Disco

Član
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Disco last won the day on November 1 2019

Disco had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

About Disco

  • Rank
    SDI
  • Birthday 08/26/1981

Profilne informacije

  • Ime
    Dino
  • Vozilo
    Polo 6R 1.6 TDI

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Disco

    Greska za EGR

    Odavno auto nije bio u ovlaštenom. :)
  2. Prvo isprike što otvram novu temu, ali vidim da kad se prikačim nekoj već postojećoj ne dobivam baš odgovore. Neki dan mi je auto kod naglog dodavanja gasa otišao u limp/safe mode i počela mi je blinkat lampica grijača. Ugasio-upalio, sve normalno, auto ide normalno. Jutros bio na dijagnostici, EGR. Iskreno, nisam gledao koja točno greška jer kolko sam skužio EGR na 1,6 CR je od maslaca a skup ko vrag. Prvo pitanje, koje zamjenske marke su OK? Drugo je da li treba nešto softverski štelat nakon mjenjanja EGR-a (nešto sam po stranim forumima vidio da kao treba, ali nisam baš skužio)? Treće je, može li taj antifriz koji curi iz njega napraviti veću štetu na autu(to mi je kvar šta ne...ili sam neš krivo pokopčao)? Provjerio sam razinu rashladne tekućine i bila je na min, nalio destiliranu do max i pratim. Ima li netko preopruku za majstora u Ri? U ovlaštene nebim fala. Solucija br 2, EGR i DPF off. Ako se ovo radi, da li je to 100% neprimjetno na tehničkom i ima li ikakvih štetnih posljedica po mašinu? Može i za ovo preporuka majstora (inače sam prije bio razmišljao da odem to napraviti kod Ervina u SLO jer sam čuo da je on vrhunski majstor za ECU, ali su sad ove korona govnarije pa nemogu)? Nekako nisam za čupanje ekologije van jer auto ima tek 106tkm (9 godina star), pa sam mislio prvo možda zamijeniti EGR pa kad opet počnu zezati on ili DPF, e onda možda vaditi.
  3. Biš mi pliz odgovorio da li ova preporuka odozgo za conitental set i ostalo važi i za 1.6 CR? Evo moj nema puno km (106tkm), ali mu je ovo 9-a godina.
  4. Disco

    Greska za EGR

    Bok ekipa, Jučer mi se kod priključivanja na zaobilaznicu (čitaj naglo dodavanje gasa da ubrzam) uključio safe/limp mode i počeo mi je blinkat grijač. Ugasio i upalio auto, više ništa se nije pojavljivalo cijeli dan, probao i življe vozit, auto ide normalno. Izguglao sam i vidim da to može biti svašta, od prekidača za štop svjetla do podloški za dizne i svašta nešto, ali pošto imam 1.6 CR i s obzirom na godište(2011), pretpostavljam da je EGR. Naravno da ću ići na dijagnostku da vidim koju grešku javlja. Nego, ako je do EGR-a, nisam baš pametan da li da ga gasim ili mjenjam, za sada sam više za zamjenu jer auto ima tek 106tkm, pa reko da ga zamjenim dok je još DPF dobar. Prvo pitanje, da li su zamjenski EGR OK i možda neka cca cijena (ima li neka marka zamjenskih koja je pouzdanija), jer vidim po nekim starijim pričama da su OEM po 3,5k kn? I drugo pitanje, koliko je štetno voziti auto u ovakvom stanju ako je do EGR jer vidim da se spominje ispuštanje tekućine iz njegovog hladnjaka (može li antifriz zeznut nešto drugo )?
  5. Pretpostavljam da ovo vrijedi i za 1.6 CR?
  6. A to ne znam, pa probaj zvati više servisa
  7. Najnoviji post prije tvog je star skoro 3 godine, očito su se cijene promjenile.
  8. Disco

    Mokar pod

    Meni je identično bilo na Cliu, bio je začepljen ''odvod'' kod šajbe, ispod brisača.
  9. Disco

    Polo 1.6 tdi problem u leru

    Ja bi na tvom mjestu svejedno opet na update da ti se skine to govno od dieselgate SW-a.
  10. Disco

    Polo 1.6 tdi problem u leru

    Ti si se možda tu i spasio, ne znam da li se da iščitati kada su dizne već namontirane, ali čitao sam po netu da postoje nove, bolje dizne za 1.6. Razlikuju se u oznaci, stare na kraju imaju slovo B, nove imaju slovo S. Isto tako sam čitao da kad se mjenjaju da je najbolje promjeniti odmah sve 4 jer kad 1 crkne, ubrzo kreću jedna za drugom, tipa svakih 10-20tkm jedna. Ne znam što je sa repariranima, pretpostavljam da su one sve ove B, iskreno ne kužim ni taj pojam reparacije...može li netko objasniti što se točno događa? Šta majstori počiste diznu i zamjene gumice ili...?
  11. Disco

    Polo 1.6 tdi problem u leru

    Ajde drago mi je da si riješio, ma i okolo se spominje da je riješenje u SoftWare-u.
  12. Zavisi od godišta šta ne? Nisam tu baš pametan ali koliko sam popratio, dieselgate se desio 2012, a sam update za 1.6 CR je krenuo u opticaj negdje početkom 2016 (baš su brzi! ). E sada jedino ostaje pitanje kada su počeli isporučivati već ''ekološki pokrpane'' mašine...da li već 2013-e ili isto 2016-e? Moj je 2011 god i provjerom preko VINa sam utvrdio da nije napravljen NOx update...i neće ni bit.
  13. Ajde javi rezultate, kad se sve riješi.
  14. Pusti ovlašteni, nazovi Purića, reparirane dizne za 1.6 CR su ti cca 1600kn komad (ovo ti je kao novo, isti vrag). Ali mislim da nisu dizne....ima jedan YT video gdje je ovo riješeno softverski. U svakom slučaju možeš dat dizne na ispitivanje da ne bacaš novčiće...
  15. Evo ti identičan problem kod kolege sa foruma, isto 1.6 CR, isto NOx update: https://www.vwclubcroatia.com/forum/topic/95753-polo-16-tdi-problem-u-leru/ Ako sam dobro shvatio, najjednostavnije riješenje bi ti bilo flashanje na pre-NOx update i uklanjanje onog plastičnog ''usmjerivača''.