antonio97

Član
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About antonio97

  • Rank
    SDI

Profilne informacije

  • Ime
    Antonio Ćorić
  • Vozilo
    VW CC 2012, 2.0 TDI, 170 KS

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav ekipa, molim vas za pomoć s novonastalim problema s mojim CC-om, 2.0 TDI 125 kW iz 2012. Vozim se jučer kući kad odjednom čujem neki čudan zvuk škripanja u autu, kao da dolazi od kotača, ali ne mogu točno odraditi. Ne čuje se stalno nego povremeno, nema pravila ni s ubrzanjem ni sa stajanjem, skretanjem, kvačilom itd... Nemam pojma što bi to moglo biti. Prestane pa se opet javi nakon par minuta. Stanem da vidim ispod haube, i onda paf još jedan (ili dva) problem(a) . Čujem neki zvuk i isto ne mogu odrediti što je, ali mi najviše smrdi na natezač ili remenicu alternatora... Kad motor radi na ler gasu čuje se neki čudan zvuk koji se do sada nije čuo, kao neko lupkanje nekog metala ili sl. zvoncanje, a onda kad dodam gas se jače čuje neki drugi zvuk za koji mislim da je natezač. Kad oduzmem gas taj se zvuk smanji, i opet se čuje ono šljopkanje s početka videa. Jako čudno. Za vrijeme vožnje ne čujem taj zvuk, to sam čuo jer sam išao gledati ispod haube za ono škripuckanje. Ljut sam i pomalo uplašen da ću morati sada izvaliti ne znam koje novce pa zato sorry na gnjavaži. Molim nekoga stručnijeg ako ima savjet o čemu se može raditi, ne vjerujem da su povezani zvukovi (možda ova dva ispod haube jesu, ali ovo škripanje koje čujem u autu ne znam s čime ima veze). Snimio sam video pa da čujete i jedno i drugo i treće... Škripanje koje čujem povremeno iznutra: Dva čudna zvuka ispod haube: Hvala unaprijed za svaki savjet.
  2. antonio97

    Gume i felge

    Stavio danas felge i gume 16. Ne izgleda uopće toliko loše koliko su neki pričali (nisam stavio ratkape jer idem na atest sutra pa su rekli da ne stavim jer trebaju slikat oznake na felgama). Evo slika https://ibb.co/M5YcHZ8 Link
  3. antonio97

    Gume i felge

    Hvala svima na savjetima. Na kraju sam se odlučio na kupovinu 205/55/16 guma (te dimenzije su navedene na stranici wheel size) jer sam ih našao u Pevecu na akciji za 379 kn (Sava). Kupio sam i polovne čelične VW felge 16 cola - 6,5 J, 44 ET (u super stanju, bile na Passatu iz 2016. i vožene jednu zimu) po cijeni 1200 kn s ratkapama. Ovako izgledaju: Link Ovako trenutno auto: Link Jedino što ću morati raditi atest, ali sam svakako izračunao da mi je to jeftinija opcija (300 kn) nego kupiti ovu čudnu dimenziju 195/60/16 koju mi je upisao na tehničkom, vidim da je ta dimenzija skuplja i rijetko dostupna pa će mi atest koristiti i nekad u budućnosti kad opet budem kupovao zimske gume. Nadam se da neću imati problema da će lako proći atest. Po aplikaciji koju mi je preporučio lik na tehničkom je razlika 0,78% od osnovnih 205/50/17, a rekao mi je da najčešće prolazi sve do 3% razlike. Svakako sam mišljenja da vozi tko kako hoće i kako kome najbolje odgovara. Nije svakom svejedno izvaliti za zimske gume od 18 ili 19 cola, a niti je to baš bajno za naše ceste zimi. Slažem se da će auto lošije izgledati, ali ću pregurati ta 4 mjeseca. Ionako će stalno biti prljav, blatnjav, bljuzga, itd... Mene će sve zajedno izaći oko 3000 kn. Objaviti ću sliku auta u 11. mj. kad ih namontiram na auto pa da vidite na što liči 😂 Imam još jedno pitanjce, ako netko zna nekoga u krugu 100 km od Osijeka tko radi lakiranje alu felgi? Kad sam kupio auto prednja desna felga je bila dosta izgrebana što me živcira i htio bi to sada po zimi riješiti. Svakako sam 1000 kn uštedio s ovim rješenjem za zimu pa valja to potrošiti na auto 🤣. Ostale 3 felge su okej, zadnja desna minimalno zagrebana. Evo link i za te slike pa da procjenite, pitao sam lika (auto detailing onaj s Livane) koji polira felge bi li se to moglo riješiti poliranjem, rekao je da ne da bi to trebalo lakirati. Zato molim nekoga ako ima nekoga za preporučiti da javi, i cijenu koliko bi to otprilike moglo biti. Ne znam trebam li onda raditi sve 4 felge da se ne vidi razlika? Preporuke? Evo slike gdje se vide oštećenja. Zanemarite što su u trenutku slikanja bile dosta prljave 🤣 Hvala unaprijed za preporuku.
  4. antonio97

