marko11

Member
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by marko11

 1. VW Golf 6 - stražnji farovi / svijetla - ORIGINAL VWMoguća prodaja po dijelovima.Ako uzmete sve moguca korekcija cijene.Osobno preuzimanje u Zagrebu ili ČakovcuFarovi su ORIGINAL VW - Valeo! Farovi su skinuti sa VW Golf 6, iz razloga jer su zamijenjeni sa LED farovima (pogledajte sliku).Farovi su klasični za Golf 6, nisu zatamljeni ni ništa takvoga.Farovi su potpuno ispravni sa svim kopčama, nosačima žaruljica i žaruljama.Svi farovi su u odličnom stanju, osim lijevog unutarnjeg kod kojeg se u unutrašnjosti vidi malo nečistoće (pogledajte na slici).Farove prodajem po cijeni:- lijevi vanjski: 350 kn- desni vanjski: 350 kn- lijevi unutarnji: 120 kn- desni unutarnji: 220 kn Slike možete pogledati na Njuškalo oglasu: https://www.njuskalo.hr/farovi-svjetla/vw-golf-6-straznji-farovi-svijetla-original-vw-dijelovima-oglas-30051220
 2. Promjena cijene -> DESNI-UNUTARNJI, prodajem ga za 130 kn. Ostali su prodani.
 3. Pozdrav, na Golfu 6-tici događa se već cca 1 godinu neko čudno zujanje, nekad apsolutno ništa, nekad jedva primjetno, nekad jako. Naravno kad dođem kod mehaničara nikad se ništa ne čuje. Ovog puta sam uspio snimiti zujanje, pa molim ako može netko preslušati ova dva videa i ako ima iskustva napisati što bi to moglo biti. Zujanje se događa neovisno o tome da li auto stoji na mjestu ili se vozim. Kako ubrzavam, zujanje se ubrzava također. Kada isključim klimu zujanje prestaje, no nekad se čuje i sa isključenom klimom. Puno hvala!
 4. Jel ima netko u blizini Zagreba / Čakovca tko se time bavi? Karlovac mi je baš van ruke. Ako ovako ostavim kako je, da li bi mogao imati veće neke probleme u budućnosti ili?
 5. Tako je, periodično grebanje. To cijeli kompresor klime treba mijenjati ili neki remen / lager ili nešto takvoga? I jel to veliki posao?
 6. Ostao je još samo: DESNI-UNUTARNJI, dajem ga za 200 kn.
 7. Prodajem filter zraka koji sam kupio u trgovini za Golf 6 (tako mi je trgovac prodao), ali ne odgovara za njega. Evo naziv filtera: VAG 1J0129620 pa ako nekome treba neka se javi da se dogovorimo. Osobno preuzimanje može u Zagrebu ili Čakovcu. Evo slika: https://ibb.co/HtgTtwC https://ibb.co/HrdkjXY https://ibb.co/CBSm3T9
 8. marko11

