Dzani

Član
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dzani

  1. Ekipa moze pomoc,obe komponente su nove. EGR pukla neka membrana nije se mogao reparirati (ako sam se dobro izrazio),a klapna popucali zupcanici pa je preskakala. Obe komponente su nove placeno cca 250€, ali nakon ugradnje nakon 3-4 dana se upalio check engine sa ovim greskama. http://http://
  2. Dzani

    Egr i klapna

    Klapna isto radi bez problema kako je EGR proradio. Ne znam sto ne zam zasto ali nijedne greske nema, a vakum kutija je ispod brisaca, znaci jedini vakum koji ima i koji je spojen sa EGR-om. Postedi me price kako to nije vakum kutija nego nesto drugo, da ti iskren budem i ne interesuje me. Na otpadu su mi rekli da je to vakum kutija, zato sam tako
  3. Dzani

    Egr i klapna

    Klapna isto radi bez problema kako je EGR proradio. Ne znam sto ne zam zasto ali nijedne greske nema, a vakum kutija je ispod brisaca, znaci jedini vakum koji ima i koji je spojen sa EGR-om. Postedi me price kako to nije vakum kutija nego nesto drugo, da ti iskren budem i ne interesuje me. Na otpadu su mi rekli da je to vakum kutija, zato sam tako i napisao.
  4. Dzani

    Egr i klapna

    Samo da napisem da je vakum kutija bila problem, ako u buducnosti koga EGR bude zezao.
  5. Dzani

    Egr i klapna

    E ne znam, ne mogu biti pametan. Prrko VCDS-a obe komponente normalno rade, a u voznji dvako 2 3 dana nrka greska sa njima...
  6. Dzani

    Egr i klapna

    Nisam htjeo nikakvo eksperimentisanje sa ovim, htjeo sam ove i original djelove. Ovo mi je prvo malo bolje auto, nisam bio upucen u neke stvari.
  7. Dzani

    Egr i klapna

    Mehabicar autoprevoza koji je tada imao slomljenu ruku ju je skidao kasnije i cisto tadi te provjere da li sam dobro uradio
  8. Dzani

    Egr i klapna

    Ja sam mjenjao.
  9. Dzani

    Egr i klapna

    Ne znam drug zivota mi sta vise raditi. Ove postove sto sam upratio ovde po forumu svaki je star minimalno 5 godina, svi skoro vise nisu aktivni na ovom forumu, nemas koga upitati kako je i da li je to rijesio ako jeste. Ne mogu da vjerujem da 5 godina niko nije postavio taj upit.
  10. Dzani

    Egr i klapna

    Vjeruj buraz komplet forum sam prebrao nikakvog konkretno odgovora, a klapna kao i egr su novi i prije montaze je skidana usisna grana i komplet ociscena, ali opet mi gresku izbacuje...
  11. Cao ekipa, nakon skidanja volana, spulne, ablendera, modula i vracanja svega sirena je prestala da radi. Ablenderi rade bez problema samo je sirena prestala i izbacuje gresku airbaga na volanu. Je li to mozda do spulne volana ili je nesto drugo problem? Hvala puno.
  12. Dzani

