marin1401

Član
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About marin1401

  • Rank
    SDI
  • Birthday 01/14/1993

Profilne informacije

  • Ime
    Marin
  • Vozilo
    Golf 1

Recent Profile Visitors

731 profile views
  1. marin1401

    K: VW Golf Avus Snowflake Alu Felge 14

    Kupljeno, može lock.
  2. marin1401

    K: VW Golf Avus Snowflake Alu Felge 14

    Kupljeno, može lock.
  3. Felge ne moraju biti u savršenom stanju ali moraju biti ispravne u potpunosti. Molim ponude sa slikama felgi ovdje ili u inbox.
  4. Felge ne moraju biti u savršenom stanju ali moraju biti ispravne u potpunosti. Molim ponude sa slikama felgi ovdje ili u inbox. EDIT: Isprike, slučajno sam postao u Ponudu umjesto Potražnju.
  5. marin1401

    Dekarbonizacija vodom

    Koliko god gledam po netu, pri svakom oštećenju brtve glave cilindar u kojeg ulazi rashladna izgleda kao nov. Sigurno je da je prema onom videu rashladna već duže vrijeme ulazila u cilindar zbog čega on i izgleda tako čisto izgleda i pitanje je koliko je curenje kroz brtvu bilo veliko zbog mogućih oštećenja (pretpostavljam da i nije bilo značajno). Naravno da se u postupku od 5 minuta neće puno postići. Ja sam to zamislio kao svojevrsan test jer vjerujem ukoliko je doziranje vode toliko malo da jednostavno nema nekog velikog rizika od oštećenja, tipa ako uzmem prskalicu kao što ima ono sredstvo za čišćenje prozora ili čak bolje od nekog parfema/toaletne i lagano doziram. Ima videa s budalama koji u usisnu direktno iz crijeva trpaju vodu kao da zalijevaju cvijeće. Motor im je vjerojatno i preživio budući da su toliko hrabri da to stave na youtube.
  6. marin1401

    Dekarbonizacija vodom

    Hvala na odgovorima, svi komentari su vam na mjestu. Istina je da klipnjače mogu nastradat, a već sam napomenuo u postu opasnost od hydrolockinga. Nije mi baš jasno samo "cišcenje je obavljeno onda kad je bilo vode u dizelu" i "ako nikad nije skidan rezervoar sigurno ima vode u njemu". Dizel su razvodnjavali vodom? (pretpostavljam kako ispadam naivno sad) To objašnjava ovo drugo budući da je dizel lakši od vode (btw rezervoar nije skidan koliko ja znam). Neki komentar možda na video koji sam stavio? Ne bi trošio pare na nikakve aditive jer zapravo nisu ni potrebni. Inače motor radi kao švicarski sat, zbilja je sve ok i znam da samo izazivam vraga. Al eto jednom sam morao naletit na ovako nešto na netu pa eto čisto bolje pitat malo što drugi misle nego ići nešto na svoju ruku izvodit. Nekako sam se više nadao da će netko na forumu imati iskustva s ovime.
  7. Naišao sam na netu na proces dekarbonizacije običnom (ili bolje destiliranom) vodom. Nikakve "Genijator" fore da se razumjemo odmah. Princip je da se kroz usisnu granu dozira vrlo MALO vode (filter zraka skinut naravno) dok motor radi pri radnoj temperaturi i pri nekih 2500-3000 RPM. Voda potom isparava unutar cilindra i skida naslage ugljika te sve izlazi van kroz auspuh. Proces je relativno kratak i jednostavan, jedino treba biti jako pažljiv da se ne dozira previše vode inače se događa tzv. "hydrolock" zbog kojeg možemo sje*at cjeli motor. Proces znači očisti cilindar i klipove od ugljičnih naslaga zbog čega bi trebali dobiti bolji rad i učinkovitost motora (povrat izgubljene snage motora i smanjenje potrošnje goriva, odnosno trebali bi se koliko toliko približiti tvorničkim vrijednostima) te genralno produžiti mu trajnost. Ovaj proces se sam po sebi događa kod motora kod kojih je brtva glave oštećena zbog čega voda iz rashladne tekućine ulazi u cilindar. (video: https://www.youtube.com/watch?v=JpozuZakEoE;na 2:30 se dobro vidi kako je klip očišćen) Pretpostavljam kako je ovaj postupak više primjenjiv na starijim autima zbog nedostatka današnje elektronike koja kontrolira cijelokupni rad motora. Po netu sam vidio kako dosta ljudi to radi (neki dobro a neki loše) te razmišljam da isto napravim na svom Golf 1 (1.6 diesel) no želim čuti vaša mišljenja i iskustva prvo.
  8. marin1401

    problem - struja

    Rekao bih da si tokom vađenja radija prekinuo kabel koji ide na bravu (ignition switch) negdje oko ili na samom konektoru. To bi trebalo prvo provjeriti.
  9. marin1401

    Golf 1 sajla kvačila

    Da, definitvino nije prirodni kut... probat ću to poravnat nekako mada kod mene to nije tako pretjerano kako na ovoj slici gore
  10. marin1401

    Golf 1 sajla kvačila

    Grebe na gornji kraj ovog čeličnog 'cilindra' umjesto da ide središtem... ovo gdje se sajla zakači na pedalu je nekako previsoko, ima bužir ali sajla će ga prerezat opet kad tad.
  11. Poz svima, evo baš mi je neki dan pukla sajla od kvačila odmah tamo kod papučice, i kad sam stavljao novu vidim da je zapravo ona cijelo vrijeme gulila po onom čeličnom cilindru kroz koji prolazi u motorni prostor, slično kao na ovoj slici (preuzeto s vwvortex.com): Sad kad sam stavio novu sajlu pitanje je vremena kada bi i ona mogla isto tako puknut. Izgleda da bi mogao rješit problem ako bi se sajla hvatala kroz ovu rupu niže dolje samo nisam još naišao da neka sajla ima takav priključak nego su sve kao na slici. Kakva su vaša iskustva?