jackrreacher

Član
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jackrreacher

  • Rank
    SDI
  • Birthday 10/15/1985

Profilne informacije

  • Ime
    Ivan
  • Vozilo
    Golf MK5 1.6 FSI; Golf MK 7 1.6 TDI 85kw

Recent Profile Visitors

373 profile views
  • Ogi

  1. Pozdrav svima. Evo imam jedan cudan problem koji mi se dogodio dva puta, prije jedno mjesec-dva i danas. Golf 7, 1.6 TDI, 115hp, 2017 godina. Prvi put je bilo kad pritisnem pranje prednje sajbe da ne prska, ali prednki brisaci rade uredno (kao da nema tekucine), zadnji brisac kad upalim radi i prska sve normalno. Stali i ugasili auto, nakon toga radio skroz u redu, tj prska i rade brisaci i sve je ok. Danas se ponovilo, ali jos cudnije. Pritisnem put sebe rucicu i on umjesto da prska i pali prednje brisace tad prska i pali zadnji brisac?? Nakon par puta gasenja auta, paljenja prednjih zadnjeg brisaca i svih kombinacija, proradilo sve i sad radi, prska i prednji i zadnji i pere sve ok. Dakle, sad radi, a neko vrime bilo sve pobucano. Ne gori nikakva lampica da pokazuje kvar, nisam bio na dijagnostiku. Je li zna tko sta bi moglo bit?
  2. jackrreacher

    Golf 7 - ne pali

    Hvala majstore. Evo jučer sam kontaktira par ovih prodavača u Splitu i najbolja opcija što mi se činila je Duracell Extreme 70Ah, AGM baterija, sa 3 godine garancije, za 1210 kn. Ostali su mi davali 2 godine. Mora sam ga minjat jer auto nije palilo tako da sam to odradio jučer. Upalia ga na kleme, tribalo malo vrimena da proradi, ali bez problema, i odvea do tog prodavača akumulatora koji mi je postavio novu. Nije mi ništa resetiralo, niti radio. Staru sam testira, izgleda da je stvarno tvornički akumulator u njemu, i loš je. Napon (nisam od struke, ali mislim da bi bia to napon 🤣) je pokaziva 7,30, govori ispod 10 da nije dobro. Malo sam nakon toga razmislija i skonta da meni start stop nije radia, tj nije gasilo auto na semaforu, negdje od kraja prošlog ljeta. Sad nakon postavljanja novog akumulatora nakon par min vožnje, čim se ugrijalo auto, na semaforu je ugasilo, tako da je bilo jasno da je baterija u lošem stanju. Na dijagnostiku nisam iša, ne pokazuje mi nikakvu grešku, vidit ću eventualno na idućem servisu ako mi može to upisat moj meštar. Baterija ima onaj gori kao QR kod na kojemu su ti podaci koje bi kao trebalo unijeti. Pita sam i svog mehaničara, i ovog što prodaje akumulatore, govore oni da skoro niko to ne ubacuje.
  3. jackrreacher

    Golf 7 - ne pali

    Pozdrav, Kupio sam sredinom prošle godine polovnog Golf 7, 2017. godina, 85 kW, sada na nekih 100 000 km. Nije vožen sigurno 7-8 dana, i u subotu mi pri paljenju nekako teže zavergla, ali zavergla i upali. Tad mi pokaže neku grešku ACC nedostupan i slično, ali samo na satu, tamo kod sustava na radiju ne pokazuje nikakve greške, auto radi normalno. Nakon kraće vožnje od 10ak min, ugasim i upalim i i sve je ok, dovea auto kući i parkira. Jučer ga idem palit, neće da upali, niti ne zavergla, izbaci mi upozorenje 12V akumulator slab, napuniti prilikom vožnje. Danas ista stvar, znači akumulator je očito prazan. Akumulator je SeBang, Na njemu stoji: 12V 70Ah 420A Din 700A EN/SAEG/GS EFB + Crna je ona naljepnica koja bi kao trebala biti žuta ako je akumulator loš. Pitanje: Ovo nije tvornički akumulator, nekako mi je nelogično da će južnokorejski akumulator stavit u VW? Smijem li ga upalit na kablove? Je li mislite da je moguće nadopunit ovaj akumulator i ima li to smisla? Gledam ponudu po netu, od cca 1100 pa naviše idu cijene. Smije li se na ovako "novijem" autu mijenjat baterija kao i kod starijih auta, znači izvadim staru i stavim novu ili je potrebno još nešto, tipa pišu po netu nekakve kompjuterske kodove baterije unosit i slično? Ako izvadim bateriju, hoće li mi resetirat sve pa da probam odradit to kod nekoga tko ima starter pack? Je li bitno da je "tvornički akumulator" ili mogu bilo koji stavit: Exidde, Varta, Duracell i slično? Duracell mi daje 3 godine garancije pa sam nekako njemu bliže ako već dajem 1200 kn Hvala lipa!
  4. Pozdrav. imam golfa 7, 1.6 TDI, 2017 g prije tjedan dana mi se upalila zuta lampica sa usklicnikom, di mi stoji poruka: Front Assist nije raspoloziv. testira sam, ne radi mi ni Automatic cruising control dok je tako. Kako sam vidio, to je vecinom na senzoru nesto, sto i ja mislim da je jer su mi bile naljepnice na autu koje sam skida i komadic naljepnice mi je upao iza VW loga. U mome je taj senzor ispod VW loga. Vjerovatno je zapeo i smeta. Pitanje, da li mogu skinit logo bez skidanja cile one prednje resetke da provjerim je li ista upalo tu? slika sto mi izbacuje na linku https://ibb.co/GRGkV37 Hvala svima!
  5. Pozdrav. Imam situaciju. Golf 5, 1.6 Fsi, 310000 km na satu, na nekih 240 mjenjan lanac. Gori ona zuta lampica koja je kao opcenito za servis vec neko vrime, pokazuje mi da je lanac startni polozak kriv i ocito je za minjat. Pri paljenju cuje se nekih par sek kao lanac (traje to preko godinu dana vec) kasnije radi ka sat. Prosli tjedan mi u voznji pocne trzat, ne prima gas. Tipa nista nista i onda primi, kao trzaj se osketi. To traje tipa nekih par sek, onda uredno vozi, nekad par min, nekad 20. Ali generalno ne radi kako treba. Teze pali (moram verglat neko vrime) i cak se u leru zna ugasit. Ali ono, vozi uredno 10 min, bez iceg, onda odjednom krene. Malo tako, i bude uredno. Mestar je uzea prosli tjedan, nije mu pokaziva nista kad bi ga spojia na dijagnostiku, osim tog lanca, i pritresa, prominia filtere sve i ulje (svakako mi je isa redovni servis). Moje pitanje je moze li ovo sve bit od lanca, koji je ocito dosa u kraj, pa moram minjat cili set sta ide, ili ima jos nesto tu? Nalia sam gorivo u BiH full tank, pa mi je u glavi da nije do njega? Ali opet, 1/4 tanka sam potrosia i onda je krenilo to. Jel moze bit do toga? Znam da mi je lanac za minjat, vise mi je ovako misljenje nekog od vas iskusnjara sta bi jos moglo bit.
  6. jackrreacher

