tinostp

Član
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tinostp


  1. Bok ljudi, uzeo bi si neke 17ice za svog passata b8. Stavio bi i eibach pro kit, sad me zanima od vas iskusnijih ovdje bi li to licilo na nesta. Nebi isao na vecu felgu i krace opruge radi udobnosti. 
     


  2. 22 minutes ago, simest said:

    osram koliko vidim navodi e4 approval

    https://www.osram.com/ecat/LEDriving headlight for VW Golf VII-LED headlights-Cars-Automotive Lighting/com/en/GPS01_3113435/PP_EUROPE_Europe_eCat/ZMP_4059103/

    s obzirom da su 6500K,prema r48, ukoliko nemam perace nema ugradnje?

    za koji market je onda e4 approval?

    E4 oznaka, e slovo oznacuje da zadovoljava ece pravilnik, br 4 oznacuje drzavu( nizozemska u ovom slucaju). Po ovome sta pise izgleda da farovi zadovoljavaju pravilnike, trebao bi poslat mail na cvh ispitivanje sa dokumentacijom koju skines s neta, da provjeris za svaki slucaj. Ne gledaj kelvine, vec lumene, ako su ispod 2000 lumena, ne trebaju peraci.

    • Thanks 1

  3. Moram se ispravit, pogresno sam napisao, peraci su potrebni ovisno o lumenima, a ne temp. svjetla.

    Drugacije se gleda kad je nesto tvornicki izaslo i tako homologirano kao cijeli sklop, a drugacije kad ti to naknadno ugradujes.

    Prema vazecem pravilniku ece-r48 prednje kratko svjetlo bilo koje vrste ako prelazi 2000lumena mora imati perace.

    9E41DE72-94F6-4D28-B35C-8C70012F4148.jpeg


  4. On 1/4/2020 at 10:14 PM, simest said:

    a sto je sa osram full led farovima za golf 7,ima tko iskustva s njima?

    koliko vidim reklamiraju ih kao da imaju sve potrebne certifikate i da nisu potrebni peraci za njih?

    Mozda nisu potrebni peraci farova, ovisno o vrsti i temp svijetla, ali je potrebna automatska nivelacija istih. Tesko ce to sve proci atest, imas ti i certificirane osram led zarulje, ali opet nemaju homologaciju za upotrebu na cesti, samo off road..


  5. Malo kasnim, vjerovatno si vec rijesio, al od viska glava ne boli ;)

    Trebas imat dokaz o vlasnistvu za taj motor koji je ugraden, a to je racun od motora (ako si ga kupio npr na otpadu) ili kupoprodajni ugovor sa odjavljenom prometnom i knjizicom od vozila iz kojeg je motor izvaden. Sve mora bit uredno izvedeno i trazit ce te jos kratku izjavu o ugradnji i to je to. Motor koji je stavljen mora biti jednake ili vise euro norme od onog koji je izvaden. 
    Ici ces jos na vaganje s autom u sklopu atesta.

    To vrijedi u tvojem slucaju, ali kad je ugraden motor snage jace za 20% i vise onda to povlaci i kocioni sistem itd itd.

    Pozz