDI 170PS
 • Location
  BiH-Germany (Stuttgart)
 • Spol
  Muško

Recent Profile Visitors

2,058 profile views
 1. VWTDI

  golf 4 tdi tesko pali

  Anlaser sigurno kolega,nove četkice ,piksne i automat i ocisti ga dobro i podmaži, uz dobar akumulator ima da pali na pola ključa,jesi li gledao kako ti puni alternator? Tako je i kod mene bilo,kad prenoći napolju teško vergla,a poslije prvog paljenja pali na pola ključa.
 2. VWTDI

  Pranje podvozja automobila

  Da, baš dobro dodje kod podizanja i nema oštecenja što je i najvažnije.Znam kako je bilo na G4 uvjek nakon podizanja rub praga dobije malo,pa je ovo daleko bolje riješeno .
 3. VWTDI

  Pranje podvozja automobila

  Da ne izgleda loše ovaj okrugli perač,nisam našao ništa u BIH slično tome,nemam kanal i vjeruj da sam u nekoliko navrata razmišljao da nabavim metalne navoze ili kanal napravim,ali obaveze zovu pa nemam vremena nikako da uhvatim i nabavim metalne navoze.Razumijem te kolega ništa bez krpe i ručnog pranja,ali sreća pa je plastika odozdo na Mercu,pa se to lako opere,ali ovamo prema gepeku ima body zaštita,tako je baš ostane neki sloj na body zaštiti jer znam kada sam imao G4 Varinat ništa bez krpe .
 4. VWTDI

  Pranje podvozja automobila

  Ja nemam kanal ,sad da auto razdižem svaki put na dizalicu nije mi to riješenje,gledam nešto na YouTubu pa ne znam da li je ova stvarčica skupa,ali djeluje mi dobro. Moram i ja sebi da nabavim Kärcher K2 povoljan je, a odličan.
 5. Pozdrav VW forumaši Kako nam polako stiže hladnije vrijeme a polako zima kuca na vrata,sigurno zimi slabo ko i praktikuje pranje podvožja automobila, jer na samouslužnim praonicama je slab pritisak i slabo opere bolje reći nikako, a neke i nemaju opciju pranja podvožja.Ja razmišljam da nabavim sebi jedan visokotlacni perač podvožja. Pa kako se vi snalazite i kako perete podvožje?
 6. VWTDI

  Volkswagen RCN 210

  RMT 100+ ,to je teško naći kod nas u prodaji,mozda preko eBay probaj pronaći. Evo ti kataloški broj od njega 1JM035157AT. Možda su priključci isti kao kod Gamme ali ne mogu to da potvrdim jer i zaboravio sam kako to izgleda kolega <TDI> može da potvrdi da li je isto ili ne.
 7. Ja sam na svome G4 Variant imao Sachs gasne i stvarno nisam imao primjedbi na iste,moja preporuka Sachs,dobro su držali u zavojima. A kada sam mjenjao OEM amortizere,na njima su pisali Sachs kao sa ove fotke,mogu sa sigurnošću da kažem da su bili OEM jer na njima je stajalo 00" godište.
 8. Ne pali se nikako znači,ako se ne varam SDI motori imaju Bosch pumpu,znači provjeri(zamjeni najbolje) relej 109,jer ako se ne pojavljuje lampica grijača i motor ne startuje to ti je znak da ne otvara ventil na Bosch pumpi i ne pušta gorivo do motora i nema startovanja,možeš da verglaš do sutra.Ako razumiješ Engleski pogledaj ovaj video i sve će vam biti jasno.
 9. Provjeri da li ti se pali lampica od grijača kada daš kontakt. Pa javi.
 10. VWTDI

  Unutrasnjost auta

  Jedva sam našao koju sliku na internetu. Imam kataloški od visokotonaca,pa možeš pitati ovlašteni koliko je love. 3B0 035 411 Možda bi se dalo upasati ovi sa Passata B5+ 3B0 035 411 F.
 11. VWTDI

  Unutrasnjost auta

  Koliko se sjećam da tu nisu bili nikada fabrički zvučnici(visokotonci).
 12. VWTDI

  Gume

  Imao sam Dunlop SP Sport Fastresponse na G4 i moje iskustvo sa njima odlicna guma za tu lovu,i stvarno su dugotrajne,ne trose se brzo. Na mokrom su dobro držale,sve preporuke za gumu.Na snimku se vide gume,ali ko ima više love najbolje je da uzme Conti ili Michelin.
 13. VWTDI

  VW Golf VII

  Možda pomogne.