CitiuS

Član
  • Content Count

    122
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by CitiuS

  1. CitiuS

    1.9 tdi 55kw

    Da, to je 1.9TDI 90KS prigusen softverski na 75KS za trziste Belgije ( i mislim Beneluxa ...). Moguce je tunirati na cca 120KS@260Nm. Radio sam ih 15-20 komada davne 2002-2003 kad su ih dosta uvozili trgovci rabljenih... LP T.
  2. CitiuS

    Info o cipu na kompu

    Postoji mogućnost. Ne bi rekao da je to "home made chipiranje" jer takav termin u principu ne postoji. I opet ponavljam da je moguće da je netko "vanjski box" ugurao u ECU i spojio na pripadajuće pinove (npr za temp. nafte). U svakom slučaju je ovo LOŠE rješenje.
  3. CitiuS

    Info o cipu na kompu

    Evo ti pa pogledaj sam kako izgleda kad ja chipiram stari TDI. Ili ja ili bilo tko, ako se time profesionalno bavi. Dakle, ovo je identicna generacija ECU-a kao kod tebe. Tvoj ECU nije klasicno chipiran, epromi koje imas su serijski, dakle nisu promijenjene mape. Ovo je mozda neka varalica za vise goriva ili slicno, ali prilicno glupo i besmisleno rjesenje za takav ECU. Ili je u pitanju popravak ECU-a, ne mogu tvrditi.
  4. CitiuS

    Info o cipu na kompu

    Mape za tuning se nalaze u druga dva "chipa" (eproma 27c512, motor + turbo). Ne vidim na fotki sta je dodatno stavljeno, ali ponavljam, to nema veze sa tuningom.
  5. CitiuS

    Info o cipu na kompu

    Ovo na slici nema veze sa chip tuningom. Ovdje se ocito radi o "amaterskom" popravku neispravnog ECU-a ili nekakvoj "nadogradnji". Ne vidim dobro jer je fotka mala, ali ovo svakako nije "chipiran" ECU. lp T.
  6. CitiuS

    VAG 1.6 TDI Tuning

    Pozdrav forumaši. Jedna kratka obavijest za sve zainteresirane. http://www.citius.hr/v-a-g-1-6tdi-akcija-199e/ https://www.facebook.com/citius.hr/posts/10202353606114705 https://www.facebook.com/citius.hr lp svima !
  7. CitiuS

    VAG 1.6 TDI Tuning

    Vodeci svjetski proizvodjac alata za chiptuning, dakle za flash-anje OEM ECU-a, najavljuje izlazak protokola za novi Siemens PCR2.1 u VAG 1.6 TDI automobilima (75, 90 i 105KS), pocetkom 2011. godine. To konkretno znaci da ce se vrlo uskoro moci odraditi klasican chiptuning na tim automobilima . Cim cijeli paket bude na trzistu, izaci ce obavijesti o pocetku tuninga tih automobila, zajedno sa cijenama, podacima itd. Svima kolegama forumasima zelimo Cestit Bozic te sretnu i uspjesnu Novu 2011. godinu !
  8. CitiuS

    1.8 20v t AGU

    AJH... AGU AEB
  9. CitiuS

    Chip tunning Polo 6r

    Pozdrav! Ako je ovo pitanje za mene, onda da odgovorim da ukoliko se remapira OEM ECU, dakle reprogramira sa novim tuning softverom, nije moguca opcija prekidaca kojim bi se prebacivalo sa tuninga na serijski softvare. Ukoliko je potreba ici u tom smjeru, onda je moguca ugradnja Chip Boxa, koji se vrlo jednostavno vrati na serijsku snagu. lp T.
  10. CitiuS

    Chip tunning Polo 6r

    Pozdrav! Mislim da smo se culi preko emaila. Nadam se da sam ti sve objasnio. Ukoliko te jos nesto zanima, slobodno pitaj. Molim te da odredjene jalne dusebriznike ne slusas, ali kod nas je to na zalost tako. Do jednom. I samo kratka referenca. 14 godina, cca 3500 tuniranih automobila. lp T.
  11. CitiuS

    fi 55 od turba i protocni lonac

    Sorry, krivo sam procitao ... sve 5.
  12. CitiuS

    fi 55 od turba i protocni lonac

    Kakav downpipe na SDI-u ... remap i to je to... lp
  13. CitiuS

    Mogu li smanjiti snagu TDI-a?

    U normalnoj defanzivnoj voznji da. Ali ne toliko puno (bitno) u odnosu na serijskih 90KS.
  14. CitiuS

    Mogu li smanjiti snagu TDI-a?

