DnK.11

Član
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DnK.11

  1. Pozdrav svima, Imam problem sa zaključavanjem vozačevih vrata na navedenom autu. Većinu puta, kad pokušam zaključati auto, sva vrata se zaključaju osim ovih na vozačevoj strani (čuje se zvuk zaključavanja i za par sekundi zvuk otključavanja). Probam otvoriti vrata i naravno vrata nisu zaključana (a sva ostala jesu). Primjetio sam da mi se u isto vrijeme i retrovizor na tim vratima na preklapa tj. kad ponovo otključam, onda se on prvo zaklopi i otklopi, sve u jednom potezu. Trenutno mi je jedino rješenje da zaključam auto, je to da ih fizički zaključam sa ovime malim ključem koji se nalazi u daljinskom 😀 Imate li nekoga za eletroniku za preporučiti za rješenje ovoga? Passat 2017 godište. Garancija istekla. Hvala na svima na pomoći.
  2. Pozdrav svima, Molio bih vas za pomoć u otkrivanju sad već frustrirajućeg problema navedenim autom. 😀 Prilikom dodavanja gasa (kad normalno ili jače stisnem papučicu), a izraženije je kad pređem 2000 okretaja, imam osjećaj kao da auto ne ubrzava kako bi trebao. Osjećaj je kao da ga u toj sekundi nešto drži na mjestu, pa onda lagano cukne naprijed-nazad. I tako uvijek oko i iznad 2000 okretaja. Ovi simptomi su još izraženiji kad je auto na tempomatu i vozi se >2000 okretaja, tad imam osjećao kao da cijelo vrijeme pomalo cuka naprijed nazad. I ne znam jel li povezano sa time ili sa nečim drugim, međutim, kad otpustim gas na nizbrdici auto se doslovno cukne unatrag. Zna li itko šta bi moglo biti uzrok ovome? Passat B8 2.0 TDI 150hp 2017. godina, prešao sam 130.000 KM Krenuo sam od jednostavnih stvari, promjenio filter goriva i zraka, međutim nije pomoglo. Zatim sam promjenio nosače motora, ali ni to nije pomoglo. Hvala unaprijed svima na pomoći/savjetima.
  3. Pozdrav svima, evo da se nadovežem na temu sa "update-om", pa možda otkrijem rješenje problema. 😊 Odradio dijagnostiku preko OBD kod poznanika. Auto ne baca nikakve greške koje bi mogle biti vezane uz ovaj problem (bilo je par greški uz bravu i instrument ploču). Međutim, kad smo otišli na "Live data" i gledali vrijednosti svih senzora prilikom dodavanja gasa onda smo primjetili "čudne" brojke kod jednog od senzora. Ne znam kako da ubacim sliku pa ću samo napisati vrijednosti: Current of oxygen sensor bank 1 sensor 1 (broadband sensor) Oxygen sensor value 0.170 lambada Current 2.445 mA Current of oxygen sensor bank 1 sensor 2 (broadband sensor) Oxygen sensor value 0.227 lambada Current -0.004 mA - ovaj dio se ne mijenja dodavanjem gasa Ima netko tko bi mogao ukratko pojasniti dobivene vrijednosti? Hvala puno na pomoći.
  4. Ako nije do zamašnjaka, šta mislite šta bi onda moglo biti? Jel da odem u ovlašteni pa da spoje na dijagnostiku? Jel se tako može otkriti u čemu je problem?
  5. Imam i simptome da mi odlazi zamašnjak. Kad promjenim brzinu i dodajem gas u tom trenutku imam osjecaj kao da mi na kratko kotači prokližu u mjestu. I standardno pri otpustanju gasa se cuje onaj "tuk". Baš sam pričao sa majstorom prije i on misli da je zamasnjak pri kraju. E sad jel moguce da su je i ovo otezano ubrazavanje/cukanje do zamasnjaka? Nije problem zamijeniti ga, ali bar da znam da ce to rjesiti problem. Vec sam dosta toga promjenio, a nista nije pomoglo, pa sam vec lagano frustriran.
  6. Manual je. Jel moguće da je to sve do kvačila i zamašnjaka?
  7. To i mene odavno muči. Nisam našao rješenje. Ja sam uz to što sam promjenio stabilizatore, promjenio i selene pa i amortizere. Ali doslovno nije bilo poboljšanja.... Tako da sam na to već oglušio, vjerujem da je to do auta... Međutim, ovo sa trokiranjem prilikom ubrzavanja me sad već brine
  8. Sva tri sam promjenio. Stavio gornje Lemforder, donji original VW (zamjenio ona dva okrugla dijela + vilicu koja ide u njih). Sve sam uzeo preko Anđelka u Lagerosu, mislim da je sve došlo cca 2000kn + ruke. Ništa nije pomoglo.
  9. Pozdrav svima, Vozim Passat B8 2017. godiste. Sad ima 130.000 km. Auto sam kupio preko firme, a do tad je bio vožen HR/SLO/BIH. Gume su 215/55/17, a sjedala u njemu su ErgoComfort. Ovjes je obični. Ono što me muči je udobnost tj. neudobnost automobila prilikom vožnje u gradu. Prilikom vožnje osjetim svaku neravninu, rupu na cesti (potone cijela strana u nju prilikom prijelaza), a kad prelazim prugu auto se doslovno cijeli razdrma. Bio sam u ovlaštenom (Štasni), gdje sam im rekao za to + za zvuk koji je dolazio iz ovjesa prilikom prijelaza preko ležećega. Gledali su auto i nisu pronašli ništa, osim što su "podmazali" dijelove ovjesa nekom pastom. Time su riješili ovaj drugi problem, barem za sad. Raspitao sam se malo i netko mi je rekao da obavezno promjenim amortizere (nisu bili mijenjani dosad). Pa vas molim za komentar/savjet/mišljenje oko navedenog problema. Jel bi bilo dobro zamijeniti samo amortizere ili kad već to radim da napravim još nešto? Također, savjet gdje odraditi navedeni servis bi dobrodošao? I još jedna stvar, na zamjeni guma mi je vulkanizer savjetovao da napravim špur, jer mi se gume previše troše sa unutarnje strane. Jel to može biti povezano sa time? Hvala svima na komentarima! Isprike na dužem postu i na hrpi informacija (novi sam u ovome svemu ) PS: nije mi problem promjeniti sve što treba, ali samo bih volio biti siguran da će servis pomoći u rješavanju toga Pozdrav.