brankoban

Član
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by brankoban

  1. Na passat b7 variant kad kliknem gumb za spuštanje stakala na vozačkim vratima, ne spušta ih skroz dolje automatski, nego moram držati gumb. Na svim ostalim vratima radi i kad probam sa ključem držati tipku otključavanje, zaključavanje, uredno diže i spušta sva stakla. Također kod vozačkih vrata imam gumb za otvaranje gepeka/prtljažnika, ali kad ga stisnem ništa se ne događa. Bi li se trebao automatski podignuti gepek ili? Gepek normalno otvaram ručno, a ako samo stisnem gumb na vratima gepeka i ne podižem ih čuje se zvuk otvaranja gepeka i onda za sekundu zatvaranja gepeka, ali ih ne podiže.
  2. probao sam to sa staklom, ali ne reagira, dok na ključ ide normalno. Možda je problem u prekidaču
  3. brankoban

    Ciscenje velur sjedista kako?

    Da ne otvaram novu temu. Ima li netko od Vas bež unutrašnjost i kakvo je održavanje. Strah me je da se lako prlja i da je čišćenje gotovo nemoguće. Kakva su vaša iskustva?
  4. Od prijatelja kum mi prodaje passat variant 2007 god 2.0 tdi. s dsg mjenjačem Auto je vizualno jako dobar i ima samo 135000km i nikad nije imao problema s njim, te je redovno održavan. Sad jedini problem je što je motor BKP, a svi govore da je to najgori motor i da kvarovi tek kreću na toj kilometraži. Auto nije nigdje stavljan u oglase, nego će prodaja ići preko prijatelja, pa bi ga mogao dobiti po prihvatljivoj cijeni, ispod 5t eura. Da li je dobra kupnja ili da ga ipak propustim?
  5. Čitao sam da su imali problema sa diznama i sa DPF filterom. Je li to istina neznam? Meni osobno bi 1.6 motor bio dovoljan, jer većina moje vožnje je međugradska sa brzinama od cca 80-100km/h, a auto sa 1.6motorom prilikom kupnje je znatno povoljniji od 2.0 motora. Također ne smeta mi ako je auto tromiji, jer ionako dionica kojom idem 90% vremena ne zahtjeva neka brza pretjecanja itd. S druge strane ukoliko je 1.6 lošiji motor, može napraviti znatno manje kilometara, više se kvari, više troši, zbog povećanog naprezanja dolazi do brže eksplotacije, tad naravno da bi izabrao 2.0. Prolistao sam i pročitao puno o 1.6 motorima. Većina nije prezadovoljna ni sa potrošnjom (da troši čak 1l više od 2.0), ni sa ubrzanjem itd..., dok neki drugi govore da je motor odličan, da ga imaju u službenim autima, da je potrošnja 5-5.5l, da imaju po 400000 bez kvarova uz redovno održavanje. E sad šta je prava istina neznam, samo prenosim što sam pročitao, a ne bi volio kupiti auto pa ga za par mjeseci stavljati na oglas ili visiti po mehaničarima
  6. Neznam sad, da netražim, uglavnom je navodno ta prva serija imala puno problema Znači odluka je pala da definitivno uzimam 2.0 tdi 2008 ili mlađe. Još me samo zanima što mislite da li je bolje uzeti s običnim ili DSG mjenjačem
  7. Znači od motora treba izbjegavati 1. Sve serije 2.0tdi do kraja 2007 god 2. 1.6 tdi prve serije iz 2010 3. Sve verzije 1.9tdi motora Znači ostaje nam: 1. 1.6 tdi iznad 2010god 2. 2.0 tdi cr iznad 2008 god S tim da je 1.6 motor dobar, ali po nekim navodima preslab za auta tipa passat ili octavia karavan, pa nam na kraju preostaje jedino 2.0 tdi 2008god + Jesam u pravu?
  8. Mislio sam da je dobra prilika s obzirom da je prešao malu kilometražu, ali ipak onda bolje da ga propustim. A ništa gledat ću ili 2.0 iznad 2008 godine ili 1.9 motor Mada mi prijatelj u g5 ima bkd motor i s napravljenih 350000 nikad problema. Promjenio samo egr ventil i to je to.