vw fun01

Član
  • Content Count

    118
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About vw fun01

  • Rank
    SDI
  • Birthday 02/21/1985

Profilne informacije

  • Ime
    Stipe
  • Web
    http://
  1. Pozz koji je kataloški broj modula?
  2. Radi zakona koji nalaže uporabu dnevnih svjetala, da ne palim kratka, imam ideju da to napravim kao dnevna svjetla u golfa 6 ili audija a6, pa me zanima, pošto kod njih dnevno svjetlo ide gdje su duga svjetla, da li bi to mogao izvesti na passatu uz koje preinake. Kao prvo zanima me tip žarulje koja ide i ideje kako to spojiti. Šta mislite bili bilo problema sa policijom?
  3. vw fun01

    Siromašna smjesa 1.9 TDi PD

    Senzor temperature usisnog zraka Iako je temperatura zraka varirala od 1-3 °C senzor je pokazivao temeparuru usisnog zraka u rasponu od 11-17°C (ovo su snimljeni podatci u vožnji). Pronašao sam da bi se temperature trebale poklapati, da li je istina? Gdje se nalazi senzor?
  4. vw fun01

    Siromašna smjesa 1.9 TDi PD

    Ima 200 tkm, takav je ima bar 50 tkm, naravno km je točna. Kako objašnjavaš to da prilikom smanjenja protoka zraka motor lipo radi?
  5. vw fun01

    Siromašna smjesa 1.9 TDi PD

    Jel imaš iskustva sa ovim problemom? Naravno da ima srednji lonac i kat, čak kad sam mijenjao "harmoniku" i kad smo malo pročistili katalizator sa kompresorom nitko nije vidio toliko gareži koliko je iz njega izišlo! Nosači odlični, motor se solidno gasi, čak najbolje na onom leptiru za gašenje pored egr ventila, kada to ja učinim ručno. Odaziv na gas dobar, izmjereno 346 Nm pri oko 1900 rpm. potrošnja sve je ok samo buka izludi!
  6. Pozdrav društvo Imam jedan zasad ne riješiv problem na AVF engine (96kW). Motor radi bučno, na većini okretaja, ALI KADA MU zatvorim SKORO do kraja onu klapnu za mirnije gašenje motora koja se nalazi iza EGR ventila tako se utiša da ga je milina slušati. Dakle rekao bi da ima presiromašnu smjesu. Snimao sam ga sa VAG COM verzija neka starija 3.XX i prilikom prvog mjerenja ustanovljeno je da MAF na leru uzima preko 370 mg/R a trebao bi 250? Evo kratak isječak link na podatke http://imageshack.us/photo/my-images/545/vwpassat.jpg/ Dakle vidi se da je MAF loš, ali mene zanima sljedeće (probajte odgovarat po pitanjima)? 1. Kolika su min i max očitanja MAF-a za AVF? 2. VAG COM je stariji (stariji od vozila) da li njegova referentna vrijednost za MAF može da bude uopće razmatrana? 3. Kad sam drugi dan vozio auto MAF je se savršeno poklapao te išao čak preko 1200 mg/R na punom opterećenju dok je prvi put bio samo do max 400 mg/R za puno opterećenje u 4 brzini. 4. Šta uzrokuje buku motora, MAF? Čak kad izšekam MAF, MAP, EGR, Turbinu motor ne buči manje. 5. Koliko u leru triba da bude ubrizganog goriva? 6. ZAšto stariji VAG ne može da očita pritisak turbine? Probao sam što kraće, ako vas nešto zanima pitajte, ima podataka!
  7. vw fun01

    Duja 1.6 benz problem

    Tvoj problem bi mogao biti u sljedećem, pogledaj na vrhu carba onu klapnu. Kad je motor ugašen, jutri ona bi trebala biti zatvorena do jedno oko 2 mm, nakon što se upali treba da dođe do 7 mm (čitaj treba se otvoriti) i kad temp pređe preko 70 C klapna mora biti skroz otvorena pa javi!
  8. Mislim da ne. Jedino sa 1.6 na 1.8 i obrnuto, jer u njih su većinom 2e2.
  9. vw fun01

    Golf 2 1.6b teško pali

    Neznam točno kakav je taj carb. al ako je sličan pierburgu 2e2 onda po tim simptomima bi rekao da ti previše zatvara klapnu (leptir) od zraka koji se nalazi na vrhu frge, može biti da je treba podesiti ili ne radi dobro, kod 2e2 je na vakum.
  10. vw fun01

    Vodena pumpa tdi

    Golf 2, 1.6 benz tvornička pumpa i dalje u pogonu (320tkm) I ne mjenjam je dok ne procuri!
  11. vw fun01

    Golf 5 trza?

    Da li si probao na leru kad zavrtiš motor na nekih 1800-2000 osjetit simptome trešnje cijelog auta? Meni isto tako vibrira cijelo auto na nekih 1900 i ja sam se pomirio da je zamajac. Volio bi da je neko crijevo, i baš sad se sjeti da moram promjenut gumicu koja ide između intercoolera i crijeva prema usisu.
  12. vw fun01

    Vibracije motora

    Passat AVF razvija 310 Nm na 1900 rpm, šta ti to govori? BTW moj je sa 6 brzina! Druga stvar, vibrira na leru na 1800 rpm i nekim drugim al malo manje, a ovo u 4 na 60 je samo posljedica toga! AUTOFREAK???
  13. vw fun01

    Vibracije motora

    Prilikom gašenja/odnosno paljenja motora ne lupa. Prije bi rekao da je do ubrizgavanja, al tražim iskustva članova foruma.
  14. vw fun01

    Vibracije motora

    Ma nemoj, jel ti voziš po ravnici 60 u trećoj?