Mara

Član
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mara

  • Rank
    SDI
  • Birthday 09/21/1986

Profilne informacije

  • Ime
    Matej
  • Vozilo
    Passat
  • Web
    http://

Recent Profile Visitors

1896 profile views
  1. bump ajmo ljudi to su gotovo nove gume.. javite se..
  2. Mara

    Gume

    Trebam pomoć: u nadi skorog dolaska toplijeg vremena, počeo sam tražiti ljetne gume. Uzeo bih nešto od sljedećeg, pa vas molim za savjete što uzeti: Dimenzije su: 235/35 R19 Michelin Pilot Sport Dunlop SP Sport Maxx GT Pirelli - P ZERO (N2)
  3. Američka agencija za sigurnost u prometu (NHTSA) posljednjih mjeseci sije strah među proizvođače automobila. Posljednji proizvođač koji se našao na udaru je Volkswagen s Bubom i Passatom. Zastarjela Buba, koja još uvijek čeka nasljednicu, našla se na udaru američke agencije zbog strožih sigurnosnih propisa koje automobil nije uspio zadovoljiti. NHTSA je zato njemačkom proizvođaču, pomalo bizarno, naložila da kupcima 27 novih Buba isporuči automobile proizvedene prije 1. rujna 2010. jer su isti, premda nisu ništa sigurniji od novih automobila, tada zadovoljavali sigurnosne propise. U nepovezanoj vijesti NHTSA je povećala opseg istrage Volkswagen Passata proizvedenih u periodu od 2001. do 2007. Automobili su se našli pod povećalom nakon 14 pritužbi vlasnika koji su prijavili grešku na zavojnici mehanizma paljenja koja je znala dovesti do požara pod poklopcem motora. Dodatnih 21 vozača prijavilo je samo kvar istog mehanizma, a Volkswagen je priznao da je zaprimio ukupno 199 pritužbi svojih klijenata. U službenoj izjavi na svojim stranicama NHTSA navodi da su ti automobili imali problema s paljenjem te su im se aktivirale indikacijske lampice na kontrolnoj ploči. Također, greške su otklonjene zamjenom zavojnica, a pojedini vlasnici Passata mijenjali su manjkavi sustav nekoliko puta. Volkswagen će zbog te greške najvjerojatnije morati raspisati servisnu akciju za 490.000 Passatovih limuzina i karavana. Zasad nije poznato suočava li se njemački proizvođač s istim problemom i na europskom tržištu.
  4. Ne znam može li se kod tebe, ali kod mene u passatu se to namjesti u postavkama. U kompjutoru auta bi trebao imati "settings" i tamo ti se to podešava (ako tvoj auto ima tu opciju).. Ja sam sebi to baš neki dan uključio. To je dobra stvar. Ne znam zašto bi ju mjenjao..
  5. Na jankomiru je u salonu. Gledao sam ga i iskreno malo mi je prekockast. Treba se naviknut, ali "stari" passat (b6) i cc su mi puno ljepši.. Tamo stoje jedan pored drugoga i može ih se fino usporedit..
  6. Mara

    Toniranje stakla ne folijom

    Izvadak iz Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila na cestama od 10. lipnja 2009. godine Članak 44. (1) Pod vjetrobranom, prema ovom Pravilniku, podrazumijeva se staklo na čelnoj strani motornog vozila. (2) Vjetrobran i sva stakla na motornom ili priključnom vozilu, osim prednjeg vjetrobrana na motociklu i mopedu s dva kotača ili tri kotača i bez kabine vozača, lakom četverociklu bez kabine vozača i četverociklu koji nemaju kabinu vozača, moraju biti sukladna odredbama Pravilnika o homologaciji sigurnih stakala i gradiva za stakla namijenjenih za ugradbu na cestovna vozila ECE-R 43. (3) Vjetrobran i bočna stakla u ravnini vozača ne smiju se na nikakav način dodatno zatamnjivati (postavljanjem folija ili dodatnim bojanjem stakala). (4) Odredba stavka 3. ovoga članka ne primjenjuje se na vozila policije.