marin_14

Član
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by marin_14

  1. Kupujem slijedeće dijelove: - zadnja (+ prednja poželjno) balans štanga + seleni i spojnice - plastična šarka suvozačevog suncobrana ili cijeli suncobran - jedna lajsna praga - instrument tabla za dizela da je kompletno ispravna, ili od Golfa 2 ali da ima okretaje - središnja konzola s ispravnim uricama
  2. Poz! Imam golfa 1 1.6d, limarijski je u odličnom stanju, vrlo očuvan, ali motor troši ulje (nešto manje od 1L na 1000 km), zna dosta dimit pod opterećenjem i razmišljam umjesto generalke da stavim drugi motor unutra, a onda obavezno i mjenjač s 5 brzina. Mislim da mi je nekako najbezbolnije stavit 1.9td (aaz) od golfa 3 (zajedno s mjenjačem) pa bi htio znati ako netko ima kakvih iskustava ili savjeta, ali i za neke druge kombinacije (otvoren sam i za opcije s benzinskim motorima) i na kraju, da zamjena uključuje što manje elektronike. Inače za auto sam dosta vezan, naslijedio sam ga od djeda, vozim ga svakodnevno već skoro deset godina, odnosno to mi je i prvi auto, a i uopće me ne privlače nikakvi noviji auti. Kad i ako krenem sa zamjenom motora onda ide i komplet restauracija. Molim vas samo nemojte me napadat da su ovakva pitanja postavljana i odgovarana već 100x , može samo i kratak odgovor/savjet u jednoj rečenici Hvala!
  3. marin_14

    Golf 1 1.6d zamjena motora

    Hvala svima na prijedlozima. Sad me zanima slijedeće - da li bi vi osobno išli na tako nešto i koliko to ima smisla? Sad izgleda da ni sam ne znam što bi, al od kada sam otvorio temu, puno sam razmišljao o tome, čačkao po netu, da bi na kraju možda i odustao od te ideje jer je auto trenutno u vrlo originalnom izdanju i možda bi vrijedilo to i očuvati. Jači motor značiti će da treba upgrade kočionog sustava, možda ovjesa itd., ovisi koliko je motor jači. Uz to tu je i problem sigurnosti (no abs, airbag,...). Na kraju mislim da je bolje da se vozim još neko vrijeme dok potrošnja ulja ne prijeđe neku granicu te generalku i restauraciju napraviti lijepo na miru i kako spada. Evo već sam i dobio jedan takav prijedlog tu, no što vi ostali mislite?
  4. marin_14

    Golf 1 1.6d zamjena motora

    Mislio sam i uzet cijeli auto baš zato. Nekako sam skloniji td-u samo zbog jednostavnosti zamjene, iako po svemu ostalom mislim da tdi ima više smisla. Al kažem, otvoren sam za sve opcije i svaki savjet je dobrodošao i nije mi bitno koliko će trošit te koliko će me to sve stajat jer ako krenem u to onda želim napravit cijeli posao/restauraciju kako spada.