Ruks

Član
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Ruks

  1. Pozdrav, Trenutno me na Passatu B8 2.0 TDI 110 kw muče dva problema pa molim iskusne znalce i ekipu koja je imala sličnih problema savjet. 1. problem je teško paljenje. Ako auto stoji cca 24 sata u garaži bez paljenja prvo paljenje bude problematično, jedva upali. Dodajem i snimku da se vidi na što točno mislim. Nakon tog prvog paljenja svako slijedeće je normalno. Mene asocira da bi problem možda mogao biti u pumpi goriva ili crijevu za dovod. Snimka paljenja: https://gofile.io/d/cZsI9g 2. problem koji sam primjetio je da prilikom vožnje uzbrdo u kabini se osjeti miris goriva kroz ventilaciju. (od tud sumnja da je 1. problem povezan sa crijevom za dovod goriva) Čim auto ponovno dođe na ravno miris nestane i na svakoj jačoj uzbrdici ze ponovno pojavi. Ne znam da li su ova dva problema povezana ali čini mi se da neka veza postoji Sve ideje su dobrodošle
  2. Vjerojatno je istekao link. Evo novi: https://gofile.io/d/gpS1d7
  3. Da je samo u verglanju problem to mi nebi bilo ni toliko strašno, problem je (ne znam koliko se može vidjeti/čuti u videu) što on pokušava upaliti ali ne uspjeva. Čuje se trokiranje / gušenje priliko pokušaja paljenja.
  4. Pozdrav, Update situacije.... problem sa paljenjem se opet pojavio. Izgleda da je onda stvarno problem do senzora bregaste. Danas sam još primjetio da kada se prilikom paljenja dogodi spomenuti problem onda i motor radi drugačije, odnosno, kada je u leru radi na višim okretajima.
  5. Ne znam nakon kolikog odstupanja snage javi grešku akumulatora na intrument tabli? Ima netko tu informaciju?
  6. Pardon, krivo sam se izrazio. Tako je 40-50% snage.
  7. Akumulator je testiran i napunjenost je bila 40% tako da sam ga odlučio zamijeniti. To je i meni jako čudno, ali majstor mi je objasnio to na način da je računalu potreban točno određeni broj okretaja za rad. No, uspjeli smo uloviti grešku na dijagnostici. Izbacio je grešku senzora bregaste, za što majstor misli da je također uzrok slab akumulator. Trenutno stanje je da je zamijenjen akumulator i pratimo stanje da li će se ponoviti problemi sa paljenjem, ukoliko da onda mijenjamo senzor bregaste
  8. Pozdrav, nadupuna informacija ukoliko netko bude imao sličan problem - izgleda da se potrfila slučajnost da sam 2 puta na uzbrdici osjetio miris goriva od auta ispred sebe jer sam ponovno testirao i tog mirisa nema, također majstor je pregledao i ne vidi ikakav uzrok tome Trenutni zaključak majstora je da se radi o problemu akumulator-anlaser. Kako je to meni objašnjeno navodno mu je potreban točno određeni broj okretaja kako bi komp ispravno odradio svoje. S obzirom da akumulator nisam mijenjao odkad je kod mene, a nisam siguran ni dal je mijenjanj ranije - to rješavam odmah danas, a nakon toga test anlasera.
  9. Pozdrav, na neki način mi se pojavilo oštećenje laka na krovu, izgleda kao udarac od kamenčića ali mi se jačina oštećenja ne slaže s tim. Stvarno ne znam kako je nastalo, no to nije ni bitno, bitno mi je kako ga najbezbolnije riješiti. Imate li neko magično rješenje, a da nije lakiranje kompletnog krova. Prilažem sliku : https://ibb.co/M5HTvKP
  10. Samo mali update, čisto informativno ukoliko još netko bude imao potrebu za istim.... Naručio OEM Lackstift Set u ovlaštenom. Cijena - 23€ , čekam da stigne pa da testiram. Javim iskustva.
  11. Pozdrav, hvala na tako detaljnom odgovoru Primarno mi je cilj riješiti oštećenja na DIY način čisto iz razloga jer vidim da se počinje pojavljivati malo hrđe. Nakon toga bi onda to riješio lakiranjem jer bi također radio i zadnji branik. Puno hvala na pomoći 😁
  12. Pozdrav, tražio sam po netu točan popis svih žarulja za Passat B8 2015.g. ali sam nalazio na dvostruke informacije, pa ako netko ima točan popis ili zna napamet bio bi mu zahvalan da mi pomogne. Popis koji sam našao : Kratka svijetla --> H7 Duga Svijetla --> H9 Maglenke --> H8 Pozicija --> W5W Corner lights --> W21W Također, ako netko zna da li postoji set navedenih žarulja istog proizvođača?
  13. Ruks

