tinovator

Član
  • Content Count

    99
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About tinovator

  • Rank
    SDI
  • Birthday 02/03/1994

Profilne informacije

  • Ime
    Tino
  • Vozilo
    Seat Leon 1.6 TDI

Recent Profile Visitors

1082 profile views
  1. Pise ti na veznom limu naprijed ili bočno kad digneš haubu. Kod mene je na vozačkoj strani gore uz nosač amortizera. Izgleda ovako, dole desno u kutu vidiš broj.
  2. Nisam bio sa svojim, imam tehnički u 7. ali kad provjeravam sa VCDS i ovim kineskim OBD-ima uvijek mi bude passed. To je jedina stvar koja mi pada na pamet a da im može poslušiti kao referentna vrijednost dal je nešto vađeno ili ne. PA kolko ima ekipe koja poklopi EGR, ne baca ih u safe i samo iščupaju lampicu.
  3. E pa to ti je onda to. Nije ti tuner/maper dobro odradio. Meni je recimo sve passed i zeleno a nemam nista. Mislim da im je preko toga najjednostavnije pratiti jel sve radi ili ne pošto svaki auto ima readiness test koji se može očitati i sa najjeftinijim OBD readerom. Samo mi je to čudno pošto sam prije 2 dana vozio Zafiru 2014. od starog na tehnički, sve je original na njemu, euro 6 motor, nije bilo nikakve greške na lampicama a svejedno je gurao sondu u auspuh i mjerio zacrnjenje.
  4. Eto da ponovno pitam, svi su najavljivali od 1.4. neka čudesa, svi padamo i prije nego kaj uđemo u STP. Jel ima nešto novo? Jel prolaze DPF i EGR off ako je readiness na passed?
  5. tinovator

    Ovlašteni servis - izmjena ulja

    Dolazi opet to doba godine. Imao sam neku kompenzaciju pa uzeo sve Mahle filtere i Castrol ulje. Kome da u ZG (preferiram zapadni dio) odnesem to da mi zamijeni platim ruke i svi sretni. Još bolje ako mi može i žig u servisnu lupiti da imam bar neki trag da sam odradio. Auto nije više u garanciji.
  6. tinovator

    Golf 6 osvjetljenje tablice LED

    Ove provjereno rade na hrpi vozila. KAd sam iskodirao preko VCDS-a da nema provjere za lampe čak mi rade i bez otpornika i ne bacaju grešku. Jedino što previše svijetle, ja sam presprejao dio i ostavio samo mali otvor da baš ne svijetlim ko seljober.
  7. tinovator

    Chip VW Golf 6 1.6 TDI

    @jure.coric tvornički imam jednomaseni zamašnjak (barem tako ETKA veli a to mi potvrdili i u servisu). Znači sa tim bi trebalo biti ok? Jel treba birati neki jači set kvačila? Pitam za dizne jer imam one fascinantne Siemens koje krepavaju za dobar dan pa ono da odmah i njih uračunam u cijelu priču ako treba mijenjati. Kako su se pokazali klipovi, radilice i ostalo na tim 1.6 motorima. Nije problem povečati sve ali ne bi bilo fora da mi klipovi od sreće probijaju kroz blok motora Mogu nabaviti tu turbinu za nekih 350€ što mi se čini ok i onda ćemo na doradu mape.
  8. tinovator

    Chip VW Golf 6 1.6 TDI

    Pitanje je hoću li ja sa tim zaklati motor i stock injektore Pretpostavljam da je turbo GTC1549vz ako sam dobro našao na netu?
  9. tinovator

    Chip VW Golf 6 1.6 TDI

    Zanima me 1.6 TDI i Stage 2. Radio sam remap na 135ks, počupao DFP i EGR zatvorio. Auto je odličan, nemam zamjerke ali uvijek ono nešto gura da se ide više Što bi sve još trebalo odraditi da se digne na 150-170? Je li to moguće? Čitam na netu englezi samo zamijene turbo i vade van 170 bez problema.
  10. Ima li šta novo sa tim tehničkim? Jel se prolazi bez problema sa DPF i EGR off ili?
  11. tinovator

    1.6 TDI dimi pri prvom paljenju

    Nadam se da je ovo još uvijek u granicama normale [emoji53] kažu kao +-2 je ok. Sent from my iPhone using Tapatalk
  12. tinovator

    1.6 TDI dimi pri prvom paljenju

    Provjerio grijače, svi su na 1.3 ohm. Sutra pogledam sa VCDS devijaciju injektora. Sent from my iPhone using Tapatalk
  13. tinovator

    1.6 TDI dimi pri prvom paljenju

    DPF i EGR off rađeni isto priej 4tkm. Ništa ne stišćem, samo kuplung i okrenem ključ, on zavergla i upali. Ne zadimi svaki put. Ali stvarno ne znam šta mu je. Neki vele gumice dizni. Neki dizne. Ne znam kako se uopće manifestiraju loše dizne. Mogu provjeriti devijaciju preko VCDS-a. Grijače ću isto provjeriti, ali ne znam koliko bi oni igrali ulogu.
  14. Pozdrav! Primjetio sam da mi 1.6 TDI CAYC dimi prilikom prvog paljenja. Pretpostavljam da je to samo kad je hladnije jer nisam to primjetio prije. EGR i DPF su off. Ne troši ulje niti vodu. Veliki servis odrađen prije 4tkm. Dimi baš pri prvom paljenju. Ako ga upalim, on izdimi, zgasim ga i probam opet - ništa. Dim ne smrdi na izgoreno ulje nego baš po dizelu. Evo i video