venom

Član
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by venom

  1. venom

    brava prtljažnika golf 6

    Što tebe tu muči? Promjeniš bravu.
  2. venom

    Dpf vadenje Golf 6 1.6 tdi

    Ta cijev koju si označio se blokira. Imaš kupiti na ebay-u gotovu pločicu koja se zavida sa strane glave, firma je neka Poljska Taf-met se zove. Dođe ti kroz 10 dana. Na usisnoj strani isto možeš staviti pločicu, ali samo ako skidaš to crijevo. Ja sam ga skinuo jer mi smeta za skidanje filtera ulja, a ionako mi ne koristi blokirano.
  3. venom

    Dpf vadenje Golf 6 1.6 tdi

    Poluosovinu skineš. Što se usisne grane tiće, ona bude puna taloga uljnih para i čađe iz egr-a, tako da je dobro očistiti je ako znaš što radiš.
  4. venom

    Dpf vadenje Golf 6 1.6 tdi

    Most ne smeta već letva koja je iznad mosta. Ako skineš most, skini i letvu. Nakon skidanja mosta se stavljaju novi vijci i ide na optiku.
  5. venom

    Dpf vadenje Golf 6 1.6 tdi

    Nikakvo skidanje mosta. Teke ćeš se satrati izvući ga jer smetacu crijeva od klime kod firewalla. Skineš donji nosač motora i nategneš motor max prema hladnjaku koliko ide, i uz teke muke ga izvučeš prema doli. Letva volana ti smeta, ne most, ali ni nju ne diraj nego se poigraj da ga izvučeš. Kad je vani, sa stražnje strane otvoriš kvadratni prozor da izbiješ saču dpf-a, pritom pazi da ne sjebeš katalizator, odvojeni su par cm.
  6. venom

    Golf 2 celjust kocnice

    Rastaviti kliješta i pregledati klip, cilindar i u koliko postoje klizači, očistiti i podmazati, a gumicu na cilindru staviti novu. U koliko je klipić korodirao uslijed ispucane manžete, prominiti klipić, staviti novu manžetu, podmazati prije vračanja u cilindar. Kada si ga gurnuo nazad potencijalne točkice hrđe ili prašina ispod manžete je ugurana u cilindar i zapinje, te je moguće oštečenje gumice cilindra.
  7. Da, class umjesto običnog.
  8. U koliko pumpa nema opciju običnog dizela ili benzine, mora taj premium prodavati po cijeni običnog. Na stranicama ine piše koja pumpa drži koje gorivo i po kojoj cijeni. Za petrol nisam našao. Primjer pumpa u Šibeniku na obali prodaje eurodiesel po cijeni 13,08kn.
  9. Dok je razlika bila 10ak lipa između ''premiuma'' i običnog, sve ove godine lijevao sam premium. Sada sam počeo lijevati obični i nikakve razlike nema, oba zadovoljavaju normu dizela EN 590. Što se benzinca tiće ista stvar je premium i obični, osim ako je potrebno lijevati 100 oktansko gorivo kod nekih turbo motora, onda tu nemaš opcije za kompromis.
  10. Damir je spam, a forum će cijeli otići u spam ako moderatori budu još teke spavali
  11. Servo bubanj moraš zamijeniti, membrana ti je otišla.
  12. Jel čuješ šuštanje zraka kod pedale kočnice? Može biti da ti je membrana od serva otišla, pa vuče zrak iz kabine.
  13. Prijatelju je pušta kiler od egr-a, dugo su mu crijeva bila tvrda i sumnjao je na glavu, tj podizanje glave jer je mapiran. Skinili smo kiler egr-a i to je to.
  14. venom

    Golf 6 - Board - trenutna brzina

    Trebao bi imati opciju trenutne brzine u meniju, kada vrtiš postavke imaš negdje opciju gdje odabireš što će biti vidljivo.
  15. venom

    Neobicne vibracije

    Vjerojatno ti je nešto oko mjenjača ili unutarnji homokinetički. U kojoj brzini se to događa i na koliko okretaja, pri koliko jakom ubrzanju? Probaj ostale brzine u istim okretajima, ali uzbrdo, gdje je veće opterečenje.
  16. venom

    Koje ulje 1.2 tsi?

    Ulje u motoru se mijenja svake godine, ako je to problem, voziš se busom.
  17. venom

    Promjena akumulatora

    Zato što su ti ga genijalci u vw ponovno uključili. Ista stvar bila prijatelju nakon servisa, zaključili su da će oni to popraviti i vratili na početne postavke.
  18. Vjerojatno ih je netko skidao nespretno pa ih je iskrivio, zato se malo po malo izdignu. Taj kanal treba lagano uštipnuti lim na vratima, ako ima previše zraka onda ne drži.
  19. Kako će znati ovi na tehničkom jesi li ti stavio mapu od betmobila? Njihov uređaj samo skenira greške motora, kilometražu i readiness, sve mora biti u zelenom i dobar si.
  20. venom

    Passat B5 AFN vibracije

    Ovisno koliki imaš popust u dućanu, neka srednja cijena je 420kn za desni, a 350kn za lijevi.
  21. venom

    Passat B5 AFN vibracije

    Loši nosači motora, pretvrdi su i prenose vibracije. Lemforder su tvornička ugradnja i njih kada staviš nemaš problema. Koliko love toliko muzike uvik bilo.
  22. venom

    ukljucivanje XDS-a na CC

    Meni je to tvornički uključeno bilo na mid, pa sam se igrao sa isključenim kao i low/mid/hi, i ostavio na hi. Nisam baš siguran da imam ove usmjerivače na mk6.
  23. venom

    ukljucivanje XDS-a na CC

    Zašto bi izgubio kontrolu? XDS radi u zavoju, ali samo kada je pritisnut pun gas ili tako približno. To je sustav koji u suradnji sa ESP om, kako je rekao Ivan1902 koči unutarnje kolo da auto lakše prođe kroz zavoj, i samo radi u zavoju. Isprobao sam bez njega i s uključenim, te sam ostavio uključen, jer pomogne malo, brže prođem zavoj s uključenim, tj. kasnije počne bižati prednji kraj na vanka uslijed prevelike brzine.
  24. venom

    golf 6 TDI 2,0 KS 140

    Auto traži da ga mapiraš.
  25. Remenicu bregaste gađaš da bude što bliže 0,0.