Luka2000

Član
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Luka2000

  • Rank
    SDI

Profilne informacije

  • Ime
    Luka
  • Vozilo
    Seat Ibiza 6L
  1. Pozz ekipa, Golf 6, 2.0 TDI 103kw CR trese u leru. Nekada sam znao osjetit vibraciju pri kretanju ili pri saltanju iz druge u treću, mislio sam da je zamajac pri kraju, prije par dana je otišai cilindar od kvačila, promjenio sam komplet set kvačila i zamajac, zamajac je imao lufta. Više ne trese pri šaltanju, niti pri kretanju, ali povremeno treskanje u leru je ostalo. Nekada trese kad je hladan, drugi puta trese kad je na radnoj temperaturi, nekada ne trese uopće. Palo mi je na pamet da nisu nosači motora ali nema mi to smisla, u vožnji se ponaša sasvim normalno, dobro vuče i ne trese. Možda MAF senzor možda ? Edit: Jučer ga upalim hladnog, obrtaji oko 750-800 trese, trokira, baš strašno za slušati. Jutros ga upalim hladnog također, drži obrtaje na oko 900-950 radi kao sat.
  2. Pozz, može pomoć ? Štelujem jučer diznu od stražnjeg brisača, par puta sam ga upalio i ugasio da provjerim kako baca i onda je sam od sebe krenuo raditi i ne mogu ga ugasiti nikako, još kad zastane ono na par sekundi to bude na sredini stakla, a ne pri dnu kao inaće. Raketu na volanu sam stavio novu prije mozda pola godine, sve funkcije s njom rade. Jel taj zadnji brisač ima neki relej koji je možda otišao ?
  3. Luka2000

    1.9 SDI - Gasi se u vožnji

    Neki fantomski kvar je u pitanju... Bio je u servisu 2 dana, provozali su ga i nije im se ni jednom ugasio u vožnji, grešaka nema, promjenili su neki relej (nisam zapamtio od ćega) tako da opet ne znam šta je, moram otić ne neku malo dužu vožnju ovih dana pa da vidim šta će bit.
  4. Pozz, kako naslov kaže, Ibiza 6L 1.9 SDI gasi se u voznji. Ima 310tkm, pali na zub, vuce normalno ali se iz cista mira gasi u voznji. Sve je pocelo prije nekoliko mjeseci kad sam skuzio da je klapna gasa krepala (mislio sam da se zato gasi u voznji), nju sam izbacio, tj samo onaj dio sto otvara i zatvara, auto je isao normalno opet neko vrijeme. Vozim se cca 10tak km i ugasi se (to se već desilo 5-6 puta), probam ga upalit, vergla brzo ali ne pali, probam par puta i ništa. Onda kroz 5 minuta zavergla brzo, digne obrtaje do mozda 1500 na sekundu dvije i opet se ugasi. Nakon iducih 5 minuta i par pokušaja upali kao da se ništa nije desilo... Bio sam kod majstora, spojio ga je na laptop, rekao je da vidi neku grešku na motoru ali ne zna šta je. Kad se ugasi temperatura motora ne prelazi 90, goriva ima, akumulator je pun, (alternator je rađen), pošto dobro zavrti mislim da je i alnaser ispravan. Šta mislite da bi moglo biti ? Imam dojam da se nešto pregrije pa se ovo dešava, ali me zanima vaše misljenje. Auto sam ionako planirao prodati pa se nadam da nece biti ozbiljan kvar.