DarkoK3

Član
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DarkoK3

  1. DarkoK3

    VW Polo 9N (2008.)

    Pozdrav, imam VW Polo 2008. god. comfortline i prednji bumperi donji su bez rupa za maglenke. Ako kupim bumpere sa rupama za maglenke i stavim sve to, da li bi imao gdje to priključiti? Kako se to onda spaja? Lp, Darko
  2. Pozdrav, u pitanju je VW Polo 9N3 i ugradio bih druge zvučnike, obzirom da je u pitannju Comfortline, nema stražnje zvučnike. Ne bih previše ulagao, pa me zanima da li je najbolje zamijeniti prednje, ili ostaviti stare prednje a dodati stražnje zvučnike? Ili ipak oboje? I gdje se može naći neka jeftinija folija za izolaciju zvuka, da je stavim na vrata kada budem montirao zvučnike. Nešto niže klase, ništa posebno, uložio bih 50-100 eur.
  3. DarkoK3

    VW Polo 9N (2008.)

    Uh, isprike nisam gledao post ovih dana pa nisam ni znao da je itko odgovorio pa da se zahvalim Hvala puno na detaljnom prikazu i objašnjenju Još jedno putanje, šta je ona pločica sa žicama na fotografiji?
  4. Pozdrav svima, postavio sam isto pitanje na FB grupi ali niko se ne trza da pomogne pa da probam tu. Znači ugrađujem LCD radio u VW Polo 2008. god. naravno kupio sam adapter odsjekao ta dva nastavka, spojio većinu žica kako već ide, i problem mi predstavlja crvena žica za napajanje tj. ACC koja bi trebalo da služi za paljenje uređaja kada se okrene ključ i gašenje kada se ključ izvadi. https://imgur.com/1ym0LVn Obzirom da OEM radio taj signal/napajannje dobija preko BUS-a mene zanima kako tj. gde je najbolje da spojim tu crvenu žicu. Čitao sam da je jedna od dobrih solucija da se kupi razdjelnik osigurača te da se u taj razdjelnik ušteka stari i novi osigurač i u taj isti slot se vrati. Znači sada bi dva osugurača bila uštekana u jedan slot. https://imgur.com/gow3XMt Tako se ne mora dodatno rezati neka žica da bi spojio ovu novu crvenu i još dodajem jedan osigurač pa tako sam uređaj ima dva osugrača, jedan novi koji smo dodali i jedan postojeći na samom uređaju. Moje pitanje je da li je to stvarno najbolje riješenje, i ako da u koji slot je najbolje uštekati taj razdjelnik sa dva osigurača (tražim slot koji napaja kada se okrene ključ i gasi kada se ključ izvadi). https://imgur.com/0yhw9uO I još jednu bonus pitanje, uz adapter dobio sam i antenu sa pojačalom Pitanje u vezi ovoga je da li bi ovu plavu žicu trebao povezati sa crvenom žicom kako bi pojačalo dobilo napajanje i još plus sa plavom žicom koja ide u radio? (tri žice ukupno povezane)?
  5. Pozdrav, kao što piše u naslovu, vlasnik sam VW Pola 2008. god. i trebali bi mi savijeti kako najbolje riješiti neke nepravilnosti na limariji. Problem 1: https://imgur.com/1R3eUm6 Naljenica "HR" je bila na autu nekih 10 godina, sada sam je skinuo ali je ostalo ljepilo. Probao sam natapati WD-om i strugati plastikom ali ne ide ni malo. Problem 2: https://imgur.com/wVLiq90 https://imgur.com/HvEa5kq Ovaj problem je nastao kada sam prilikom parkiranja unatrag nepažnjom naišao na drvo, lak se nije oštetio ali je nastalo udubljenje, skinuo sam plastiku sa gepeka i iznutra izgurao lim u prvobitni položaj ali kao što se vidi na fotografiji nije se sve vratilo. Ne bih dalje radio sam da ne bi oštetio lim pa me zanima da mišljenje da li se ovo uopće isplati raditi kod limara? Mislio sam izdvojiti nekih 400-500kn za popravak, to mi je neka granica isplativosti. Problem 3 https://imgur.com/RNHFjqN https://imgur.com/sfaADzi Ovaj problem je nastao kada sam imao nezgodu, "pogurao" sam skutera. Osim oštećenja sa fotografije, problem u haubi je što se malo izdignula, da se normalno zatvoriti ali je par mm izdignuta u svim kutevima. Da li tražiti drugu haubu (ako da, gdje?) pa je lakirati i montirati, ili popravljati postojeću? Također od iste nezgode ostao je problem desnog fara, izgleda da se oštetio iznutra jer se sada zna nakupiti vlage i bude kondenzacije iznutra, da li je tu najbolje zamijeniti far? Problem 4 https://imgur.com/twLMzcp Najmanji problem od navedenih, ima ih nekoliko po autu što je potpuno normalno obzirom da auto vozim u Zagrebu. Koje je najbolje (i najjeftinije) riješenje? Hvala na odgovorima unaprijed i srdačan pozdrav, Darko