dakako

Član
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About dakako

  • Rank
    SDI

Profilne informacije

  • Ime
    Goran
  • Vozilo
    golf 5 2.0tdi

Recent Profile Visitors

901 profile views
  1. Za prijatelja koji je na muci,trazim vozacev i suvozacev airbag(tabla), zatezace pojaseva. Ako imate ili znate nekoga ko bi mogao imati molim vas javite. Hvala!
  2. Pozdrav ekipi. Prijatelj mi ima sljedeci problem na svom golfu. Neznam kako objasniti ukratko,pa cu korak po korak.Display midiline nece nista drugo da pokazuje,osim provedenog vremena u voznji. na desnoj rucici moze pritiskati do mile volje,ali se nista ne mjenja.Display inace nema crtica,niti pokazuje ikakve naznake problema. Brisaci i ostale funkcije rade na toj rucici kako treba.Lijeva rucica isto tako uredno pali zmigavce,dugo-kratko itd. Stvar koju moram napomenuti,koja je prethodila ovom dogadjaju,za koju nismo sigurni dali je uzrok. Mijenjali smo rucicu zmigavaca u zelji da omogucimo tempomat funkciju.No nije funkcioniralo. Desna rucica nije vadjena,niti je na njoj nesto radjeno. Preko vcds-a prvo test konekcije,zatim skeniranje pogresaka,snimanje i pohranjivanje istih,te brisanje. Nakon toga control modul-engine-Coding,upisivanje odgovarajuceg koda i sve ostalo do zavrsetka radnje. Kod je prihvatilo,ali simbol na instrument tabli se ne pali-pokazuje,takodjer niti prilikom pomjeranja dugmica za tempomat nema reakcije. Par pokusaja,rezultat uvijek isti,odustajanje,ponovno vracanje stare rucice. Nakon nekog vremena poziv od frenda i opisivanje gore navedenog problema sa display-om. Napomena:Modul volana po Ross-Tech listi je kompatibilan,sad se ne mogu sjetiti tocan oem broj,ali je lista tako tvrdila. Pitanja su: U cemu je kvaka kod borda i kako rijesiti navedeni problem ne mogucnosti skrolanja kroz meni ? Jesu li ove dvije radnje jedna-drugoj uzrok ili se radi o slucajnosti? Bilo kakva pomoc dobrodosla. Hvala
  3. dakako

    Golf 5 OEM shark antena

    Pozdrav ekipa. Podizem temu,da ne otvaram novu. Imam identicnu antenu kao kolega RI VW(slika gore iznad). Ima li u medjuvremenu neko rjesenje za postavit je umjesto normalne tvornicke sa jednim konektorom. Napomena: imam gps u autu,ali sa vlastitom antenom koju sam provukao iznad prednje sajbe.
  4. dakako

    xenon farovi golf 5

    Ekipa ima li netko da moze reci nesto konkretnije na gore postavljena pitanja!? Ako nista prijedlog u kojoj rubrici da postavim novu temu,pa mozda netko prije procita.
  5. dakako

    Prometna nezgoda

    Kolega Said je u pravu,kod lokalnog limara, uz uvjet da si dobar s njime moze rijesiti svoje probleme,a ako si extra dobar s doticnim,mozes imati i nesto novaca za sebe nakon popravka. Takodje kolega Ivan 1902 ima dobar savjet za tebe,nevjerovatno je koliko toga moze izaci na vidjelo kad se pocnu skidati polomljeni dijelovi,kad imas servis uz sebe,na sigurnoj si strani,jer ovi iz osiguranja su sve samo ne darezljivi. I nemoj da te kilometraza odvrati od posjeta ovlastenom,pogotovu ako nemas nekog mehu-limara s kojim si dobar. Ta kilometraza(ono sto ces potrosit novaca,ali i vremena u tom trenutku) moze biti "mala beba" naspram onoga sta te moze snaci ako ne odradis sve kako spada. Osiguravajuce kuce su kao zvijeri,razvlacit ce te ko zvaku,ako im to dopustis.
  6. dakako

    2.0 TDI PD 103 KW

    Uvjek sam mijenjao citav set. Kada je bio u garanciji rekose mi u ovlastenom da mu je cijena bez PDV-a i ruku 5000KN .Pije 4-5 god. kada sam mijenjao,ekipa iz ovlastenog mi je dala podatke o setu koji je tvornicki ugradjen u auto,te sam isti kupio u DE na stranicama AHW shop po cijeni od 240Eur. Ne sjecam se trenutno koliko su mi uzeli za ugradnju,ali ako te bas zanima pogledat mogu medju racunima. Tu ugradnju napravio sam u VW Mostar. Prijatelj je nedavno na svom 1.9tdi mijenjao set,cini mi se u Tokica narucio i sa rukama majstora 2700KN=700KM E sad sto se tice dizne u nedoumici sam. Kod Golfa kako rekoh nikad nitko nije petljao osim ovlastenih. Nova je uzasno skupa,a kako sam picajzla i volim posao odradit kako spada,ja bih najradije sve 4 promjenio,jer se ne zelim dovesti u situaciju,da za pola godine opet kopam po motoru,jer je otisla dizna na drugom cilindru. Dakle kupiti tu jednu Oem ili otici u Zufera u Visoko,pa predihtovat sve 4. Naime u Zufera sam prije 2god predihtovao sve 4 dizne na svom Sprinteru kojeg sam takodje novog uzeo i servisirao ga samo u ovlastenom. Do tada. Zasto ovo spominjem. Tezak sam da pustam svoje auto bilo kome,ali cijena sve 4 Oem dizne za Sprintera su brutalne,a i postoji velika opasnost za puno veci kvar prilikom izgradnje dizni-specificno za Sprintera(takodje i u ovlastenom mercedesovom servisu znaju uprskati prilikom zamjene). Surfajuci po internetu procitao sam puno postova koji o Bosch majstoru iz Visokog govore samo u superlativima. Odluka je pala za Visoko,nazvao,dogovorio termin,po dogovoru dosao jutri u 7h i do navecer sa smjeskom od uha do uha izasao iz servisa. Vrhunska ekipa koju ovom prilikom zelim pohvaliti. Vrlo pristupacni i profesionalni,cijeli proces reparacije sam bio uz majstore. Ne samo da im nije problem sto si tu kada rade,nego hoce i pocastiti kavom i grickalicama,a i u grad odvesti ako sta trebas. Malo sam upilao sa ovim donjim dijelom,ali kontam jako si blizu i ako ces kad imati problem s diznama,mozes mirne duse otici.
  7. dakako

