Disco

Member
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Disco last won the day on November 1 2019

Disco had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About Disco

 • Rank
  SDI
 • Birthday 08/26/1981

Profile info

 • Name
  Dino
 • Vehicle
  Polo 6R 1.6 TDI
 • Location
  Rijeka

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. A to ne znam, pa probaj zvati više servisa
 2. Najnoviji post prije tvog je star skoro 3 godine, očito su se cijene promjenile.
 3. Disco

  Mokar pod

  Meni je identično bilo na Cliu, bio je začepljen ''odvod'' kod šajbe, ispod brisača.
 4. Disco

  Polo 1.6 tdi problem u leru

  Ja bi na tvom mjestu svejedno opet na update da ti se skine to govno od dieselgate SW-a.
 5. Disco

  Polo 1.6 tdi problem u leru

  Ti si se možda tu i spasio, ne znam da li se da iščitati kada su dizne već namontirane, ali čitao sam po netu da postoje nove, bolje dizne za 1.6. Razlikuju se u oznaci, stare na kraju imaju slovo B, nove imaju slovo S. Isto tako sam čitao da kad se mjenjaju da je najbolje promjeniti odmah sve 4 jer kad 1 crkne, ubrzo kreću jedna za drugom, tipa svakih 10-20tkm jedna. Ne znam što je sa repariranima, pretpostavljam da su one sve ove B, iskreno ne kužim ni taj pojam reparacije...može li netko objasniti što se točno događa? Šta majstori počiste diznu i zamjene gumice ili...?
 6. Disco

  Polo 1.6 tdi problem u leru

  Ajde drago mi je da si riješio, ma i okolo se spominje da je riješenje u SoftWare-u.
 7. Zavisi od godišta šta ne? Nisam tu baš pametan ali koliko sam popratio, dieselgate se desio 2012, a sam update za 1.6 CR je krenuo u opticaj negdje početkom 2016 (baš su brzi! ). E sada jedino ostaje pitanje kada su počeli isporučivati već ''ekološki pokrpane'' mašine...da li već 2013-e ili isto 2016-e? Moj je 2011 god i provjerom preko VINa sam utvrdio da nije napravljen NOx update...i neće ni bit.
 8. Ajde javi rezultate, kad se sve riješi.
 9. Pusti ovlašteni, nazovi Purića, reparirane dizne za 1.6 CR su ti cca 1600kn komad (ovo ti je kao novo, isti vrag). Ali mislim da nisu dizne....ima jedan YT video gdje je ovo riješeno softverski. U svakom slučaju možeš dat dizne na ispitivanje da ne bacaš novčiće...
 10. Evo ti identičan problem kod kolege sa foruma, isto 1.6 CR, isto NOx update: https://www.vwclubcroatia.com/forum/topic/95753-polo-16-tdi-problem-u-leru/ Ako sam dobro shvatio, najjednostavnije riješenje bi ti bilo flashanje na pre-NOx update i uklanjanje onog plastičnog ''usmjerivača''.
 11. Disco

  Polo 1.6 tdi problem u leru

  Tu je tekst: http://www.kojiauto.hr/servisne-mjere-za-pogodene-vw-dizelske-motore-ea-189-1-6-tdi-i-2-0-tdi/ A ovo je slika, ovaj prozirno-plavi dio, cijev sa dodanom mrežicom od filtera zraka prema MAFu (rekao bi da ovo smanjuje protok, a ne ''usmjerava'' kako vw kaže):
 12. Disco

  Polo 1.6 tdi problem u leru

  Ja bi ovako laički rekao da napraviš remap(tako kažu u ovom videu sa škodilakom). To su ti napravili NOx update? Od kod nekog da ga mapira i IMHO ni ne moraš ga odma napucat do kraja (130-135ks), pretpostavljam da se može remapirat i na 115-120ks i prst u uho. Vidim da većinom kod nas preporučuju Muhu (Fire mu je nick), pa odi do njega kad budeš tu (mislim da je on iz Zg), a koliko sam skužio može ti maknut tu NOx mapu. Trebao biš onda mislim skinut i neku plastičnu cijev koja je dio NOx update-a na 1.6 CR. EDIT: LOL, sada vidim da ti imaš 77kw već. Maj bed.
 13. Nisam nešto pametan ali možda da daš nekom električaru auto da pregleda ECU ili neki drugi ''kompjuter'' ala UCH (ne znam kako se ovo čudo zove kod VAG-a)? Za primjer, na cliu mi je auto teško palio i gasio se usred vožnje is slično, i dijagnostika je pokazivala da je prenizak tlak u common railu. Svi majstori kojima sam odveo auto su rekli da su dizne i pumpa nafte nakon zamjenjenog senzora tlaka u CR i još hpre jeftinijh komponenti vezanih uz dovod nafte. Ja sam im kvar opisao kao da mi je netko samo ugasi auto odjednom na ključ tj kao da precvika žice...oni se svi pouzdaju u dijagnostiku i samo dijagnostiku. Na kraju, nakon 5,5k KN otkrilo se da je otišao ECU, repariali su mi dizne, izmjenili su mi sve žice, promjenili neke dijelove na pumpi...ugl izbili me iz cipelica za kvar od max 1000-1500kn. Ovo sam riješavao preko godinu dana... BTW pitanjce, šta ni mehanička klima ne radi zbog ovog senzora ili to važi samo za automatsku?
 14. Disco

  chip tuning

  Čuo sam da su hybridi super za po gradu (čitaj za mene ), ali da kad odu na otvorenu cestu, da troše nenormalno.
 15. Disco

  chip tuning

  Jedini laički zaključak koji mogu iz ove izjave zaključit je da pod siromašniju smjesu misli na manje nafte, a više zraka=manje podmazivanja za pumpu i dizne. A što se tiče dimljenja, smrada i sličnog. Pa neki put (čitaj rijetko) kad DPF regenerira em smrdi baš onako defešta toksično em ide bijeli dim. Evo eksterman primjer koji sam ja doživio bez softverskog forsiranja(nije bilo ovoliko dima, ali sam mislio da mi se auto zapalio ) : https://www.youtube.com/watch?v=z-oTnCi09nI Nebi se čudio da je DPF ekološki prihvatljiv ''samo na papiru''. Ugl slažem se kolegom @mur3633 i otkad vozim ovaj TDI i moj zaključak je da je ovo zadnji dizel koji sam kupio. Slijedeći će biti benzinac i to po mogućnosti bez turbine, sa više od 3 clindra, sa više od 1000cc i slično. Dakle normalan benzinac.