brane_sk

Član
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About brane_sk

  • Rank
    SDI
  • Birthday 10/20/1990

Profilne informacije

  • Ime
    Branimir
  • Vozilo
    Golf VI 2.0TDI 140ps
  • Interests
    Sve vezanonza auto industriju.

Recent Profile Visitors

1662 profile views
  1. brane_sk

    EGR ventil Golf VI

    Ili jos jednostavnije imas EGR emulator koji dodze 117eur, plug and play ako je ventil u zatvoreno polozaju. Ako se ne zatvori dobis i plocicu s tim emulatorom pa je sam jos zablindas.. Ja imam na svom autu, od neki dan i sve funkcionira bez greske i pol sata posla.. https://www.ebay.de/itm/11-EGR-AGR-Valve-Emulator-Simulator-for-VW-Audi-Skoda-Seat-2-0-TDI-CR-II-Euro-5/182280237422?epid=1157553368&hash=item2a70bfb16e:g:c8YAAOSwrhBZAurZ:rk:1:pf:1&frcectupt=true
  2. Jučer sam naručio ovaj "emulator" pošto imam problema sa AGR ventilom. Zanima me ima li tko iskustva s tim, dali zaista isključi cijeli AGR sustav i ne baca auto u safe mode? LP https://www.ebay.de/itm/11-EGR-AGR-Valve-Emulator-Simulator-for-VW-Audi-Skoda-Seat-2-0-TDI-CR-II-Euro-5/182280237422?epid=1157553368&hash=item2a70bfb16e:g:c8YAAOSwrhBZAurZ:rk:1:pf:1&frcectupt=true
  3. Imam Golf 6 2.0TDI 140ps i 170tkm.. Kad je auto hladan otprilike iznad 1200 obrtaja do pete brzine auto jako trza, kao da je ostao bez goriva i čudan zvuk se čuje. Kao da jedan klip ne radi (melje). Problem je što auto ne izbacuje grešku, u leru pri davanju gasa ništa se ne čuje ni trza. Auto ne dimi. Zamašnjak je još dobar. Sad me zanima dali možda EGR ventil (klapna koja otvara zatvara za ispune plinove u motor) nešto zeza, pošto sam ga bio čistio i bio je pun čađi. Ili je dizna u pitanju ili nešto dr.?? Bio sam kod majstora sve je gledao od turbine, zamašnjaka itd.. I kaže sve je uredu.. Veli jedino dizna.. I primjetio sam kada sam točio "kvalitetnije" gorivo na bezninskama, auto je još više onda trzao... Ali kada točim ovo "normalno" onda je manje izraženije.. A kad se auto ugrije kad dođe na radnu temperaturu također je manje izraženije to trzanje i navedeni zvuk..
  4. Završio godišnji odmor, došao kući s autom napravio oko 2000km sa autom bez problema. Slijedeće jutro dolaze problemi. Naime upalim auto krenem prema trgovini i čujem u prvoj brzini nekakav zvuk.. Usporedio bih ga kao da klip udara u komad željeza bez kapi ulja ili kao da melje nešto.. Te male vibracije osjetim , ubacim u drugu isto melje i vibrira. Treća brzina vibracije nestaju zvuka nema.. Odmah se vratim natrag kući. Napravim fizičku inspekciju motora, provjerim ulje sve je ok. Auto u leru radi normalno i kad stisnem kvačilo u leru normalno auto radi ništa ne melje.. A kad se ugrije auto onda se čak ni ne čuje taj zvuk i vibracija... Nema greške na autu, nikakve lampice niti preko obde čitača ne izbacuje nikakvu grešku. Dali je otišlo kvačilo ili neki ozbiljniji problem? Auto ne dimi.. Auto ima 160tkm, Golf 6 2.0TDI 140ps.Pokušao sam i snimit zvuk malo se čak i čuje na početku i sredini videa. https://www.youtube.com/watch?v=vIwFv8rh-Og
  5. Bila mi se jednom upalila spiralna lampica i auto je usao u safe mode.. Auto tromije ide i drukciji rad motora po zvuku. Iscitao sam greske sa mobilnom aplikacijom preko bluetooth obde II citaca. Te on mi je ocitao ove greske P0403 engine 04891 i 04892. ​ Onda sam resetirao te greske i neko vrijeme mjesec dana auto je normalno radio bez problema. I onda se pojavila ista stvar opet. Proguglao sam na internetu u tim greskama te po mojem istrazivanju sve je upucivalo na problem s ventilom (klapna usisa)broj VA VAG 03L128063R V100 .. - Pisalo je da se klapna usisa zna "zastopat" jer se nakupi čađe pa ona klapna se nemoze otvorit - zatvoriti kako treba. Pa sam rastavio taj ventil, i bio je dosta zacadzen te sam ga detaljno ocistio. I onda kad sam to ocistio, vratio natrag greske resetirao. Auto je radio 2 dana bez problema. Sve do jucer kada sam isao s posla. Jos se auto nije ni ugrijao napravio nekih 3km i upalila se opet lampica i safe mode. Moje pitanje glasi- dali je pitanje u ovome ventilu-klapni usisa (klapna se ne otvara zatvrara kako treba) ili u AGR ventilu ? A na internetu objasnjenje za te greske su: 4891-P0403 - EGR Valve N18 Malfunction Open Circuit ( Greška otvoren krug ) dali to znaci da klapna se ne zeli zatvoriti ili otvoriti ? 4892-P0404 - EGR Valve N18 Malfunction - Electrical ( Greška u elektronici ) ne valja elektronika? Fault in Circuit (Greška u krugu) Ispricavam se na duzoj poruci, ali htio sam detaljno objasniti svoj problem. Hvala!
  6. brane_sk