    2.0 TDI PD 103 KW

    Pozz kolega, ja imam ovaj BKD u G5,presao sam 250 000 km,moj je od pocetka i do dana danasnjeg servisiran isklucivo u VW. Nakon isteka garancije otisao mi je AGR ventil,neznajuci za forumske carolije,zamjenio sam ga ventilom sa vec koristenog motora koji je tada presao jedva preko 30 000km,do danas radi bez greske. Zadnjih par Tkm osjecam trzuckanje motora,provjerio i prva dizna zeza,uskoro ide zamjena. Takodje i dva zamasnjaka,jedan u garanciji na mislim 80 000 km,drugi izvan garancije na 190 000km. Ovaj treci jos drzi. Zamasnjak nema puno veze sa kodom motora,ali mozda ima sa zapreminom istog,iako sam cuo,a i vidio pokvarenih zamasnjaka i na 1,9tdi. Potrosnja: (ovo trebas uzeti sa rezervom,jer ovisi od vozaca do vozaca........,ali ovo su moja mjerenja) GRADSKA-(3,2,1 od semafora do semafora itd.) 7,5L - 8,5L(varira zima,ljeto i ostali cimbenici) IZVAN GRADA-(vadjenje duse) 7,5L,mozda mrvu vise,ali neznatno Potrosnja;(kod blize rodbine kada bi ga vozili) Gradska- oko 5,5L IZVAN GRADA- izmedju 4,5 i 5L Otkako dizna zeza trosi litru vise. Nadam se da ces izvuci nesto za sebe iz ovog napisanog.
  8. dakako

    xenon farovi golf 5

    Hvala kolega. Nego i dalje mi je problem,jer ne znam tocno koji uzeti i kako kuzim postoje 2,jedan nazad,drugi naprijed. Nadalje ne znam trbam li i odakle vuci kablove-struju,te ako ih ima kupiti,koji tocno. Narimjer prilikom promjene na Mf volan mora se dobro paziti koji ces modul uzeti,inace corak. Dakle oem brojevi bi mi jako pomogli. Nisam naveo da se radi o 2.0 tdi,sišao sa trake 31.08 2006.
  9. dakako

    xenon farovi golf 5

    Slozit cu sve po ps-u. Moram priznati da i meni ide na zivce sto hoce praviti problem,nije mi do 250Kn(atest),ali kad je vec sve orginal i tvornicki ugradjivano,ne vidim svrhu,osim treniranja strogoce i profita. To mi je prvo palo napamet,zacudio bih se,ako imaju mogucnost provjeriti kakav je bio stock. Nadalje,zar nije moguce da to netko sve kupi i odradi u ovlastenom. Pa zar i tada opet atest. Al eto puno je toga nelogicnog,pa me nista ne cudi.
  10. dakako

    xenon farovi golf 5

    Pozdrav ekipa! Ispricavam se ako je negdje odgovoreno,ali proveo sam sate citanja i to ne samo na ovome forumu,od silnih informacija mozak mi je zbunjoza,a oci kao u vampira.Pa da ne otvaram novu temu,podizem ovu.Ujedno molim moderatore da prebace moj upit negdje drugo ako to smatraju potrebnim. Kupio sam oem xenon farove za golf 5 sa balastima,sijalicama,adapterima i propaljivacima. Imam perace farova i highline bordnetz. Mislio sam kako sam na sigurnoj strani,jer sve je oem i nema greske. Razgovarajuci sa frendom iz grada koji je to vec odradio na svom autu saznajem da su mu na tehnickom pregledu htjeli raditi atest. Nije problem ni to,nego izmedju ostalog sta su mu nabrajali,spomenuo je i senzor nivelacije koji ja nemam. On je svoj problem rijesio sa "evo na kavu". Ja bih to ipak odradio kako spada,jer tehnicki je svake godine,pa mi "malo na kavu" nema smisla,ali nemam pojma sta sve tocno jos trebam . Ako ima netko saznanje i malo raspolozenja da mi napise-pomogne.
  11. dakako

    Golf 5 cudna obavijest

    Pretpostavljam upozorenje za servis
  12. dakako

    Mfa Golf 5 - zamjena

    Super. npr ovakak bi trebao moc iako je od golf plus ili!? https://www.ebay.de/itm/VW-Golf-5-Plus-Lenkrad-Lederlenkrad-mit-Airbag/273099401674?hash=item3f95fe29ca:g:eOIAAOSwGz9an-Xw Ostaje mi problem upariti sat. Karlovac mi je daleko i nemam pojma kada bi mogao put Zg. Hvala ti svakako