  Filter zraka - VAG 1J0129620

  Jedan kolega mi se javio na forum i rekao je da je to filter za Golf 4.
 9. p.s. Auto je kupljen prije 6 mjeseci. Ne znam da li je auto imao i prije problema, a i nema smisla da pitam tog lika od kojeg sam ga kupio jer ce reci da nije bilo problema ...
 10. Imam problem koji već dulje ne mogu riješiti, a svi majstori kod kojih sam bio kažu daj više gasa i problema nema, da slažem se sa njima, ali postoje situacije di je glupo kretati sa gasom već je elegantnije krenuti samo sa kuplungom. Auto: Golf 6, 1.6 TDI 90 ks, 2010 godište, 165 000 km Problem: Kada krećem iz mjesta (0 km / h) dosta često mi se auto ugasi, ako mi se ne ugasi tada imam osjecaj da se skoro ugasio (ako dodam gas tog problema nema). Smatram da se to događa zbog šamaranja sa okretajima gore dolje. Kada krećem, okretaji se dignu, no ja još nisam otpustio kuplung do kraja, oni odu prema dole te se relativno brzo opet vrate pema gore. U tom periodu kada okretaji odu prema dole, meni se auto zna ugasiti. Nakon što auto jednom krene, tj. kuplung je otpušten do kraja u svim ostalim slučajevima prilikom mijenjanja brzina sve radi savršeno, npr. ako ga iz druge stavljam u prvu, to će proći savršeno, znači problem je samo kad krećem iz 0 km/h. Ako se vozim u koloni koja ne staje i stiskam i otpuštam kuplung u prvoj isto radi savršeno. Stavljen je SW iz 2014. godine te je iz auta izvađena ona plastika koju su stavili u servisu da ga "poprave" zbog dieselgatea. Evo link videa koji sam snimio što mi radi sa okretajima: Znači sve što ja tu radim je krećem nekoliko puta iz mjesta, ne dodajem gasa uopće i lagano otpuštam kuplung (4 puta lagano krećem, 5. put mi auto crkne). Da li netko ima ideju što bih morao promijeniti da taj problem riješim?
 11. Danas sam bio na vracanju sw i danas je izvadena ona plastika ... performanse su mu sada bolje (nakon kretanja znaci 2-3-4), ali sto se tice kretanja je sad rekao bi cak mrvu i gore nego je prije bio, a i oscilacije su sada vece ... Prvo je vracen sw tik prije dieselgate updatea, i onda je vratio jos malo stariji sw ali nije pomoglo ... imas neku ideju tko bi mogao imati iskustva sa ovim problemom? Povecali smo i ler gas za 50 ali nista sa tim nisam dobio .. i dalje oscilira ...
 12. Kada postavim palicu za namještanje retrvoizora na L, pomiće se i lijevi i desni retrovizor, a kada stavim na R, onda se pomiće samo desni retrovizor. Da li je u pitanju kvar ili je to normalno? Probao sam na Polu, to se tamo ne događa ...
 13. marko11

  Golf 6 - Vanjski retrovizor

  Ja do tih postavki nikad nisam uspio dođi ... što god stisnuo tj. pratio upute nikako da uđem u njih ...
 14. Da ne otvaram novu temu, zanima me: Sachs, LUK, Valeo, da li netko zna u Golfu 6 1.6. TDI 2010 koji od njih je prva ugradnja (kuplung set i zamašnjak)? Također da li je original set (i kuplung i zamašnjak) kvalitetniji od zamjenskih i da li se isplati dati više novaca za original ili je to ista stvar?
 15. marko11

  Golf V - zamašnjak i spojka

  Vidim da kolegi koji je gore napisao upit vezan sa kuplung set i zamašnjak: Sachs, LUK, Valeo nitko nije još odgovorio ... zna li netko tu informaciju koji od njih je najkvalitetniji ili je bolja neka kombinacija jedna firma kuplung set, a druga zamašnjak? Također da li je original set (i kuplung i zamašnjak) kvalitetniji od zamjenskih?
 16. marko11

  Safe mode

  Kad kažeš prilagođava, misliš da su se morali sa njim malo provozati i isprobati ubrzanja i našteljati dizne ili šta već?
 17. marko11

  Safe mode

  Prije par dana sam u gorivo stavio aditiv original od VW-a kako bi očistio dizne itd. Danas sam prvi put bio a autocesti od tada i počela mi je treptat lampica grijača i auto (Golf 6 1.6 TDI) mi je otišao u safe mode te sam dobio max broj okretaja cca 2000. Kad sam ga sljedeći put upalio, sve je bilo okej, 15 km autoceste na sličnoj brzini nisam primjetio nikakve probleme. Ono što sam primjetio da je broj okretaja na mjestu u jednom trenutku bio iznad 1000, a obično je ispod 800, nakon autoceste se i to ustabililo. Da li se moram zabrinuti ili da odem na dijagnostiku?
 18. marko11