    klapna Gasa 2.0 Tdi BkD

    Ekipa, evo skoroo 3 godine kasnije... Dali ste imali ovakav problem kao sto ja imam ili? Jer i ja nisam siguran dal me klapna ta zeza ili AGR ventil... Bila mi se jednom upalila spiralna lampica i auto je usao u safe mode.. Auto tromije ide i drukciji rad motora po zvuku. Iscitao sam greske sa mobilnom aplikacijom preko bluetooth obde II citaca. Te on mi je ocitao ove greske P0403 engine 04891 i 04892. Screenshot_2018-07-02-23-18-49.png Onda sam resetirao te greske i neko vrijeme mjesec dana auto je normalno radio bez problema. I onda se pojavila ista stvar opet. - Pisalo je da se i ventil zna "zastopat" pa ona klapna se nemoze otvorit - zatvoriti kako treba. Pa sam rastavio taj ventil, i bio je dosta zacadzen te sam ga detaljno ocistio. I onda kad sam to ocistio, vratio natrag greske resetirao. Auto je radio 2 dana bez problema. Sve do jucer kada sam isao s posla. Jos se auto nije ni ugrijao napravio nekih 3km i upalila se opet lampica i safe mode. GRESKE SU 4891-P0403 - EGR Valve N18 Malfunction Open Circuit ( Greška otvoren krug ) dali to znaci da klapna se ne zeli zatvoriti ili otvoriti ? 4892-P0404 - EGR Valve N18 Malfunction - Electrical ( Greška u elektronici ) ne valja elektronika? Fault in Circuit (Greška u krugu) Ili uopce nema veze s tim usisom zraka nego s ovim AGR ventilom Ispricavam se na duzem postu, ali htio sam detaljno objasniti svoj problem. Svaka pomoc je dobro dosla. Hvala!
  7. brane_sk

    RNS 300 radio i aux prikljucak

    Ma nije. Kad sam kupio auto bio je taj radio unutra.. Vjerovatno su onaj drugi izvadili i stavili losiji..
  8. Naime imam RNS 300 radio u auto i kod naslona za ruku tj unutra imam AUX izlaz. Spojim kabal i mob na aux ali radio ne reproducira nista s moga moba te nemam na radiu uopce opciju da prebaci AUX. Dali zna netko dali taj radio podrzava uopce aux i dali se da "prebrikat" da radi taj orginalni AUX iz auta na radiu bez kupnje kojekakvih adaptera i provlacenja zica.
  9. Trazio sam na trazilici foruma navedeno pitanje, ali nisam pronasao. Jos se tek snalazim na forumu pa nisam toliko vijest u koristenju. Nije mi za zamjerit. [emoji28] Poslano sa moje mobajlfone aplikejšen.
  10. Malo sam zelen pa me zanima koje je najbolje ulje koristiti za 2.0TDI motor 140konja 2011.godina? Poslano sa moje mobajlfone aplikejšen.
  11. brane_sk

    Proba stavljanja slike

    Moja ptica po noci.
  12. Aha. Kad je regeneracija dpf-a to se ne prikazuje na kontrolnoj ploci?
  13. Dali je normalno da ponekad nakon 15km voznje, kada zaustavim i ugasim auto ventilator hladnjaka jos radi? Temperatura ne prelazi 90° cak zna u laganoj voznji i pasti ispod 90°. U pitanju je 2.0 TDI 140konja.