    Golf 5 sirena

    Ocistio sam gresku, ali se stalno vraca. Nismo skidali kleme. Greska je trajna na kraju smo skroz ugasili airbag u volanu da mi ne bi svijetlila na satu. Interesuje me samo je li moguce da je spula vrisnula ili je do necega drugog, posto se airbag i sirena nalaze na jednom dzeku i spaja se na spulnu.
  13. Momci ne znam, nisam vise pametan da li je ok potrosnja za ovaj motor od 11-12 litara grada(zadnji put kada sam mjerio) . Sa punim rezervarom sam zadnji put presao jedva 500km. Do duse volim ga nagaziti ali mi je neshvatljivo da toliko popije. Nemam board pa mi ne pise potrosnja pa sam par puta sipao do cepa prelazio 100km pa opet do cepa, otprilike svaki put od 10-13 litara, znaci nekada 11,nekad 12... U to vrijeme kada sam mjerio zima je bila i klima skoro nikako nije radila. Sada kada krene ljeto da valja i kada se bez klime ne bude moglo voziti vjerujem da ce potrosnja jos skociti. Znam da mi je egr i klapna ispod egr-a problem, al to cu sada preko vikenda zavrsiti, al ne vjerujem da to toliko utice na potrosnju. Dizne su provjeravane samo vizualno i maistor kaze da su ok. Imam diagnostiku al nisam toliko upucen oko tih stvari da preko nje provjerim dizne i ostale stvari cezane za potrosnju. Ako ima ko raspolozen za pomoc bio bih mu jako zahvalan.
  14. I mogu li onda ovde postaviti da ti to pogledas i da mi kazes da li je u redu ili ne?
  15. Mozes li mi reci gdje tacno to da pogledam ako ti nije frka?
  16. Ekipa vec par dana imam problem sa EGR ventilom i klapnom ispod EGR-a. Zamjena ta 2 djela je preko 300eura,neki mi savjetuju da blokiram EGR, da li se blokira EGR, a klapna se nova stavi ili se blokira i jedno i drugo da ne kupujem nista bezveze. Oci mi vadi ona engine lampica na ekranu, skidali smo i jedno i drugo cistili cijeli dan sve radilo taj dan sutra ujutru opet upalilo gresku.
  17. Dzani

    Golf 5 2.0 TDI egr

    Ma vjeruj mi ne zelim da je gledam. Ako bude trebalo kupit cu oba djela i staviti na auto. Oci mi vadi vjeruj mi, vazda blejim u nju i u lampicu od sijalica. Svi mi zmigavci rade, a prijavljuje gresku zmigavca.
  18. Dzani

    Golf 5 2.0 TDI egr

    Mene zivcira sto mi je upaljena lampica.
  19. Dzani

    Golf 5 2.0 TDI egr

    Znaci bez obzira na blindiranje egr-a klapna mora biti ispravna?
  20. Dzani

    Golf 5 2.0 TDI egr

    To znam to sam citao na forumima prije nego sto sam postavio upit. Nije mi jasno ako sluzi samo za to sto je tako skupo.
  21. Dzani

    Golf 5 2.0 TDI egr

    Meni ne zatvara jer su iznutra pukla 3-4 zuba sa onih plasticnih zupcanika i kada krene da je zatvara preskoci i ostane otvorena. 400km ili skoro 200 eura mi traze za novu klapnu, zato sam i postavio upit, ako se egr blokira da li se i klapna blokira ili se ona mjenja, a samo egr odradi.
  22. Dzani

    Golf 5 2.0 TDI egr

    Ma ne bih nista ispitivao ako mi vjerujes. Cistio sam sve jednom bezveze izgubio cijeli dan i sam crb dosao kuci kao da sam u rudbiku bio. Mozes li mi samo reci ako nije problem je li se klapna ova mjenja to jeste stavlja nova, a EGR blokira ili se blokira i jedno i drugo.
  23. Dzani

    Golf 5 2.0 TDI egr

    Evo nasao sam slike, sada cu ih postaviti po baci oko ako ti nije problem. Ovo je valjda EGR A ovo ta klapna Evo nasao sam slike, sada cu ih postaviti po baci oko ako ti nije problem.
  24. Dzani

    Golf 5 2.0 TDI egr

    I jedno i drugo, tako su mi rekli kada je spojen na dijagnostiku. Spojit cu ga sutra opet pa postaviti sliku. Znaci klapna se mjenja, a egr blokira?
  25. Pozdrav ekipa, ima par dana pocelo mi se desavati kada ugasim auto i izvadim kljuc iz brave cuje se neko pucketanje par puta i prestane, a nekada sasvim nornalno izvadim kljuc nista se ne cuje. Pokusavao sam odgonetnuti odakle zvuk dolazi ali bezuspjesno. Ne moram cak ni paliti auto dovoljno je samo kontakt dati, pa ugasiti i izvaditi kljuc.