DinoDud

Član
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by DinoDud

  1. Potrebna mi je hauba za Passat B7, original, polovna, bez udubina i hrđe ako netko ima.
  2. Pozdrav VW-ovci 😁. Kupio sam Passata B7 2014. god 1.6 77kw sa 135 000 km prije god i pol. Sada ima 152 000 i mislio sam mu napraviti veliki servis. Čovjek koji ga je prodao rekao je da veliki servis ide na 210tkm,neki kažu 180tkm, pa me zanima jel bi pogriješio ako bi mu na 155tkm odradio veliki servis? Nemam pojma kako ga je čovjek vozio, dal je gažen ili mažen. Zanima me i vaše mišljenje o izmjeni ulja u mjenjaču! Hvala svima unaprijed. 💪😁 E da i još nešto, ako bi mi mogli napisati što sve kupiti za veliki servis, dal je autokrešo dobar store za to?
  3. Momci pozz, radi se o Passatu B7 2013. 1.6 tdi 77 kw. Mijenjao bih set kvačila, pa odmah i zamašnjak. Zatrese mi auto prvi prvom kretanju toliko da se auto digne od ceste, a kvačilo hvata pri samom vrhu😅. Zanima me šta je bolje staviti Sachs ili LUK, koliko sam shvatio LUK je nešto bolji, a Sachs je prva tvornička ugradnja, pa mi je čudno zašto ne Sachs? Može netko dati linkove i možda nekakvu jeftiniju ponudu 😜?
  4. Pozdrav momci, u zadnje vrijeme sam primjenio da mi auto snažno zatrese kad se ugasi, zatrese se cijeli auto, prije je to bilo mirno nije se ništa osjetilo. Što može biti? Nosači motora? Možda neka klapna, egr,zamašnjak?Passat B7 1.6 77kw 161000km.
  5. Pozdrav ljudi, na 156000 km otišo akumulator(par dana je bila borba s paljenjem auta). Akumulator je Varta AGM 7PO 915 105. Pošto mi je start stop softverski ugašen, zanima me mogu li kupiti akumulator iste snage ali bez start stop sustava, jer se svakako ne koristi. Majstor kaže može. Hvala unaprijed na pomoći :)
  6. DinoDud

    Promjena akumulatora

    Bogami 70ah 680 https://ibb.co/M5bt37y
  7. DinoDud

    Promjena akumulatora

    Baš su genijalni, nisam ni mislio da to moram reć, znao sam da mi je ugašeno i eto odjednom radi..
  8. DinoDud

    Promjena akumulatora

    Štasni Vtc, u Slatini je Fišer propo ima 15 godina. Rekao je da je snaga ista dakle 68/380, budem slikao sutra, nisam ni gledao, rekao je ako se ne varam originalni vw akumulator njemačke marke mass. Jedini problem što mi sad radi start stop otkako je novi akumulator
  9. DinoDud

    Promjena akumulatora

    Evo da javim, na kraju otišao u ovlašteni servis kažu EFB akumulator koji isto ima mogućnost start stopa kao i AGM 1157kn sa izmjenom.
  10. DinoDud

    Promjena akumulatora

    Nisam pametan, skupo mi je dat 200e, a opet izdržao je 8godina, pa ako isti takav izdrži 5 6 godina isplati se isprsit se! A opet ako ne moram dat 200 e nego 100 zasto ne? Majstor kaže nemoram agm ako ne koristim start/stop, s druge strane jedan kaže "promijeni majstora".
  11. Pozdrav momci, nadam se da će mi netko pomoći. Naime, prestalo mi je raditi OEM svijetlo u gepeku pa sam odlučio kupiti LED svijetlo sa Alija. Svijetlo stiglo, uštekam, a ono treperi i što je još najgore ne pali se odma pri otvaranju gepeka, a s njime ne svijetli niti svijetlo na tipki za izbacivanje kuke. Kad se nakon 10 sec upali svijetlo gepeka tada se upali i svijetlo kuke(do tad, tih 10 sec, tipka za izbacivanje kuke ne radi, kao da struja dođe tek kasnije). Dali je do LEDice ili je do mikroprekidača u bravi? Ili možda nešto drugo? Multimetrom izmjerio 9.5V dobiva. Hvala unaprijed.
  12. DinoDud

    Svijetlo u gepeku Passat B7

    Sad mi je prestalo odjednom raditi i svijetlo u pretincu?!?!
  13. DinoDud

    Svijetlo u gepeku Passat B7

    Znači ledica je ispravna probao kod kolege u golf 6 radi svijetli ne moze se gledat u nju, ne kuzim otvori se gepek i bude mrak, nakon 10ak sec se pocne paliti i treperi, do cega je?
  14. DinoDud

    Rikverc Kamera za rns 315 spajanje

    I mene to zanima, netko??
  15. DinoDud

    Veliki servis Passat B7

    Hvala na odgovorima. Koja je najbolja stranica na kojoj uzimati? Ili trgovina? Iz Slatine sam, mali grad pa ovdje imamo samo CIAK i Tokic
  16. DinoDud

    Veliki servis Passat B7

    Ljudi pomagajte htio bih staviti što kvalitetnije dijelove seta zupčastog remena. Šta je najbolje staviti, SKF, INA, BOSCH, CONTI neki drugi?
  17. DinoDud

    Veliki servis Passat B7

    I koliko te izaslo to? Imam ovjereni papir s ispisom kilometara od prvog dana, pa valjda to nešto znači.
  18. DinoDud

    Veliki servis Passat B7

    O ručnom mjenjaču se radi. Znači ne dirati ulje, primljeno na znanje!
  19. DinoDud

    Veliki servis Passat B7

    Hvala na odgovoru 😁
  20. Pozdrav, zanima me zna li netko zašto mi je A prekriženo, tj. kad stanem odmah pokaže A prekriženo, a auto bi se trebao ugasiti i na ponovno stiskanje kvacila upaliti. https://ibb.co/CPL9gcr
  21. DinoDud

    Passat B7 start stop

    Hvala na savjetima i puno sretnih kilometara zelim ??
  22. DinoDud

    Passat B7 start stop

    I jeste zamjenili akumulator, pa je radilo?
  23. DinoDud

    Pozz

    Pozdrav, novi sam, pa posto mi ne nudi izabir drugih tema, upitati cu vas ovdje jedno pitanje, a admine molim da temu prebace gdje joj je mjesto Radi se o Passatu B7 2014 16. TDI. Naime na pritisak dugmeta na gepeku bravica se otkljuca, ali podigne ga ili slabo ili nikako sto me je navelo da uzmem nove plinske amortizere ?. Zanima me moze li mi tko reci kako raskopati gepek da dodem do njih, dal je jednostavno ili treba naci majstora. Svaka pomoc je dobro dosla hvala unaprijedd!
  24. DinoDud

    Pozz

    Netko?