fire

Member
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

fire last won the day on July 6

fire had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

2 Followers

About fire

 • Rank
  SDI
 • Birthday 10/17/1984

Profile info

 • Name
  Damir Muha
 • Vehicle
  Audi rs6, vectra a
 • Location
  Zagreb, Cakovec

Recent Profile Visitors

1169 profile views
 1. fire

  chip tuning

  svi motori od 2015 imaju problema s pregrijavanjem ulja, jer je vag odlucio staviti termicku izolaciju na karter da se ulje brze grije. I zato se znacajno sporije hladi. U mapi je podeseno da tek na 140C ulja pocinje skidati snagu.
 2. fire

  chip tuning

  Najbolje da dodes do mene, da vidim koje su verzije dostupne u bazi.
 3. fire

  chip tuning

  Pokazala su se najbolje verzija oko 9000, te imaju najmanje bugova a nemaju te nove gluposti. Samo je problem da za neke verzije ecu-a nema tih verzija softvera. 3593 je vrlo stara verzija, tu zna biti cudnih bugova(teze pali i takve stvari). To je simens/conti ecu i winols(pogotovo crackani) ne prepoznaju dobro mape(na boschu super prepoznaje). Obje verzije imaju preko 15 000 raznih mapa. Inace najzanimljiviji ecu je edc17u01, to je taj famozni ecu koji je imao dodatni program da skuzi kada ga testiraju da otide u drugi set mapa. Znaci stavis auto na valjke, napravis mapu i izmjeris istu snagu i moment kao stock. A po parametrima na dijagnostici ima znacajno vise snage. I sto god radio auto na valjcima ima stock snagu. Ali na cesti leti. I ako se dobro zagledas vidi se da taj ecu ima znajcano veci program od ostalih i dva seta mapi.
 4. fire

  chip tuning

  Ispravan dpf i bez dpf je obicno razlika 2-3hp na istim postavkama, znaci zanemarivo. Ako je ispravan dpf nema razloga da se vadi. Uglavnom vrlo veliki problem na novim softverima(NOx verzije) je znacajno povecanje predubrizgavanja i postubrizgavanja, sto lose utjece na potrosnju, dizne, dpf, spool. Jedino smanjuje NOx. I postoje bugovi poput gasenja auta pod klimom, skakanje lera kada se stisne kuplung ...
 5. fire

  chip tuning

  Ti auti nemaju taj update. Zahvaceni su 1.6tdi i 2.0tdi u golf 6. Znaci pcr 2.1 i edc17cp04/14 ecu.
 6. fire

  Downpipe turbo

  Dpf se s razlogom zapunio, jer je ostatak auta neispravan. Nakon ciscenja dpf svi problemi se vrlo brzo vrate. To sluzi samo za prodaju auta. Ljudi ne kuze da nije problem samo u dpf. Realno ako bi htio na npr. 2.0tdi 2012. popraviti dpf kako treba, cifra je veca od 4000E. I to je vrlo neisplativo.
 7. fire

  Downpipe turbo

  Ako ja npr dekalibriram senzor tlaka da kaze od 50hPa na dalje. Jel mozes odma kuziti je ima dpf ili ne? Za svaki algoritam od tehnickog zbog kojeg kao kuze jel imas dpf ili ne, postoji ljek. Jednostavno oni su vrlo glupi i oprema im je u kurcu. I zato se sve resava. Taj readiness (obd) su najavljivali kao da ce sve vidjeti, na kraju svi auti bez dpf to prolaze. Padaju ovi kaj imaju dpf i neku gresku. Bez dpf svi prolaze. Auto s dpf ima veci CO2 nego auto bez. Moras se odluciti kaj ti je bitnije, CO2, NOx, cada ili nesto trece. Nije sve tako jednostavno, da je sve bolje. Realno dpf povecava CO2 i kolicinu cade.
 8. fire

  Downpipe turbo

  Na srecu na tehnickom radi obrazovano osoblje i imaju preko 100 raznih dijagnostika za svaku marku i generaciju. btw vrlo se lako rijeis da ti pise soot mass koji oces, diff tlak koji oces, egr % koji oces ... Ali nema nikakve potrebe za tehnicki to raditi.
 9. fire

  Downpipe turbo

  Taj ce biti 0.
 10. fire

  Downpipe turbo

  Pukne crijevo pa pocne prolaziti vruci zrak(ispusni plinovi), i onda pocne topiti okolo. Dok je crijevo citavo nema protoka pa je su tu plinovi hladni. Ali kada se dpf izvadi, taj tlak je znacajno manji pa je manja sansa od pucanja crijeva. A u krajnosti se mogu zablindirait blizu dpf-a.
 11. fire

  Downpipe turbo

  Gasiti lambdu je vrlo glupo i moze biti stetno. Diff sensor se moze ugasiti, ali to nece sprijeciti da se rastopi. Ali uvijek se rastopi radi loseg crijeva. A ako se diff senzor fizicki mice, onda se vrlo lako skuzi da je dpf maknut.
 12. fire

  Trzanje dsg-a

  Moze biti i do mape, ako je dekalibirana Nm2IQ mapa. Cest problem.
 13. fire

  Mapiranje

  ok
 14. fire

  Mapiranje

  Mogu ti ja to pomaknuti.
 15. fire

  Mapiranje

  Sto se tice lezajeva(bacanja klipnjaca kroz blok), svjedno je dali je mapiran ili ne. Ako ima problema, raspat ce se i serijski i mapiran.