rusina

Član
  • Content Count

    84
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rusina

  1. Poštovani, riječ je o Passatu b7 karavan... zaključam auto (centalno uredno radi) nakon nekog vremena na instument tabli pokazuje da su vrata prtljažnika otvorena te se upali rasvjeta unutra i na retrovizorima, auto ostaje zaključan, događa se nasumično svakih nekoliko sekundi, zatim signal za otvorena vrata se ugasi i svjetla se ugase... i tako u krug. Dok sam u automobilu, kada zaključam čuje se škljocanje ja bih rekao zvuk nekakvog releja (ili tako nešto). Prijedlozi, šta da pogledam, tnx!
  2. Pozz, topic iz usluge kolegi, Audi A4 1,9 tdi 96 kw 2004g. automatic, nakon šlepanja auta (četkice na alternatoru istrošene) i popravka, javlja se sljedeći problem: Pale se lampice ABS i ESP istovremeno, dijagnostika pokazuje senzor tlaka kočnica te je isti promijenjen ali problem s lampicama i dalje ostaje. Zatim je izmjenjeno komplet ulje u sistemu kočnica, problem i dalje ostaje. Električar je pregledom ustanovio da nema prekida u radu procesora, senzora te samih instalacija no našao je jednu manu... stiskom kočnice signal putuje do abs senzora te lijevi senzor reagira par trenutaka sporije od desnog... znači desni senzor reagira, učitava se greška, lampice ABS i ESP se upale, zatim signal stiže do lijevog senzora nakon toga on reagira ali s kašnjenjem. To se sve desi u 1-2 sekunde, vidljivo u zapisima. Električar želi probati drugi procesor ili drugi doboš ABS-a, dok se domogne rezervnih dijelova za testiranje molio bih mišljenje.
  3. E švabo jebem ti miša, da ni nakon 20 godina nije riješio problem sa mikroprekidačima. Di gledati bravu? Silux ima Polcar za 140kn, jel ok?
  4. U potrazi sam za pasonjom B7 2011 ili 2012 godina, motor 2.0 TDI. Može sa domaćeg tržišta i iz unosa/uvoza. Ponude, linkovi, slike ovdje inbox. Whatsapp, Viber 095 569 3639. Hvala.
  5. Poz, rijec je o passatu kojeg posjedujem i koji je na slici, nakon povratka od majstora koji je radio veliki servis primjetio sam da sipka na kojoj provjeravam ulje i njezino plasticno kuciste komplet izlazi van. Htio sam provjeriti ulje i lagano sam povukao na srecu nisam ju izvukao cijelu, mozda nekih 5cm i uspio sam sve vratiti nazad kako je bilo. Trenutno sve stoji ok, kada hocu provjerit ulje sada jednom rukom pridrzim plasticno kuciste od sipke a drugom izvucem sipku van. Zanima me dal je to problem zamijenit za laika kao sto sam ja i koliko kosta orginalno kuciste sa sipkom? Vjerujem da bi se i polovno dalo naci. Recete sigurno nek napravi koje i pokvario, tako ce i biti, al ovo pitam samo informativno. Hvala na odgovorima.
  6. rusina

    Golf 5 tandem pumpa

    Meni Mexx tu sa foruma odradio to prije 2 godine... zasad sve 5, samo gas.
  7. rusina

    Volan osjetno tezi

    Ja motam već 6 godina puni lijevo pa puni desni da bi ušao u garažu i nikakvi problema sa volanom/servo. Jedini problem su bile mandžete (pucale) dok nisam uzeo original.
  8. rusina

    Kupnja Polo Classic

    Otac je prodao istog takvog, kupljen sa 140tkm prodan sa 275tkm, problemi su sa elek. podizačima stakala pucaju sajle, električni prekidači stakala, zadnja lajsna na kepeku iznad tablice pukne, rubnjaci na blatobranima otraga prohrđali, brave na vratima otkazale, i tak još neke sitnice. Lijen, puno troši. Čim vidi brdo gotov je. Iznenađen sam što auto sa 275tkm je trošio 1 decu ulja na 10tkm, auto je služio svojoj svrsi, dijelovi jeftini... imao sam osjećaj da taj auto može još km odradit. Sretno.
  9. Nosači motora, getriba, glave motora, blokovi aluminijski itd, jedan dio se pravi (lijeva) u Benkovcu, dalje ide na obradu u Češku, Poljsku, Njemačku... Da još kažem da ta tvornica radi alu dijelove za Mercedes, BMW, Ferrari, dijelom i za kaminski program Mercedesa.
  10. Jel riješen problem, u kojoj si fazi?
  11. Ja bi prije prihvatio Mexx-ovo rješenje. Zanimljivo da nam se isto desilo u isto vrijeme pod istim okolnostima. Rekao bi da je problem u tom zamjenskom setu 99%.
  12. Ista stvar se dešava kod mene na Seat Altei, 2007g, 1,9tdi, bls oznaka motora, nakon izmjene komplet set kvačila znaju se dešavati simptomi koje kolega dzoni opisuje..."hrokče" kod paljenja... nekada vruć neće da upali prvi put, nakon tog ''prvog puta'' kasnije pali kolko hoćeš. Šaltanje, vuča vrlo dobro idu, rekao bih odlično.
  13. rusina

