Bjelorus

Član
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bjelorus

  1. Pozdrav prijatelji po Volkswagenu. Kao što u naslovu stoji, od jučer se pojavio problem sa stražnjim svjetlom(ima). Naime, radi se o stražnjem svjetlu na vratima gepeka koje nije svjetlilo. Danas sam si lijepo dao truda, izvadio far iz vratiju gepeka, skinuo bijelu plastiku na njemu, izvadio žaruljicu i čudom se čudim što je žarna nit u njoj bila netaknuta (Toshibina žaruljica btv). Ali nebudi lijen, odem do dućana, kupim novu žaruljicu i usput zamijenim i onu za rikverc. Međutim, i dalje mi svjetlo nije radilo (dok za rikverc tu i tamo otkazuje poslušnost). Usput sam još počistio lagano hrđavi konektor odnosno pinove što šrafcigerov, što dječjim štapićima. Ono što me čudi jest da mi računalo nije pokazivalo nikakvu grešku (npr kad je izgorjela žaruljica za registraciju, blinkalo je na command boardu i pokazivalo na lcd screenu). Jedan autoserviser mi preporuča autoelektričara koji pak sumnja na masu iako je i njemu čudno zašto nije javljalo grešku. Sad ako netko ima neko rješenje ili soluciju, bio bih zahvalan. Također, ako mi se može preporučati dobrog autoelektričara na području Vž-Čk. Izbjegavam Zubaka i Jesenovića što zbog nabijenih cijena što zbog toga jer znaju "izmisliti" skupo rješenje, tako da njih izbjegavam.
  2. Za početak, dobra večer svoj braći po VW-u i onima koji će to tek postati ;) Da prijeđem odmah na stvar. Danas ujutro kad sam išao na posao doslovno mi je otpalo staklo s desnog retrovizora. Znači, nisam tresnuo retrovizor, nego prilikom isparkiravanja automobila iz dvorišta staklo je samo po sebi ispalo (kao da se odljepilo). Znači na fotografiji se vidi lijevi cijeli retrovizor sa staklom (Aspherical Mirror) a na desnoj strani također retrovizor na kojem je vidljiva samo ona tamnija strana stakla, dok je ona "bijela" ispala. Čemu je to razlog, iskreno, nemam pojma. Možda niske temperature jutrima, iskreno, volio bih da mi to netko pojasni. https://files.fm/u/zxmxegpa#/view/45454545.jpg I sad, ne budi lijen, odem poslije posla prvom ovlaštenom VW dileru i on mi navede cijenu od 400 kn, zovem drugog ovlaštenog dilera, on mi isto nudi za +600 kn. Da se razumijemo, ja trebam samo staklo, iako su mi oba pokušavala prodati priču o tome kako moram kupiti cijelu unutrašnjost zajedno s grijačima, pinovima i sl. Uglavnom, da ne odugovlačim, ja trebam ovo što je majstor zamijenio i zanima me gdje to mogu pronaći. https://www.youtube.com/watch?v=gWD1j4gEka0 Naime, našao sam na Siluxu slično, samo neznam da li bi bilo kompatibilno. Moj automobil ima automatski sklopive retrovizore i grijana stakla u istima, ali ako obratite pažnju na trenutak primjetit će te da se ovaj stražnji plastični dio bitno razlikuje. https://files.fm/u/jud2karr#/view/3434343.jpg Ako bi mi netko mogao dati kakav savjet bio bih zahvalan.
  3. Hvala svima na savjetima. Našao sam jeftinije rješenje u tvrtci Stanić autodijelovi (u odnosu na ovlaštene dilere) koju bih preporučao svim VW-ljupcima (iako i Silux ima povoljne cijene također). LP svima