ALE009

Član
  • Content Count

    110
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Everything posted by ALE009

  1. ALE009

    Golf 6 - poklopac motora

    gurni rucicu za otvaranje poklopca motora prema prednjem dijelu auta, nakon sto je povuces za otvaranje
  2. ALE009

    Dpf vadenje Golf 6 1.6 tdi

    Ako ces vaditi most, 1.) Skini selnu sto drzi dpf na turbo, 2.) Otkaci 02 senzor iz dzeka, senzore pritiska, i dzeka. Imas jedan senzor kod filtera goriva otkaci i odvuci ga do dpf - Odsarafi maticu sto drzi dpf na glavu motora 3.) Odsarafi stabilizatore od balans stange 4.) odsarafi kugle. 5.) Skini desnu poluosovinu 6.) Skini dog bone 7.) Skini zastitu poluosovine 8. pipusti selnu auspuha i otkaci auspuh sa mosta. 9.) odsrafi most 10.) odsarafi nosac dpf-a iz bloka motora. I nista izvadi dpf
  3. ALE009

    Passat B8 gubi vodu

    prije egr hladnjak
  4. ALE009

    Audi A3 2.0 Problemi

    dzek od airbaga suvozacevo sjediste i nesto nije fino iskodirano
  5. ALE009

    Golf 5 1.9 tdi 66kw turbina

    Mozda su prljava lopatice na usisnoj strani
  6. ALE009

    Golf4 čeljusti

    hrdja, curi ulje?
  7. ocisti prvo cijev sto vodi na klapnu.
  8. ALE009

    Pomoć oko Security access code-a GOLF 5

    za koji modul?
  9. Zdravo, Koji vam se vama pokazao kineticki zglob da je kvalitetan. Prije pola godine sam stavio GSP-ov, i jos sam dodatno stavio masti u njega i evo procuo se u krivni pri brzini >30 km/h Cak pazim da ne dajem pun gas prije nego sto ne ispravim volan i sl. Kako su se pokazali Meyle? Ili se ne peglat i kupiti Spidan ili SKF?
  10. ALE009

    Kineticki zglob

    U mom slucaju je ipak bio lezaj tocka, na zalost nije proizvodio zvukove sem tek u krivini. A lufta nije bilo da se osjeti rukom cak ni na opruzi dok se tocak okrece. Ipak sam to skontao tek nakon sto sam zamijenio sva 4 kineticka. GSP je dobar, nije imao lufta nakon godinu dana. Pogledaj nosac intercoolera, pogledaj stabilizator, kuglu a cak i donji nosac motora tj. dog bone.
  11. svoje klipove mozes ocistiti celicnom cetkom ako ih hrdja nije pojela. Klipovi se mogu naknadno kupti ako je potrebno.
  12. ALE009

    B6 MAP Senzor

    Je li bude prljav?
  13. ALE009

    Lampica grijaca

    Provjeri dozer preko voltaze ( dijagnosticki) vrijednost kad je ugaseno i upaljeno auto. Mozda je ispao iz specifikacije.
  14. Hrdja gdje krajevi plocice diraju nosac celjusti. Ako imas limice, kazu da je bolje staviti bakarnu/ keramicku mast ispod njih. Znam da je kontradiktorno
  15. Zbog hrdje skripi, a nekada i zbog ugla na koji nalijeze kocioni materijal na disk
  16. Te sve greske ukazuju da si imao problem sa akumulatorom koji je bio skinut/ ispraznjen. Provjeri da li su kleme cvrsto spojene. I osiguraci na akumulatoru ako ih ima. Ali imas definitivno ovu gresku 01415 - Recirculating Pump (V55)  007 - Short to Ground - Intermittent ta pumpa v55 los konektor ili je crkla.
  17. ALE009

    Downpipe turbo

    Da li neko ima pri ruci dpf ili izvadjenu turbinu ili zna koje su dimenzije "turbo flange v band " Motor 2.0 tdi CR i 1.6 TDI Zelim da napravim downpipe ali ne znam koja je dimenzija dijela sto spaja turbo i downpipe ( znate onaj prsten) ( Nemam trenutno izvadjen turbo ili dpf da mogu izmjeriti)
  18. ALE009

    Downpipe turbo

    Nemoguce je za bilo koju drzavu da imaju vise dijagnostika. Razlog je jednostavan a to je cijena. Sami uredjaji, kostaju mnogo a jos vise i licenice za njih. Da ne pricamo o drajverima, itd.
  19. ALE009

    Downpipe turbo

    Pa o tome i govorim, da na dpf.
  20. ALE009

    Drugi volan na B6

    Zavojnica zavisi od modula volana, ako ti to znaci istrazi vezano za modul koju spulu podrzava.
  21. ALE009

    Downpipe turbo

    Nije pametno ugasiti O2 senzorja se vodim onime sto darkside preporucuje. Oni su tatamata za vw