    Moguce je rijesiti putem ECU-a sa 2 mape. Doduse, ovo je stariji tip ECU-a i malo je teze nabaviti odgovarajuce eprome, ali to je definitvno najbolji nacin. Znaci jedna mapa bi bila serijska (90KS), a druga tuning. Moguce je i serijsku mapu detunirati na cca 75KS. Nekoliko desetaka puta do sada sam radio ECU-e sa 2 mape, uglavnom za novije tipove TDI-a (novija generacija ECU-a, 2000g.->). No, napominjem, zbog starije generacije ECU-a, ovdje je to nesto kompliciranije za izvesti, ali kao rjesenje koje funkcionira, je najbolje.
  15. CitiuS

    VAG 1.6 TDI Tuning

    VAG PCR2.1 1.6TDI "We are proud to annouce you that we have a car here and that we have successfully tuned it! Have a nice week-end and wait for a summer update in the next week, CMD Flashtec Team" Uskoro i kod nas
  16. CitiuS

    Golf VI TDI Chip

    Na zalost, po obicaju se pisu gluposti i neistine. Danasnji boxevi za common rail motore su nesto sasvim drugo u odnosu na "varalice" otprije 15 godina za prastrare TDI motore sa rotacionom (VP) pumpom. Ako je ovo "samo" otpornik, neka ljudi sami prosude.
  17. CitiuS

    1.2 TSI ECU remap

    Postovani forumasi! Već neko vrijeme sveprisutni 1.2 litreni turbo benzinac u VAG automobilima, od sada je moguće remapirati putem OBD2 konektora. Do nedavno je bilo moguće remapirati samo VW Polo 6R i Golf 6, a od sada je to isto moguće i za Seat Ibizu, Leon, Alteu i Toledo te Škodu Fabiu, Roomster i Yeti. A najave su da će se uskoro i Audi A1 i A3 moci remapirati na isti način. Povećanje snage i okretnog momenta, remapiranjem, sa 105KS i 175Nm iznosi +25KS i +50Nm, dakle ukupna snaga penje se na 130KS i 225Nm. Postupak tuninga je uobičajeno vrlo jednostavan, brz i siguran. http://www.citius.hr/1-2-tsi-ecu-remap/#more-1282 lp
  18. CitiuS

    1.2 TSI ECU remap

    Pozdrav Marine! Razlika je velika. Kod remapa ECU-a se intervenira u software koji kontrolira rad motora, te se mijenjaju mnogi parametri (ukratko: paljenje, ubrizgavanje, boost, limiteri....), a kod Chip Boxa se vanjski uredjaj spaja na instalaciju motora, kod TB motora na MAF ili MAP senzor, ili na oboje, ovisno o modelu auta. Vise informacija mozes potraziti ovdje -> http://www.citius.hr/chip-box/ lp
  19. CitiuS

    Smanjenje potrosnje?

    Nije dozvoljena ugradnja tog sustava u automobile. U cijeloj EU je tako. Informiraj se, najbolje u stanici za tehnicki pregled vozila, pa ces cuti na svoje usi.
  20. Postovani forumasi! CitiuS Performance Chip Tuning od petka 15.01.2010. nudi AKCIJU chip tuning-a za Golf 5 1.9 TDI i 2.0 TDI sa 50% popusta Akcijska cijena je 1.099,00 HRK ! Više informacija na http://www.citius.hr/ http://www.citius.hr/akcija-50-remap/#more-684 Kontakti na http://www.citius.hr/kontakt/ Srdačan pozdrav svima
  21. CitiuS

    Zbogom, Bagi!

    R.I.P. ....tuzno je to ....
  22. ne razumijem ?? kakve veze ja imam s time?
  23. 99.9% glupost. Provjeri turbo punjac (ciscenje VNT ploce), EGR, MAF, boost solenoid... uzet VCDS i logirat auto u voznji.
  24. BrDa ti je napisao, VCDS + laptop, logirajte grupe 003, 008 i 011 i usporedite specifed i actual values.
  25. CitiuS

    AKCIJA 2012 - TDI i Turbo Benzin

    Poštovani forumaši! Nakon niza uspješnih akcija, evo još dvije. Već redovita TDI akcija upotpunjena sa nekim novim modelima, te po prvi puta 1.8T/2.0TFSI akcija za popularne turbo benzince!. Cijene su kao i uvijek vrlo pristupačne ! Kreću se od 129€ do 159€ za TDI modele, te od 149€ do 169€ za 1.8T, odnosno 2.0TFSI modele. lp http://www.citius.hr/ http://www.citius.hr/akcija-2012-v-a-g-tdi-3/ http://www.citius.hr/akcija-2012-v-a-g-1-8t2-0t/