Lennon12

Član
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Lennon12 last won the day on July 9 2021

Lennon12 had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About Lennon12

  • Rank
    SDI

Profilne informacije

  • Ime
    Lennon
  • Vozilo
    VW Jetta

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav, nisam naišao na forumu pa otvaram novu temu, Možda jedno laik pitanje Dal se smiju bojat / lakirat prednji parking senzori na Jetti 2018?
  2. Da. i to što kažeš. Ma neznam, kroz mjesec dana ću zamjenit zamašnjak jer čuje se i on i potisni ležaj. To ionak ide u setu, samo još se raspitujem gdje i kako. Za getribu i taj zvuk ću još potražiti par mišljenja. Samo sam htio od vas čuti, iskusnijih VW-ovaca dal ima ko slično, što i kako dalje.
  3. Pa da, sve jasno. Inače kad sam radio prvi servis prije 3 mjeseca u ovlaštenom u Sloveniji, već sam to počeo primjećivat i rekao sam neka pregladaju ali kao ništa to nije bilo njima, ništa čudno.. itd. Čak su naveli jedan glupi razlog - gume... Ali kako pobogu samo u petoj brzini. Zvuk je pomalo čudan, nije preglasan jer moraš stišat radio da ga čuješ, a kao čuje se kao neko sištanje zraka. Ovi tu moji lokalni meštri su rekli da je sigurno do ležaja u getribi. Meni se činilo da je nešto oko turba taj zvuk, ali ja nisam majstor ni mehaničar. Sad sam više oko toga zapeo jer kao mjenjat ću zamašnjak pa će getriba biti na dlanu. Ali nisam ni sam siguran kome vjerovat i kome dat auto da slaže.
  4. Hvala na odgovoru. Pa iskreno bio sam svjestan da je taj auto vožen dosta, mi smo provjeravali povijest vozila i u servisnoj su intervali rađeni na 30 000 km - mjenjanje ulja tj mali servis, 3 puta su dopunjavali klimu tj provjeravali i dopunjavali (neznam zašto), imam nove diskove, ono auto je bio servisiran svakih pola godine i provjeravan. Dosta je toga upisano u servisnu ali ništa većeg rađeno nije na auti. Ispočetka mi ništ nije bilo čudno jedino sam osjetio malo pojačane vibracije ponekad i to vjeroatno radi zamašnjaka. Za zamašnjak sam svjestan da se mora mjenjat i da je u neku ruku potrošni materijal. Mene više muči mjenjač. Dal ste imali problema s ležajevima getribe ili sinhronima. Dal to ići ili ne ići rastepat. (čuje se samo u 5. brzini pri 1800-2000 okretaja). I dal je to normalni kvar? To sa getribom sam primjetio nakon što sam napravio 4000 km na auti. Kažem zamašnjak mi i nije takav problem i to sam svjestan da se potroši i pokvari, al za getribu mi je malo too much. Danas ću ići u ovlašteni servis u Sloveniju i probat ću se dogovorit za cijenu i čut još i njihovo mišljenje. Inače auto je stvarno bomba. Trendline je i jedino je glupo da je ručna klima, ali imam tempomat i i parking senzore. Na klimu sam se već naučio sad i nije mi više to nikakav problem. Tako da je oprema čak i solidna za VW. Ima on dobrog "šusa" čak i sa manjom konjažom, čak su mi i savjetovali onda u Sloveniji u ovlaštenom da ga mogu dignuti na 150 ks.Možda ga u nekoj budućnosti i dignem. A to su sad navodno neki noviji motori 2.0. 110ks a kolko su pouzdani ja se iskreno nadam da si u pravu. : ) Planiram ga voziti barem 5-7 godina ako ne i više tako da ću mu priuštit najbolju njegu i složiti ga, iako velim, prerano mi je to još sve za neke veće uloge.
  5. Pozdrav, Eto i mene od prije pola godine u VW vodama, i iskreno nakon 6 mjeseci kako stvari stoje mogu reći da sam požalio. Kupio sam Jettu, 2018 god, 93 000, 2.0 tdi 110 ks. Auto je fakat bomba, servisna knjižica, cijena je bila korektna, ono činilo mi se u tom trenu best buy. Naknadno sam načuo da je garancija samo 2 godine pa sam već posumnjao da bi moglo biti loše, al ono čovjek si misli pa to je skoro novi auto i još k tome pouzdan VW i nesme biti ništa do 200 000km - ništa veće. Još sam napravio mali servis u ovlaštenom i tad su mi napomenuli malo se čuje zamašnjak ali ništ strašno još će to izdurat 50 000 min... Prvo sam primjetio da se trese lagano na armaturci ponekad kad je hladan, nisam ni previše obraćao pažnju al izgeda očito da je i to bilo poveznao sa zamajcem. Reko onda - zanemarivo. I eto, nakon par mjeseci ja sam došao do okrugle brojke od 100 000 km a kad ono, upalim neki dan auto i auto klopoče u leru. Pritisnem kvačilo, zvuk staje, pa se opet čuje, pa malo čitam forum pa svi pišu ako ima vibracija na gasu da je zamašnjak.. Otišao kod svog majstora, kaže 100 posto zamašnjak, otišao po drugo i treće mišljenje - zamašnjak. Iskreno, nisam ga očekivao na 100 000 i na 3 godine starom autu. Tih par majstora veli da je to normalno, da su mjenjali i ranije, da je to kao normalno za VW. i tako, morat ću skupit 4-5 soma kuna i promjeniti cijeli set koji se mjenja. Ajd okej, čovjek to još i izdura - potrošni materijal. Dal ću ga sad il za 20 000 km na kraju - svejedno. Drugi problem, i čini mi se veći je da sam primjetio lagano fućkanje u 5 brzini, od 80-100 kmh. Mjenjač je ručni, 5 brzina. Ono fućkanje kao da zrak pušta negdje. Prvo je bilo u 5, sad sam doduše lakše primjetio i u 3. brzini... Isto otišao kod majstora i kao svi se slažu - ležaj u getribi. Jebote i VW i sve skupa, ni 3 godine star auto. Pa kak je to sve moguće. Znači da čovjek mora na 3 godine starom auti i ni 100 000km uložiti 7-8 tisuća kuna ili više, jednostavno neide mi u glavu i nije mi to normalno. No da ne jadikujem i duljim, koja su vaša iskustva. Dal da sad kad ću mjenjat zamašnjak da i dam getribu na servis što mi savjetuje majstor, ili da ju ostavim. Ili da kupim drugu rabljenu. Ili što već? Mislim, realno, nije mi to baš normalno i realno i VW-u jedan veliki minus od mene, čak se usudim reći i nikad više, ali što ću sad, morat ću složiti to sve i dat 1000 eura ili 1300. Svaki savjet i iskustva i mišljenja su dobrodošla.