  Safe mode

  Poludit cu hah, u 1. i 2. super vuče, a kad ga stavim u 3. noga mi do poda, on ne zna da li da krene ili ne. Da li to ima kakve veze sa EGR-om pošto je novi, a možda ostale stare postavke?
 19. marko11

  Safe mode

  Složio problem. EGR i hladnjak ispušnih plinova je bio problem ...
 20. Krivo sam se izrazio ne filter zraka neg ulja: http://www.forum.hr/showthread.php?t=933693&page=5 Tu sam čitao pa mi nije baš jasno što i kako je najbolje uzeti ili je to nevažno.
 21. Čije filtere (zraka, kabine, ulja, goriva) VW ugrađuje tvornički u Golf 6 / 7 (1.6 TDI)? Također da li kod filtera zraka trebam paziti na bypass tj. da li uzeti filter od 1 bar ili 1.4 bara (Mahleov ako se ne varam ima toliko)? Hvala!
 22. I sad vidim da taj senzor u Kreši dođe 373 kn, a u tokiću 300, da li je on zakopan negdje duboko u autu pa su si pisali sat i pol rada ili je to negdje na površini i zamijeni se bez neki velikih problema?
 23. Najprije se ispričavam na možda besmislenim pitanjima, no kako mi je ovo prvi auto sve greškice uočavam možda i bez razloga i potrebe. Pa ako mi možete malo pomoći: 1. Kada stavim nogu na kvačilo, znači ne pritisnem do kraja, već lagano npr. stisnem 2-4 cm, osječam vibracije poput nabijanja, recimo cca 200 puta u minuti. Vozio sam Polo prije i Kiu Ceed i to se nije događalo. Da li je to naznaka nekog kvara ili? 2. Auto mi dosta puta zna crknuti prilikom startanja, kad kažem dosta mislim svakih cca 250 km jednom. Mislim da sam svaki put uvijek ja kriv jer ili prebrzo pustim kuplung ili pak ne dam dosta gasa i slično. No prije sam vozio Polo 1.6 TDI i to mi se nikad nije događalo. Jel se još nekome to tako događa da je Golf tako osjetljiv na kuplungu? I jel se time jako oštečuje motor? 3. Pogledajte sliku: https://www.dropbox.com/s/dcdp3rthft1r29r/golf.JPG?dl=0ta guma pucketa prilikom otvaranja / zatvaranja vratiju. Kada se auto napreže na neravninama i slično, i kada ju pritisnem isto jako pucketa. Ima li netko neki savjet zašto se to događa i kako riješiti ili moram kupiti novu gumu? Te da li je to veliki posao da se to zamjeni? 4. Jučer mi se uključila smetnja katalizatora. Da li mogu voziti sa tom žaruljicom ili moram do mehaničara? Na internetu čitam da se ljudi komotno voze sa time i da nakon nekog vremena nestaje. Unaprijed Vam se zahvaljujem na pomoći! )))
 24. Bio u servisu i odgovori su: 1. Spojka tj. dvomaseni zamašnjak = 6800 2. Ne žele se upuštati tako dugo dok se ne riješi 4. 3. Ponudili su zamjenu cijelog nosaća stakla = 3000 ha ha ! sad ću ja to malo sa silikonskim sprejem našpricati nadam se da više neće niš se čuti 4. Senzor diferencijalnog tlaka. = 1400 Moja pitanja na koji mi oni nisu htjeli dati odgovor jer se kao ne upuštaju u pretpostavke: 1. Ako se to fakat ne pozna baš nešto puno. Onak malo, ali dovoljno da nervira, ima li smisla ta investicija i koliko bi on još mogao izdržati tako? Da li on samo odjednom ode do kraja, ili pak se simptomi pri kraju fakat poznaju i sve poprilično jako drhti? 2. Da li je moguće isključiti onu foru da se automatikom kada stanem smanji broj okretaja na cca 850, a inaće je na početku lera cca 950? Ja bi da 950 bude non stop, ne želim uštediti tih 3 kn dizela na 100 km
 25. A ništa onda sutra ujutro odmah u servis