disfunktor

Member
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About disfunktor

 • Rank
  SDI
 • Birthday 01/01/1982

Profile info

 • Name
  Dis Funktor
 • Vehicle
  Golf 7 2.0 TDI
 • Location
  Hrvatska

Recent Profile Visitors

181 profile views
 1. OK. Nešto više od pola godine kasnije još nisam rješio problem. Ovlašteni servis je ustanovio minimalno odstupanje (u granicama normale) kod zupčastog. Spominjali su neka high tech mjerenja i snimanja. Meni sve skupa čudna priča. Predložili su zamjenu seta zupčastog i seta drugog remena, iako se to ne mijenja na 120k. Nisam to kod njih radio, naravno, ali sam to sve zamijenio kod lokalnog majstora. Sve origianlim dijelovima. To ništa nije pomoglo. Apsolutna je isključena mogućnost kompresora klime. Prema riječima majstora, jedino što bi možda još moglo biti da stvarno počinje odlaziti dvomaseni. A to je nešto u što ne želim ulaziti. Uglavnom, on mislim da pretjerujem. Jer osim zvuka, nema nikakvih porblema. Ali činjeica jest da to ne zvuči kako bi trebalo. I sad se dvoumim što ću s autom. Jedna od opcija je i prodaja. Ali prije toga, zanima me ima li tko još kakvu ideju?
 2. Jep. Remenica se vrti. Kompresor se vrti. Dio kompresora zapravo. Ako sam dobro shvatio lokalnog majstora. Tu se sad prica komplicira Plin...magnet...spojka u kompresoru...itd. Nisam bio u stanju poloviti to. To je iznad moje razine znanja. Ako tko zna objasniti, rado bih naučio. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 3. Izgleda da je u pitanju kompresor klime. [emoji37] Vrlo skupo. Sutra idem u ovlašteni. Sent from my SM-N950F using Tapatalk
 4. A nisam taj tip da bih mogao to slušati. Sad me baš kopka što je i moram saznati. Prvo idem sutra krenuti od lokalnog servisera, pa ako tamo ne dobijem nešto konkretno onda idem u ovlašteni. Mada, iskustvo je pokazalo da se ne isplati u ovlašteni za takve li-la stvari. Ni zbog ishoda ni zbog financija. Javim kad saznam nešto. Hvala na savjetima. PS Na youtube-u sam našao jedan video koji me podjseća na zvuk koji se kod mene čuje, mada je to drugi motor i čuje se puno jače nego kod mene: Njihovo rješenje; podmazivanje remenice. Ne zvuči baš nešto, ali ajde.
 5. Jesam. Video stiskanja papučice kvačila: https://drive.google.com/open?id=1A2uz1RYV_fwnckw-6UGVB5o6ydTP26fG Nema nekih vibracija. Mada, kao što sam rekao, kad stisnem papučicu kvačila, minimalno se promjeni ton zvuka motora. I tako ostane bez obzira do koje se razine papučica kvačila pritisne, dok ne otpustim. Ne znam je li to normalno. Ne bih to ni primjetio da nije bilo ovog drugog zvuka. Postoji neka minimalna razlika u zvuku, ali ne bih to nazvao vibracijama. Definitivno ne zvuči kao kod ekipe na youtube-u kojima odlazi DMF (primjer: ). Jesam. Video s otvorenom haubom: https://drive.google.com/open?id=1nC-uZweVTNMI0XniXHfBK6DyQg_r4gPc Rekao bih sa cca 75% sigurnosti da zvuk dolazi iz područja gdje su remenice. Zapravo zvuči vrlo slično kako je zvučao moj Golf 3 1.9 TDI kad mu je otišla remenica alternatora. Ali taj je auto bio star 20 godina i imao 300tkm, a ovaj je star 4 i ima 120tkm.
 6. Ja bih rekao da je taj zvuk uvijek prisutan istim intenzitetom, pa kad se da gasa, onda se manje čuje, ili uopće ne čuje, jer ga nadjača zvuk motora. Ista je stvar kad je motor hladan ili zagrijan. Na samoj vožnji ne osjetim ništa. Brzine idu glatko. Ne trza ništa. Nema nikakvih čudnih zvukova. Barem ne u kabini što ja čujem. Samo na leru, izvan auta ili s otvorenim vratima/prozorima, se jedva primjetno čuje ova "zvonjava". Tek kad se dođe kod kotača, onda se jasno čuje. https://drive.google.com/file/d/18eN5eGihh5AqqGLXQgor0PyiVhGDvDUK Upravo sam sad upalio na hladno i prvo pustio da radi na leru bez gasa. Prvo bez kuplunga, pa sa kuplungom. I dodavao sam gas bez kuplunga. U jednom trenu do 2500rpm. Od negdje tamo 1900-2000rpm se tiho čuje turbina. Ova problematična zvonjava se čuje zapravo samo na leru, dok je motor ne nadjača pod gasom. Jedino što nisam siguran da je normalno, a što sam tek sad skužio, je da na leru bez gasa, kad stisnem kuplung onda se osjeti nekakva razlika u rpm-u i zvuku motora na trenutak. Obrtomjer ne pokaže nikakvu razliku, ali osjeti se minimalno po zvuku. To nikad prije nisam primjećivao ni na jednom autu, ali to je možda sad jer slušam svaki šum i trzaj.
 7. VW Golf 7 2.0 TDI, ručni mjenjač, 2014. Iz uvoza iz DE. Po papirima, servisnoj, estetski i u vožnji skroz uredan auto. Reklo bi se kao novi. Frend koji radi na tehničkom ga je iz usluge pregledao detaljno i ustvrdio isto. Vozim ga mjesec dana, bez problema. Napravio sam kojih 1500 km. Sad ima 119 tkm ukupno. Jutros sam, nakon što je auto stajao od petka u negrijanoj garaži, baš onako kao poklon za Božić, čuo ovaj zvuk: https://streamable.com/6ldos Dakle to je ovaj metalni zvuk više frekvencije. Zvuk se ne čuje u kabini. Samo izvan automobila i to na dijelu kod prednjeg kotača na suvozačevoj strani. Dakle tamo gdje je remenje. E sad, prema dosadašnjem iskustvu sa VW - tako je zvučala potrošena remenica alternatora na Golf 3 1.9 tdi. Nije bezazleno, ali ono čega se posebno bojim je da odlazi DMF. Ima tko precizniju dijagnozu? Hvala i Sretan Božić!