    Passat b8 svjetla u retrovizorima

    Pozdrav, obično prije kodiranja OBDeleven ponudi spremanje prethodne konfiguracije auta što se kodova tiče da se možeš vratiti nazad ukoliko ne ispadne kako bi trebalo. Ne znam da li VCDS ima isti princip rada, ali ako postoji stara konfiguracija ja bi probao se vratiti na nju pa ustanoviti da li je problem stvarno nastao prilikom kodiranja ili ne.
  14. Ruks

    Passat B8 žarulje

    Našao link pa ako još nekome treba: https://www.osram.de/apps/gvlrg/en_COM
  15. Ruks

    Passat B8 žarulje

    Sorry sad sam tek skužio da nisam u prvom postu napisao da su halogena..... Gledao sam Osram čini mi se kao najbolje za uzeti,ali nisam našao točan popis na stranici. Morat ću ponovno bacit oko.
  16. Ruks

    Passat B8 žarulje

    Može pojašnjenje? Obični farovi sa halogenim žaruljama, ne znam da postoji više vrsta farova....
  17. Pozdrav, primjetio sam prilikom paljenja čudan zvuk, kao zvuk vibriranja/trešenja pod haubom. Zanimljiva stvar što se ne događa prilikom svakog paljenja nego u 1 od 10 slučajeva i nije povezano da li je motor hladan ili topal. Nikakve druge simptome nisam primjetio tokom vožnje niti izbacuje ikakvu grešku. Poskenirao sam sa OBDeleven-om i ne nalazi ništa. Palo mi je na pamet da nije možda zamašnjak, ali nisam do sada imao takav kvar pa nisam siguran da li bi se tako manifestirao. Imao netko slične simptome?
  18. Pokušat ću snimiti ali će biti teško s obzirom da nema pravila kada se dogodi, doslovno se zna desiti jednom u tjedan dana.
  19. S obzirom da je ne predvidivo kada će se desiti i nema nekakvog pravila sam posumnjao da je zamašnjak. Možda zatrese samo kad "pogodi" neispravan zub. Iako ja ne osjetim da zatrese, ali zvuk je doslovno takav.
  20. 2.0 TDI 110 KW 180 000 km, veliki servis rađen prije 3000 km
  21. Pozdrav, jel imao tko iskustva sa navedenom polirkom? više informacija na linku : https://www.einhell.hr/shop/hr-hr/cc-po-1100-2e.html Razmišljam o kupnji, a cijena je poprilično pristupačna pa nekako sumnjam u to da odradi posao kako treba. Ne bih volio kupiti tu pa shvatiti da nije dobra i ponovno kupovati drugu.
  22. Ruks

    Passat b8 teško upali

    Sličan problem se dešava i kod mene. Kada se problem prvi put pojavio dešavalo se poprilično često i uvijek na prvo paljenje nakon toga slijedeća paljenja bi palio na prvi zub. Nakon što sam napravio promjenu filtera stvar se malo smirila sada se zna desiti samo recimo nakon vikneda kada auto stoji 2 dana bez vožnje. Ja sam nekako dobio dojam da mu nije problem struja nego dovod goriva kao da se gorivo slije nazad....
  23. Ruks

    Preskup redovni servis

    Pozdrav, inspekcijski servis je samo još jedan servisni interval koji je postavljan. Proizvođači postave servisni interval za inspekcijski pregled nakon pređenog određenog broja kilometara. link na objašnjenje od VW: https://www.volkswagen.hr/servis-dodatna-oprema/servis/popravci-i-odrzavanje/inspekcija
  24. Ruks

    Poliranje

    Pozdrav, ne znam da li je ova tema već raspisana pa isprike ukoliko već postoji. Naime, odlučio sam se za kupnju mašine za poliranje, a s obzirom da nisam stručan u tom području zanima me na što obratiti pažnju prilikom kupnje takve mašine. Znam da bi bilo najbolje uzeti onu sa ekscentričnim hodom glave umjesto rotacijske jer je manja vjerojatnost za oštečivanja laka kod nas amatera, no ostali podaci tipa snaga, brzina rotacije itd su mi upitnik. Pa eto ako ima ko iskustva volio bi da podijelite samnom.... Hvala unaprijed ?
  25. Ruks

    Poliranje

    Hvala na trudu sa linkovima. ?