    Gume i felge

    Hvala svima na savjetima. Provjerio sam sve na autu, upisane su samo ove 3 gore navedene dimenzije. Provjerio sam i s ovlaštenim zastupnikom Porsche Croatia pa su provjerili s proizvođačem i isto su samo te 3 dimenzije. Išao sam se raspitati u stanicu za tehnički pa sam odmah uspio nekako riješiti da mi upišu dimenziju 195/60/16 u prometnu bez atesta. Samo mi je čovjek rekao da provjerim kad ih stavim jel sve štima, ali da je po nekom kalkulatoru razlika 0,5% u odnosu na 205/50/17 i da može te. Upisao mi je jer je neko s CCom bio na atestu, samo što je bio slabiji 2.0 motor pa zato da provjerim. Za 205/55/16 i 215/55/16 bi morao raditi atest. Što mislite jesu li ove gume ok odnosno preporučate li da ih kupim i stavim samo za zimu? Sad su mi u prometnoj pa mi je to najlakše. I ako netko zna koje bi trebao felge onaj J i ET broj u kojem rasponu da mi štimaju?
  5. antonio97

    Gume i felge

    Ekipa, molim vas pomoć. Imam VW CC-a 2012. god., 2.0 TDI 125 kW... trenutno su na autu ljetne Continental gume 235/40 R18. Od dimenzija u prometnoj su mi upisane 205/50 R17 i 235/45 R17 te ova R18 koju sada imam. Imam alu felge 18 cola za koje mi je jedan forumaš rekao kako nikako nisu za zimu jer su polirane ili tako nešto... pa me zanima koja bi po vama bila najbolja odluka i što se tiče uloženog novca i dobitka: 1.) kupovina zimskih guma u dimenzijama 235/40 R18 i demontaža/montaža i balansiranje 2x godišnje 2.) kupovina polovnih, ali originalnih VW 17 cola felgi + gume 235/45 R17 (također sam dobio preporuku da je to bolji izbor nego 205/50 R17) 3.) kupovina novih felgi od 17 cola, nekog "lijevog" ili manje lijevog proizvođača? Po 2.) i 3.) bi imao 2 seta felgi pa me to nekako više privlači, iako pretpostavljam da je financijski isplativije kupiti zimske 18 cola. Ali dugoročno razmišljajući, sjebati ću felge, gume će se više trošiti i ne znam šteti li stalna demontaža/montaža... Vidim po nekom kalkulatoru na netu da bi mi u slučaju 205/50 R17 trebale felge širine 5,5 do 7, a u slučaju 235/45 R17 širine 8 do 9,5? To je onaj broj pored J oznake, ali u inčima? Nemam pojma što još trebam gledati kod kupovine felgi, onaj ET? Nisam uspio pronaći koji ET bi mi trebao za ove veličine guma koje ja mogu staviti. Znam da imam puno pitanja, ali pokušao sam detaljnije objasniti. Dobit ću slom živaca od gumi i felgi jer stvarno ne znam što mi je najpametnija odluka, i ne kužim koji mi taj ET treba... Hvala unaprijed