Garrett_

Član
  • Content Count

    203
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    16

Everything posted by Garrett_

  1. Pa napisao sam hladnjak, sta ne? Ne mogu znat bolje od tebe sto ti je majstor mijenjao i kako ti je zamijenjeno - novo/polovno i sl. Taj hladnjak ti je 500€+ nov.
  2. Hladnjak povrata ispusnih plinova. Cestitam
  3. Znaci po tom tempu u 100k zamijenis 3 puta ulje To mi je boze sacuvaj. Znam da im je to taj "long life plan" ili kako ga vec zovu. Ma to je itekako previse. Imas li u onoj knjizi sto dodje uz vozilo da pise koliko je normalna potrosnja za te motore? (Ne kazem ovo jer nisam siguran jel to normalno, nego moras imat osnove po kojoj se mozes zalit, inace te nece dozivit) Ako imas, javljaj se ovlastenom, ako nemas, posalji upit.
  4. To su ti ea288 evo motori. Verzija od 110 kw ima ovu noviju 0w20 specifikaciju ulja koje je rijeđa tako da je svasta moguce. Dok ovi od 147kw su i dalje na "starijoj" 0w30 ili 5w30 specifikaciji. Koliko kw je tvoj i koliko cugne ulja?
  5. Zast nisi probao s obje? Ne znam, passat 8, golf 7 isti vrag. Ja imam halogene farove, stavio sve osramovo i nikakvih problema.
  6. Mislim da ti nece trebat adapter za golf 7. Ne treba kodirat nista.
  7. Garrett_

    Dpf vadenje Golf 6 1.6 tdi

    Ajoj ne znam sad tocno verzije, prije sam znao, ali nije vise ni taj ea189 kod mene. Mislim da je 989x ili 978x dobra. Tako nesto. I to je bilo za 2.0 tdi, ne znam za 1.6 jel ide drugacije. Nisam ti bas pomogao, ali tjuneri ce ti to znat. Vidi sa Muhom da ti vrati.
  8. Garrett_

    Dpf vadenje Golf 6 1.6 tdi

    Stavi stariju verziju SW.
  9. Onaj koji je bolje odrzavan.
  10. Garrett_

    Letva volana passat b7

    Hahhaha ok, te simptome necu moc promasit ako se dogode
  11. Garrett_

    Passat b8 auspuh

    Taj sa dvije cijevi na jednoj strani ti je ja mislim samo prva serija 2014/2015g imala iz nekog razloga. Puno su mi ljepse u passata b7 koje su onako koso srezane, milina za vidjet. (Dok kod recimo golfa, tiguana su srezane ravno i ruzne su mi.) Tako da po meni mislim da ides na nesto ruznije, ako ces kod B8 stavljat tvornicke cijevi od 2015 godista.
  12. Garrett_

    Sve o motornim uljima...

    U Pevexu je redovito bilo 379 kuna ako se dobro sjecam prije mozda 2 godine, a to 249 je bilo iznimno kad su rasprodavali zadnje zalihe. Od tad vise nema. Tad sam za tih 250 kuna uzeo samo 2 kantice, trebao sam vise : (
  13. Garrett_

    Sve o motornim uljima...

    VW Original Longlife III FE 0W-30, 5L — SUPER AUTODIJELOVI D.O.O.
  14. Garrett_

    Sve o motornim uljima...

    5L 45 €? 😮 Ja si prije tjedan dana uzeo za 55€, sljedeci put uzimam iz Lagerosa. I ja si tocim samo 0W30 OEM, stane okruglo 5 litara.
  15. Garrett_

    Letva volana passat b7

    Koji su ti simptomi bili?
  16. Kad ga stisnes, navikni se stisnut trunku jace (ne samo da se gumb legne) U moj je vjerojatno isto nesto prasine uslo i to tik nakon sto sam mijenjao plastike u crne. (Pa sam i njega vadio i opet stavljao) I od tad mi se to znalo dogadjat. Ali kad sam skuzio da samo malo odlucnije pritisnem, naviknuo sam i sad mi je normalno. Mozes ekspermentirat i izvadit i ocistit. Nije bas easy, ali nije ni pretesko kada nadjes kojim redoslijedom stvari vadis i vracas.
  17. Garrett_