    Golf 5 1.6. FSI - cudan zvuk

    Da, esp i volan su se ugasile same nakon toga. Senzor polozaja ce biti ova lampica engine malfunction? Takvo nesto je i spominja mestar, polozaj necega (cini mi se bregaste, ali nisam siguran). Sta bi to bilo tocno?
  7. Pozdrav. Imam golfa 5, 2004 g, 1.6. FSI, na satu 300 k. Na nekih 240, 250 iljada minja sam lanac i sve sto ide sa njim. Prethodno mi je na kontrolnoj ploci gorila ona lampica motora, zuta (mislim engine malfinction). Mestar mi je radia mjenjac prosli tjedan, ocita dijagnostikom greske i nije pokazivalo nista, no lampica svitli. Jucer sam prominia akumulator, znam da je bia los, nakon toga mi upali lampicu serva i esp (valjda je to normalno) i ugasi nakon 100m. Kako mi je mestar govoria da cu tribat ugasit dijagnostikom tu lampicu engine malfunctiom, krenem put njega iako su sve pogasene. Ali nakon 15ak min i par paljenja, ponovo mi upali tu lampicu engine malfunction i na dijagnostici govori da je polozaj lanca (tako nesto) kriv. Ugasia je lampicu, doveza auto doma, nije se uplalila(2-3 paljenja i voznje jedno 10ak min). Meni on redovito kad se pali da nekakav drugaciji zvuk, traje sek-dvi, i dolazi kao iz ventilacije (najvise mi se cini iz ove srednje). Moje pitanje je, ako se ko susreta s ovim, jel taj zvuk moze bit da je lanac stvarno pri kraju pa mi ide jos jedan servis (krenilo me zadnja 3 miseca sa raznim stvarima, ali ok, 300 k auto ima) i je li moguce da je komp povuka kakvu gresku radi izmjene baterije? Znam da ce mi vrime to najbolje pokazat, ali ne smeta pitat[emoji1]
  8. jackrreacher

    Ne grije suvozaceva strana

    Pitat cu u ovoj temi, kako mi je slican kvar. Meni je grijanje radilo cilo vrijeme, kasnije se sredilo kad sam resetira klapne i tipa na skroz desnom izlazu, kod suvozaca uz prozor, mi je puhalo vruce dok je ostalo puhalo normalno. Pretpostavljam da je meni onda taj centralni problem, di nema rucicu sta vrti. Ugl, meni kad je takva situacija ovaj cili ekran skroz bude vruc i ne vidi se nista, ovdi doli desno na slici. Da li je to onda povezano sve? Sent from my Mi 9T using Tapatalk
  9. jackrreacher

    Ne grije suvozaceva strana

    Prije par dana se meni na golfu 5, 1.6 fsi, 2004 g, dogodilo slicno, citava ventilacija je samo grijala. Kako smanjis temperaturu, ono jos vise vruceg zraka izbacuje. A vanka 15 stupnjeva.. Ugl, nasa na youtube kako resetirat, econ + tipku di podesavas da puse na one prednje odvode, i nakon par puta je otvorilo klapnu. I to, cini mi se da se moralo oladit auto da bi to napravia. Pretpostavljam da nema sta bit osim klapne, i da nema drugo nego nju minjat? Kompresor redovito kucka i ispusta takve zvukove, ali tako je vec dulje vrimena. Ovo se vec par puta dogodilo, ali samo bi se rjesilo, nakon par paljenja auta. Sent from my Mi 9T using Tapatalk