CitiuS

Member
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About CitiuS

 • Rank
  SDI
 • Birthday 03/20/1973

Profile info

 • Name
  Tomislav
 • Vehicle
  Subaru Impreza WRX/STI 2.5
 • Web
  http://www.citius.hr
 • Interests
  ChipTuning, Rally, F1

Recent Profile Visitors

4986 profile views
 1. CitiuS

  1.9 tdi 55kw

  Da, to je 1.9TDI 90KS prigusen softverski na 75KS za trziste Belgije ( i mislim Beneluxa ...). Moguce je tunirati na cca 120KS@260Nm. Radio sam ih 15-20 komada davne 2002-2003 kad su ih dosta uvozili trgovci rabljenih... LP T.
 2. CitiuS

  Info o cipu na kompu

  Postoji mogućnost. Ne bi rekao da je to "home made chipiranje" jer takav termin u principu ne postoji. I opet ponavljam da je moguće da je netko "vanjski box" ugurao u ECU i spojio na pripadajuće pinove (npr za temp. nafte). U svakom slučaju je ovo LOŠE rješenje.
 3. CitiuS

  Info o cipu na kompu

  Evo ti pa pogledaj sam kako izgleda kad ja chipiram stari TDI. Ili ja ili bilo tko, ako se time profesionalno bavi. Dakle, ovo je identicna generacija ECU-a kao kod tebe. Tvoj ECU nije klasicno chipiran, epromi koje imas su serijski, dakle nisu promijenjene mape. Ovo je mozda neka varalica za vise goriva ili slicno, ali prilicno glupo i besmisleno rjesenje za takav ECU. Ili je u pitanju popravak ECU-a, ne mogu tvrditi.
 4. CitiuS

  Info o cipu na kompu

  Mape za tuning se nalaze u druga dva "chipa" (eproma 27c512, motor + turbo). Ne vidim na fotki sta je dodatno stavljeno, ali ponavljam, to nema veze sa tuningom.
 5. CitiuS

  Info o cipu na kompu

  Ovo na slici nema veze sa chip tuningom. Ovdje se ocito radi o "amaterskom" popravku neispravnog ECU-a ili nekakvoj "nadogradnji". Ne vidim dobro jer je fotka mala, ali ovo svakako nije "chipiran" ECU. lp T.
 6. CitiuS

  VAG 1.6 TDI Tuning

  Pozdrav forumaši. Jedna kratka obavijest za sve zainteresirane. http://www.citius.hr/v-a-g-1-6tdi-akcija-199e/ https://www.facebook.com/citius.hr/posts/10202353606114705 https://www.facebook.com/citius.hr lp svima !
 7. CitiuS

  1.8 20v t AGU

  AJH... AGU AEB
 8. CitiuS

  Chip tunning Polo 6r

  Pozdrav! Ako je ovo pitanje za mene, onda da odgovorim da ukoliko se remapira OEM ECU, dakle reprogramira sa novim tuning softverom, nije moguca opcija prekidaca kojim bi se prebacivalo sa tuninga na serijski softvare. Ukoliko je potreba ici u tom smjeru, onda je moguca ugradnja Chip Boxa, koji se vrlo jednostavno vrati na serijsku snagu. lp T.
 9. CitiuS

  Chip tunning Polo 6r

  Pozdrav! Mislim da smo se culi preko emaila. Nadam se da sam ti sve objasnio. Ukoliko te jos nesto zanima, slobodno pitaj. Molim te da odredjene jalne dusebriznike ne slusas, ali kod nas je to na zalost tako. Do jednom. I samo kratka referenca. 14 godina, cca 3500 tuniranih automobila. lp T.
 10. CitiuS

  fi 55 od turba i protocni lonac

  Sorry, krivo sam procitao ... sve 5.
 11. CitiuS

  fi 55 od turba i protocni lonac

  Kakav downpipe na SDI-u ... remap i to je to... lp
 12. CitiuS

  Mogu li smanjiti snagu TDI-a?

  U normalnoj defanzivnoj voznji da. Ali ne toliko puno (bitno) u odnosu na serijskih 90KS.
 13. CitiuS

  Mogu li smanjiti snagu TDI-a?

  Moguce je rijesiti putem ECU-a sa 2 mape. Doduse, ovo je stariji tip ECU-a i malo je teze nabaviti odgovarajuce eprome, ali to je definitvno najbolji nacin. Znaci jedna mapa bi bila serijska (90KS), a druga tuning. Moguce je i serijsku mapu detunirati na cca 75KS. Nekoliko desetaka puta do sada sam radio ECU-e sa 2 mape, uglavnom za novije tipove TDI-a (novija generacija ECU-a, 2000g.->). No, napominjem, zbog starije generacije ECU-a, ovdje je to nesto kompliciranije za izvesti, ali kao rjesenje koje funkcionira, je najbolje.
 14. CitiuS

  VAG 1.6 TDI Tuning

  VAG PCR2.1 1.6TDI "We are proud to annouce you that we have a car here and that we have successfully tuned it! Have a nice week-end and wait for a summer update in the next week, CMD Flashtec Team" Uskoro i kod nas
 15. CitiuS

  Golf VI TDI Chip

  Na zalost, po obicaju se pisu gluposti i neistine. Danasnji boxevi za common rail motore su nesto sasvim drugo u odnosu na "varalice" otprije 15 godina za prastrare TDI motore sa rotacionom (VP) pumpom. Ako je ovo "samo" otpornik, neka ljudi sami prosude.