    Dpf golf 7 problem

    Ja bih cak rekao da su povezana. Ako je dpf ok, a idemo pretpostaviti da jest nakon ciscenja, neces zacrnit auspuh nikad. DPF jednostavno sve zadrzi u sebi. Ja imam 2.0 tdi-a tjunanog i evo skoro 30k nakon sto sam ga nabavio, auspuh je i dalje srebrne boje iznutra.
  18. Meni tako kad odem u BiH prestane radit. Al jednom sam otisao na nepoznati manji prijelaz i nastavio radit i dalje 😂
  19. Znaci ovo malo foruma sto je zivo se skupi i svi ti govorimo od pocetka da je u tom problem, a ti nas ne slusas. I onda ti majstor kaze nije termostat, nego prevedeno na gugl translejtu: "regulator rashladne tekućine", Znaci identicna stvar.
  20. Opet zamijeni taj koji si vec mijenjao. Ja sam isto znao par puta savjet davat ono iz prve ruke, identican problem, sigurno rjesenje i ljudi me samo ignoraju kazu nije to to i dalje rade po svom. Kolege ti kazu zamijeni drugi, ti kazes - majstor mi je rekao da on nema veze s nicim. Pa zasto onda pitas ovdje na forumu ako si odlucio samo slusat majstora? I dalje radi sta ti on kaze i to je to.
  21. Passat B8 žarulje - Volkswagen :: Tehnički kutak - VW Club Croatia Kupi sâm, ugradi sâm. Ako je lokacija u golfa 7 ista kao u Passata b8, zamijenit je smijesno lagano.
  22. Moras otic kod stakla i procitat prva 3 slova šasije. Nisam siguran treba li ista dalje, tako sam cuo.
  23. Imas jednu vise onu cijev koja ide u njega. 4 umjesto 3. Vjerojatno nisam u pravu pa mi nemoj vjerovat
  24. Al ne mozes znat da ce ti pokrenut regen bas kad ti izidjes na autocestu. Dobra taktika koja ce mozda nekad upalit ako je regen blizu, je da se u pod stisne par puta jer mi se cini da ECU onda brze skuzi da je ta razlika tlaka prije/poslije nepovoljna i onda ju pokrene. A babske voznje ta razlika moze bit i dalje ok. Mogu i ea 189 motori. Ako je treshold 10 necega. Ti ako si ju prekinuo na 15, on ce ti nastavit regen i nakon ciklusa gasenja auta, naravno. Ali cim dodjes do 10, na prvo pustanje gasa, regen se prekida i smatra uspjesno zavrsenim. Dok ako nastavis vozit na autocesti bez pustanja gasa, on jednostavno nastavi spaljivat dok moze. Probao sam ovo na autocesti. Cuvao gas, vozio sam 20 min i jos nije bio zavrsio. Drugi put isto po autocesti pustao sam gas samo na tren povremeno, i nakon 10ak min ju je ugasio. I vidi, nakon tih 10min, opet nije mogao preko 200 proci gradske voznje. A nakon ovih 20min, mi je dosao do 400 - voznje sve po gradu. Sto mi je u konacnici ok. Ovo govori da VW gleda puno parametara pri odlucivanju kad ce ju pokrenut. Al tipa ako netko zivi u prigradskom dijelu, ima auto sa 200k+, to je doslovno mucenje auta u zdrav mozak jer nema sanse da se regen udradi kako treba. Uvijek se prekida i tako u nedogled. A plus mi se ne svidja sto su agresivni sa pokrecanjem. Dakle auto ono stoji na -5, vozis 2 minute, a on pokrene regen i baca zivo gorivo tamo da ugrije sve na 650C. To je po mom nestrucnom misljenju preagresivna promjena temperature i ima vjerojatno znacajan utjecaj na zamor materijala na duze staze.