Macko83

Član
  • Content Count

    72
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Macko83

  • Rank
    SDI
  • Birthday 02/18/1983

Profilne informacije

  • Ime
    Željko
  • Vozilo
    vw golf 4 tdi
  • Web
    http://
  • Interests
    prije svega razmjena iskustava između vozača vw-a , korisni savjeti koje mogu ja pružiti i koje mogu dobiti od korisnika.
  1. Pozdrav društvo! Ne znam jel bila ova tema, ali ja sam više revoltiran i ne znam gdje i kome da se obratim a da me ne opale po džepu. Dakle, vozim golf 4 tdi 90 ks 99-ta god. auto je kod mene 8 godina...napravio sam cca 100 000km kad sam odlučio promjeniti diskove na prednjem dijelu... s tim da je auto super kočio ali su diskovi bili jako potrošeni, stavio sam nove diskove marke pagid kupljene u tokiću i pločice pagid ...radio mi je moj čovjek pedantan majstor kojeg bi svakom preporučio...nakon što smos tavili nove diskove kočnica nije što je bila al ok reko dok legne , al onda počinje priča...auto kod kočenja sve jače i jače trese na većim brzinama prilikom normalnog ili laganijeg (pravilnog) kočenja trga volan... ponavljam sa starim diskovima sve najnormalnije...skidam te diskove dolje, kupujem tq nove dikove no međutim ista situacija...potpuno ista stvar... skidam ih dolje tokarim pagid i stavljam na auto ,privh par tisuća km sve kao ok, a sad opet rock 'n' roll... nakon toga kupujem nove zimske gume tako da eliminiramo i gume, stavljam nove pločice na stražnji dio tako da je i taj dio razrađen...pobogu što da više radim?! pomagajte . s tim da znam pouzdano za još jedan takav slučaj na golfu 4 i na škodi octaviji 2 generacije, identična stvar i na golfu 5... problem nije otklonjen , osim na golfu 4 gdje je vlasnik kupio 3.diskove, al opet pitam se nije li to pljačka ?!
  2. Macko83

    195 70 R15 C

    Prodaju se teretne gume 15 cola ,195 70 u jako dobrom stanju. Cijena 300 kn, a ukoliko uzmete svih 6,dakle ne 4 nego 6 cijena ukupno 1500 kn. za daljnje info br moba 098 9009 532,a slike šaljem mailom. hvala.
  3. kupujem navedenu gumu 1 komad dimenzije 195 65 R15
  4. Macko83

    golf mk4 dimenzije guma

    Evo da vam javim, gume dimenzijama mogu ići na auto ali imaju oznaku c što sam znao i prije i znao sam da je teretna ,ali nisam zna da ih mora pumpat na najmanje 3,5 bara i onda auto doslovce leti od podloge i na kiši to može biti kobno i vulkanizer mi je rekao da bi ta "proba" mogla biti preskupa i kobna...a da ne govorimo da će za 6 mj rastrgat prednji ovjes... tako da društvo nemojte se s tim igrati.
  5. Da li na golfa 4 tdi 90ks, koji serijski ima čelične felge i dimenzije guma 195 65 15, pašu dimenzije 195 70 15 zimske? da li zapinju kod skretanja i slično? puno hvala!
  6. Macko83

    U potrazi za novim autom

    Ma to su sve priče i pričice jedi kažu ne mogu se vidjet km, drugi kažu maher ih može izbrisat, treći kažu ne može, jedni gledaju prek abs-a drugi preko ključa treći otvraju plastiku ispod volana pa spajaju neki đek, itd. više ne znam kome vjerovat. a glede golfa koliko sam ja čuo, 1.6 je super motor,al potrošnja od 6 l je malo lovačka priča, 100 ks benzinac 6 litara, možda na autoputu ler gasu i sl. razgovarao sam s čovjekom od kojeg sam i aj svojevremeno mislio kupiti isti takav auto samo je imao 30 000 km, dakle ne 300 000 nego 30 000 km ( i tvorničku grešku špura) al to sad nije bitno ,ugl. rekao čovjek 8 litara a kad su teži uvjeti ,ganjanje i sl. 10 l! tako da... nađi tdi -ja do 200 000km, ako ikako možeš potrudi se da ustanoviš prave km, a ovo iz uvoza izbjegavaj, 5 somova nisu mali novci ...kaj se tiče tdi-ja ić će motor i preko 300 000 al tu su već onda druge stvari koje odlaze... iako moram priznati da bi ovaj golf smotao svakog poseban je i super izgleda. iako je iz uvoza teško b se i sam odvojio od njega.
  7. Macko83

