Johnny_Motka

Junior member
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Johnny_Motka

 • Rank
  SDI

Profile info

 • Name
  Matija
 • Phone number
  095 834 0321
 • Vehicle
  Audi a4 b7 1.9 tdi
 • Location
  Čakovec
 1. Johnny_Motka

  Audi a4 b7 1.9 tdi puno crnog dima

  Upravo sada jos dodatno provjereno sa VCDS-om u grupi 013 manji brojevi jedva do +0.20 i -0.09 a u grupi 023 idu jos do -25 -30
 2. Johnny_Motka

  Audi a4 b7 1.9 tdi puno crnog dima

  Evo nakon opet nesto promisljavanja zanima me dal se nekome ikad desilo da bi ga zajebavla klapna na usisnoj grani, jer u voznji cuje se kao da turbo se muci pumpat zrak i kad se pusti gas cuje se ono sututu jer se tlak odbija u turbo a ne vjerujem da se moze cut to na 1.9 tdiu. Sa vcdsom provjereni tlak 1.3 bara je. Danas sam probao odstekati tu klapnu na usisu i turbo se vise tako ne cuje auto bolje ide ne trokira kao sto sam napisao na prvom postu i ide ravnomjernije cak je i u drugoj poceo gume palit haha ali me zanima zasto se ta klapna kao zatvara sama od sebe u voznji da li je do klapne ili do elektronike koja ju kontrolira? I da vise ne dimi ko kamijon sad malo izdimi ali znam da svaki PD motor dimi kad se da pun gas. +moram napomenut jos da ne svjetli check engine ni nista a tata je imao na audi a3 1.9 tdi 77kw problem sa time i non stop je svjetlila lampica za check enigne
 3. sad sam bas dosao do 300tkm ali bio je kupljen s 286tkm i vec je onda tako bilo. A jel znas mozda ako bi dimio ko kamion zbog toga?
 4. Meni isto tako radi pod lerom nemirno i nekad teze pali ali zanima me da li bi jako crno dimio zbog tih gumica na diznama? 1.9 tdi pd 85kw motor?
 5. Pozdrav, pred pola godine kupio sam Audi a4 b7 1.9 tdi 85kw 2006 godiste, prilikom gledanja automobila primjetio sam da jako crno dimi no ondasnji vlasnik rekao je da ima varalicu i da zbog toga dimi, kod testne voznje kao da se svakodnevno osjeti kao da pocne bolje vuci nakon 3000 okretaja i onda pocinje dimit ko kamijon. Ali ja sam cijeli auto pregledao i nema nikakvu varalicu, onda sam mislio da su kontakti na diznama jer motor nekad zna tresti i trese u voznji na 2000 okretaja, nekad mu treba duze da upali ne sad 10 sekundi da vergla nego ono 2 3 sekunde a nekad na zub vecinom kad je hladno al ne mora bit. Pregledao sam sve cijevi od intercoolera, pocistio sam intercooler, egr nije zastopan ni usisna grana. Preko dijagnostike znam da nije to tocan pokazatelj za dizne ako ne valjaju ali 1. je oko +0.8 2. +0.1 3. -0.05 4. -0.8 dakle grupa 13 u VCDS, i primjetio sam i jos mi je jedan prijatelj rekao da pogledam i grupu 23 a tamo su brojike dosta u minusu do -40 -50 tu negdje, i rekao je kao da treba mijenjat gumice na diznama pa me zanima dal bi bile gumice krive ili da dam jednostavno dizne testirat i zamijenit ako ne valja. I nije mi jasno bas ako dizna ne valja kako jos moze auto super vuc a dimi ko kamijon? Uzdravlje !