    Golf 5 tandem pumpa

    Može se desiti da i ne upali.
  14. Vezano za amortizere... u ovlaštenom imaš akcije 4+ provjeri cijenu ipak origijal je original, ako ćeš na nešto zamjensko Bilstein, Sachs ili Kayaba imaš na forumu kolegu lageors-zg kontaktiraj ga za cijene.
  15. rusina

    Prodaja vozila iz usluge i linkovi

    Oglas iz usluge. Prijatelj zbog odlaska u inozemstvo prodaje Audi A4 Avant 2004, 1,9 tdi automatik. Osobno znam da je auto obzirom na godine i kilometre u odličnom stanju. Vrijedi pogledati. http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a4-avant-1.9-tdi-oglas-18471144
  16. rusina

    Passat 3bg

    https://www.youtube.com/watch?v=rnkyWGX7sZE https://www.youtube.com/watch?v=VsDlGK4Y9AU Yutubaj ima 10 ak različitih klipova koje sam ja našao.
  17. rusina

    Skidanje maglenke passat b7

    Haha, ne može lock, dok nekažete kako ste riješili promjenu žarulje
  18. rusina

    Kupnja Passata B5.5

    Točno tako... ja vozim 90% otvorenu cestu i prosjek je jako blizu 7 litara, cca 6,7/6,8 po board izračunu.
  19. rusina

    DPF problemčina!

    Poznam lika koji je isto miniwashem oprao dpf na peugeotu, izašlo sve i svašta iz njega te nakon toga auto ide bolje nego ikad i nema više paljenja regeneracije... samo je pitanje koliko je to dobro raditi i koliko će dugo trajati filter nakon miniwasha.
  20. rusina

    Kupnja Passata B5.5

    Kod mene 308 000 tkm, kupljen sa 196 000 tkm, izmjenio sam komplet ovjes dio po dio kako je odlazio trw+topran, nisam zadovoljan sa topranovim(jeftinijim) sponama, trw i dalje drži. Tander pumpa predihtana, gumeno crijevo kod turbine promjenjeno. egr promjenjen. Motor, kvačilo, mjenjač, turbina na sebi još imaju markirane šarafe, pretpostavljam da prije nije dirano ništa, kod mene nije, no kvačilo je uskoro za promjenu osjetim vibracije. 96kw, karavan, 1600 kila, ja sam zadovoljan sa vučom i sa potrošnjom. Eto.. pripazi na vibracije u leru, na kvačilu, ovjes dobro provjeri, skini ukrasni poklopac motora vidi jel motor suh na spojevima, tanderm pumpa zna slinit naftu, egr slini ulje... sretno.
  21. Isti problem kod starog na Polu bio, kad se upali EPC ostane bez snage, dijagnostika pokazala senzor radilice ili bregaste nisam 100% siguran, znam da su oba probjenjena i nakon toga sve ok.
  22. rusina

    Koji pd 77kw uzeti

    Seat altea BLS 77kw, 2007g, 160 000 tkm, zamjenjen set kvačila na 150 000 tkm 95% otvorena cesta pali, toči, vozi zasad toje to.
  23. rusina

    Golf 4 puhanje

    Mislim da ima i video kako se ti motorići, klapne vade van (googlaj malo) ali tko to radi i cijenu nebi znao.
  24. rusina

    Golf 4 puhanje

    Klapne koje usmjeravaju zrak, zatvaraju se i otvaraju. Možeš provjerit i grešku na samom displaju kombinacijom tipki: Šta koja greška znači: http://www.saunalahti.fi/~jues/Climatronic_Self_Diagnostics.pdf