    Golf 4 tdi (i crveno)

    Hm nisam išao gledat u prometnu al 5 brzina ima, 2004.godina!
  8. Macko83

    broj motora

    Gdje se nalazi broj motora na golfu 4, 1.9 tdi 90 ks, auto je 1999.godina? Hvala!
  9. Macko83

    Golf 4 tdi (i crveno)

    Hm...da al auto nije moj ,budem pričao sa gazdom čisto za njegovo dobro, žao mi auta, 2004-ta god ,original 106 tkm, kupljen od susjeda prvog lvasnika, crni...ma beba!
  10. Pozdrav ekipa! Ovako, povremeno imam prilike voziti golf 4 tdi (i crveno), 2004.godina, original 106 000km, pretpostavljam da je to pumpe dize 110 ks, nisam čitao prometnu. Uglavnom, unazad tri godine povremno imam prilike voziti taj auto, sjećam se da je u odnosu na mojeg tdi-ja od 90ks bio raketa, al oduvijek je malo na leru tresao, neki dan sam ga vozio, auto jako trese na leru i primjetio sam da to više nije ona raketa, jako je lijen dosta dugo mu treba da primi gas (u odnosu na prije) i ne znam nisam ga jako stiskao jer nije moj al čini mi se da preko 3000 okretaja ne vuče Što bi bio problem i da li je jako skupo? P.S. Vlasnik auta se prije cca 20 000 km obratio mehaničaru serviseru koji taj auto i servisira ( i nije jako tresao) a ovaj mu je rekao da je to dobro da nek niš ne dira. Unaprijed hvala svima na odgovorima!
  11. Tnx. dečki, raspitao sam se i sam malo ,oko 3000 -3500 kn...
  12. Dakle, kao što sam već naveo u prijašnjem postu radi se o velikom servisu na golfu 4 tdi 90 ks. Koliko sam upućen od strane vas, potrbno je mjenjati: zupčasti remen,zatezač, klizač/i , vodena pumpa. koliko bi to bilo novaca? Dalje moram ujedno raditi i mali servis : ULJE imam, stoga koliko bi došlo filter ulja, zraka,goriva i klime (ventilacije) ? I potrebno je promjeniti disk pločice koje IMAM , ne znam jel bi se smjeli diskovi potokariti ili da kupujem nove i koliko koštaju? I treba promjeniti termostat kojeg imam! Grijače sam lani mjenjao tako da ne znam kakvi su ,to isto treba provjerit.(stavio sam febijeve jer su mi bili gotovo badava) Naravno u to sve uračunajmo majstora koji bi mi po vašoj procjeni koliko mogao uzeti love, napominjem da ne idem kod ovlaštenog ,imam dva pouzdana s kojim anikad nije bilo problema. evo dečki i cure molim vas pomozite, prvenstveno me zanimaju cifre jer mi je budžet ograničen na žalost...
  13. Macko83

    Vodena pumpa tdi

    Ok dečki ,dosta je bilo hvala. Kao što Uvo kaže, ne znam pa pitam, jel grijeh pitat a ne pitam samo zato da bi pitao,svjestan sam dragi moji prijatelji da je u auto potrebno ulagat, raditi servise i sve, al situacija je da se para nema i gleda na svaku sitnicu da se uštedi,možda je nekima to stran pojam . Ja sam po struci upr.pravnik a ne mehaničar, nešto malo što znam glede toga je to što doma imam više raznih vozila od auta traktora freze itd. pa je čovjek prisiljennekog vraga znat al sve je to nedovoljno i površno, nisam stručnjak zato pitam... ugl. radi se o sljedećem , imam forda starog na kojem 200 000 km nisam mjenjao pumpu,kad je procrila stavila se nova i nikom ništa... zato pitam ,nisam uopće razmišljao o ovome što ste rekli i hvala vam, al vjerojatno bi me mehaničar uputio na isto... ne mogu znat kako je postavljena pumpa u svakom autu, ispričavam se , i nisam znap da je 300 kn nego sam mislio da je 500 i više. Još jednom hvala i ispričavam se nekim članovima na uzrujavanju, nema potrebe dečki pa nije auto žena!